Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van értelme a saját béremet a...

Van értelme a saját béremet a mindenkori minimálbérhez hasonlítgatni? Hogy hányszorosát keresem ahogy múlnak az évek?

Figyelt kérdés

Gazd szakember előadása ezer dologról beszélt, ami itt a lényeg: hogyan állapítom meg a bérem munkaerőpiaci pozícióját, a képviselt bérszintet? Sok módszer van az egyik: vessem össze a bérem a mindenkori minimálbérrel, és nézzem meg hányszorosát keresem ahogy múlnak az évek. Mivel állítólagosan hatalmas bérrobbanás van és egekben az átlagbérek így a szorzónak is emelkednie kell.

Na kérem.

2014ben az akkori minbér 1,9x kerestem.

2016ban már csak 1,75x

2019ben már csak 1,3x

Az ok evidens: a minimál évről évre nő, az én bérem semmit nem nő, így a szorzó csökken.

Akkor mit árul el ez a hasonlítgatás?

2019. szept. 19. 13:06
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
100%

Jó ez az átlaghoz viszonyítás is.

2015-ben az akkori országos átlagbér (247924) 121%-át kerestem, most a jelenlegi (2019 június 364800) 165%-át.

Így még durvább ezt látni: miközben hú de jól hangzik, hogy abszolút értékben duplázott a fizum, átlagbérhez képest csak 121%-rol 165%-ra nőtt, ami azért nem olyan jelentős változás!

2019. szept. 19. 15:27
 12/50 A kérdező kommentje:

"Közben van infláció is, a gazdaság is némileg növekedett. Szóval a béred vásárlóértéke csökkent, emellett egyre több embernél keresel kevesebbet."

És akkor én menjek oda a főnökömhöz hogy drága főnök úr infláció bérrobbanás reálkereset csökkenés stb és emeljen?

És erre mit mond majd vajon? Azt hogy emel vagy azt hogy kívül tágasabb?

2019. szept. 19. 19:23
 13/50 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen kirúg a vén alkesz senki. Aztán aláírat veled egy új szerződést, csak azért, hogy öt perc múlva újra kirúgjon, mert erre veri a lompost. Aztán másnap fél 10-kor hótt' részegen ordítva hív fel telefonon, hogy hol vagy már és mit képzelsz, mert addigra elfelejti a vén majom, hogy előző nap kirúgott. De oda se neki ha kell, meg is csókolom a vén hülye cipőjét, hogy visszavegyen, mert jajj, hát ugyan hová mennél a három diplomáddal (ebből egy MSc), jajajj, hát árufeltöltőnek se vennének fel, mert túl öreg vagy (igaz, nem is próbáltad soha, de attól még tudod), csak a közmunkába a semmibe mehetsz, akkor meg inkább a halál. Bezzeg az öcséd, az egy távközlési mútinál van, ottan mán idén harmadszor emelték bért, ottan mögfizetik a zembört, de jajj, csak nálunk nem jó semmi.
2019. szept. 19. 20:03
 14/50 anonim ***** válasza:

#13: hát ez nagyon jó :))

Azt hiszem te pár éve követed a kis trollunk itteni életét :))

2019. szept. 20. 00:27
 15/50 A kérdező kommentje:

""Természetesen kirúg a vén alkesz senki. "

Két dologtól nem kell itt féljek..

1) hogy kirúgnak. Nem fognak.

2) hogy kapok 1 ft-tal is többet. Nem fogok.

2019. szept. 20. 08:03
 16/50 anonim ***** válasza:
A te alkalmatlanságod igazolja, hogy 2014 óta nem nőtt a fizetésed.
2019. szept. 21. 09:52
 17/50 A kérdező kommentje:

"A te alkalmatlanságod igazolja, hogy 2014 óta nem nőtt a fizetésed."

Látod mégis itt vagyok. Egy alkalmatlan ember évek óta a helyén. Nem érdekes?

De hadd kérdezzek valamit. Ha annyira alkalmatlan vagyok, akkor nem kéne a főnökömet azonnali hatállyal kirúgni?

Ugyanis!!

Ha az én főnököm elnézi eltűri hogy egy dilettáns dolgozzon a keze alatt évek óta és nem tesz semmit-nos, akkor az a főnök totálisan alkalmatlan a feladatára azonnali hatállyal mennie kell...

Nyilván te se godndolod máskétn?

2019. szept. 21. 10:01
 18/50 anonim ***** válasza:
Ha jól csinálnád a munkád, kellenél máshová is. A mostani főnököd meg okos: húgyértszarért dolgoztat, ott vagy évek óta, nem fogsz elmenni, és mindezt olcsón.
2019. szept. 21. 10:10
 19/50 A kérdező kommentje:

"Ha jól csinálnád a munkád, kellenél máshová is. "

Ja.... kb ugyanennyiért. De még ennyiért se mert inkébb felvesznek 10 évvel fiatalabbat. Ennyi.

Nem egy nagy képlet ez mégis hihetetlen /magas sokaknak.

Miért vagyok itt? mert sehova se kellek ahova meg kellenék ott is ennyit/még ennyit se adnának. Akkor meg minek menjek tapodtat is.

2019. szept. 21. 10:13
 20/50 anonim ***** válasza:

A főnököd nagyon is okos, tudja, hogy van egy ilyen balfék dolgozója aki 2014 óta nem kért fizetésemelést és azóta is neki dolgozik. Sőt lehet 10 év múlva és ennyiért fog neki robotolni.

Itt az egyetlen ember akit hibáztathatsz az saját magad.

2019. szept. 21. 10:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!