Ti elhagynátok-e a munkát, amit imádtok, mert keveslitek a pénzt?
Sajnos elég nehéz helyzetbe kerültem.
Hátrányos helyzetű fiatalokkal dolgozom és imádom. Életem álma volt másokon segíteni, de anyagilag már nem bírom. Pedagógus bértábla alapján van a fizetésem (nettó 135), ami nem fog jelentősen emelkedni. Bármilyen más szociális szférában dolgoznék ugyanennyivel számolhatok. Őszintén már nem tudom, hogy lehetne egyről a kettőre haladni. Reálisan tudom, hogy ott kellene hagynom a szakmát, de hatalmas lelkiismeret furdalásom lenne, ha így cserben hagynék mindenkit. Ha mindenki lelép, ki fogja segíteni a rászorulókat? :/
Van egy diplomám és 2 nyelvvizsgám, tudom hogy kapnék más állást, a végzettségem megszerzése előtt is volt, de én ezt tartom a hivatásomnak.
Szerintetek?
nagyon nemes dolog amit csinálsz, roppantul sajnálom, hogy nincsen megfizetve. sajnos nincsen tanácsom, mert én ugyanígy dilemmáznék, de azt hiszem a szükség törvényt bont. esetleg ha anyagilag megerősödsz, újra visszatérsz majd a hivatásodba.
a legjobbakat kívánom.
Nem hagynám el.
Meg amúgy főleg, ez neked szívügy, és hivatás, és tudsz is segíteni a nálad nehezebb helyzetben lévőknek. Nem hagynám el.
Ha van fizetés, akkor igen. Nem azt írta a kérdező, hogy ingyen kénytelen csinálni, mert akkor teljesen érthető.
Csak jelzem: Én sem keresek többet. Viszont azt nem tudjuk, hogy a kérdezőnek milyen egyéb kötelezettségei vannak, amiket ebből a fizetésből nem tud pluszban teljesíteni. Ha minden adott (lakhatás, nincs hitel stb.), és "csak" a megélhetésre kell, én úgy gondolom, az okosan kivitelezhető.
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos nincs lakás, így persze hitel sincs. Lényegében a megélhetésem kijön belőle, de előre haladni egyről kettőre nem. Pedig nagyon sok továbbképzésen és tanfolyamon szeretnék részt venni, de ez nem fér bele. Bár ha elmegyek más szférába, akkor meg tök feleslegesek lennének.
Most még fiatal vagyok (26), eddig ez "belefért" egyetem után, de most lassan kezdek kétségbeesni, hogy 5-10 év múlva is belefér-e.
Nem kérdező, ez már most sem fér bele. 135-ből maximum hónapról hónapra lehet tengődni, nem élet az ilyen. Nem a pénz boldogít, de hogy a hiánya szomorúságot okoz, az fix.
Mi lesz majd ha te nem leszel ott? Jön majd egy másik fiatal naív pályakezdő és 1-2 évet lehúz ő is, mielőtt rájön, hogy ez egy zsákutca. Előtted is ez volt, ne félj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!