Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van értelme a saját béremet a...

Van értelme a saját béremet a mindenkori minimálbérhez hasonlítgatni? Hogy hányszorosát keresem ahogy múlnak az évek?

Figyelt kérdés

Gazd szakember előadása ezer dologról beszélt, ami itt a lényeg: hogyan állapítom meg a bérem munkaerőpiaci pozícióját, a képviselt bérszintet? Sok módszer van az egyik: vessem össze a bérem a mindenkori minimálbérrel, és nézzem meg hányszorosát keresem ahogy múlnak az évek. Mivel állítólagosan hatalmas bérrobbanás van és egekben az átlagbérek így a szorzónak is emelkednie kell.

Na kérem.

2014ben az akkori minbér 1,9x kerestem.

2016ban már csak 1,75x

2019ben már csak 1,3x

Az ok evidens: a minimál évről évre nő, az én bérem semmit nem nő, így a szorzó csökken.

Akkor mit árul el ez a hasonlítgatás?

2019. szept. 19. 13:06
1 2 3 4 5
 21/50 A kérdező kommentje:

"aki 2014 óta nem kért fizetésemelést"

ez megint az örök maszlag nulla duma. NEM IGAZ Hogy nem kértem. Kértem nem is egyszer. És? Röviden elmondták hogy ott az ajtó nem tetszik amit kapok majd elmegyek.

KÉsz. Ennyi. HOhgy ebben mi a bonyolult ezt felfogni?

2019. szept. 21. 10:20
 22/50 A kérdező kommentje:

Ne gondold hogy a főnökömet egy pillanatig is meghatná ha én holnap felmondanék. Leszarná. Menjek. Lenne ember a helyemre. Nem ennyiért még akár kevssebbért is.

Majd idehívna egy nyuggert aki örülne még a nettó 100nak is.

2019. szept. 21. 10:21
 23/50 anonim ***** válasza:
100%

Akkor esetleg olyan munkát kellene végezni, amit nem tud bármelyik Marinéni megvsinálni?

És akkor megint ott tartunk, hogy a te munkád nem ér ennél többet. (Ha érne, kellenél máshová.)

2019. szept. 21. 10:26
 24/50 A kérdező kommentje:

"Akkor esetleg olyan munkát kellene végezni, amit nem tud bármelyik Marinéni megvsinálni"

Akkor még mindig nem érted. DIPLOMÁS munkakör szaktudást igényel.. És hány és hán ydiplomás van? Millió. És hán yés hán yolyan már akéár nyugger diplomás van aki végezhetné? Millió.

Nme elég behívni bárkit az utcáról. De van millió diplomás aki csinálhatja. Ne félj még ilyen bérért se lenne üres a helyem még 1 hetet se ha felállnék....

Diploma szaktudás kell. És hány embernek van ilyen? Milliónak.

2019. szept. 21. 10:31
 25/50 A kérdező kommentje:

"kellenél máshová.)"

Igen kellenék. Uanenyiért....

Ld fizetesek.hu

2019. szept. 21. 10:32
 26/50 anonim ***** válasza:
100%
Ez a munkaügyis troll lesz. Ennyire nem lehet korlátolt valaki.
2019. szept. 21. 10:50
 27/50 A kérdező kommentje:

" Ennyire nem lehet korlátolt valaki."

Ez megint ugyanaz a maszlag mmelléduma a tények tagadása.... amikor elfogynak az érvek jön a melléduma hogy troll... stb mert az a legkönnyebb...

igen, szarul keresek,igen diplomával még annyit se kapok mint egy tróger a teszkóban, és igen még örülhetek ennek i. mert sehova se mehetek de sehova, ahova meg mégis ott meg ennyit kapnék vagy ennit se...

és kész.

fizikai munkára meg nem megyek el még akkor se ha 5x ennyit adnának. És kész.

És ennyi. Akkor maradok itt életfoygtig és imát mondok naponta hogy ez is van

2019. szept. 21. 10:56
 28/50 anonim ***** válasza:
100%
Na , a végére csak kibújt a szög a zsákból.
2019. szept. 21. 10:59
 29/50 A kérdező kommentje:

"Na , a végére csak kibújt a szög a zsákból."

Amit már az elején is leírtam.... a végére mi?????

2019. szept. 21. 11:00
 30/50 anonim ***** válasza:
100%

Három oldal óta itt bizonygatod, hogy egy semmihez se értő gyökér vagy. Tudod mit?

Ku.r.vára igazad van.

2019. szept. 21. 11:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!