Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti elhagynátok-e a munkát,...

Ti elhagynátok-e a munkát, amit imádtok, mert keveslitek a pénzt?

Figyelt kérdés

Sajnos elég nehéz helyzetbe kerültem.

Hátrányos helyzetű fiatalokkal dolgozom és imádom. Életem álma volt másokon segíteni, de anyagilag már nem bírom. Pedagógus bértábla alapján van a fizetésem (nettó 135), ami nem fog jelentősen emelkedni. Bármilyen más szociális szférában dolgoznék ugyanennyivel számolhatok. Őszintén már nem tudom, hogy lehetne egyről a kettőre haladni. Reálisan tudom, hogy ott kellene hagynom a szakmát, de hatalmas lelkiismeret furdalásom lenne, ha így cserben hagynék mindenkit. Ha mindenki lelép, ki fogja segíteni a rászorulókat? :/

Van egy diplomám és 2 nyelvvizsgám, tudom hogy kapnék más állást, a végzettségem megszerzése előtt is volt, de én ezt tartom a hivatásomnak.

Szerintetek?

2019. szept. 13. 10:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%
Én otthagytam. Újságíró voltam, elég jól is ment, nívós lapnál dolgoztam. Életem legjobb döntése volt, azóta majdnem megnégyszereztem a fizetésem, tudtunk házat, autót venni, gyereket vállalni.
2019. szept. 13. 11:16
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd ott nyugodtan, gondolj magadra is, keress rendesen, hogy legyen értelmes jövőképed. Ha ennyire lelkifurkád van emiatt, akkor pedig szabadidődben még foglalkozhatsz velük, önkénteskedhetsz, stb.
2019. szept. 13. 11:32
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
nem hagynám a pénz nem minden
2019. szept. 13. 12:02
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben a megélhetésemet veszélyezteti, akkor igen.

Elég szomorú, hogy egyes ágazatokat nem fizetik meg.

2019. szept. 13. 12:08
 5/17 anonim ***** válasza:
89%
Én megtettem, fél év múlva a férjem könyörgött, hogy menjek vissza, megoldjuk az életünket kevesebb pénzből, vagy ő dolgozik többet, de rossz látni, emnnyire nem érzem jól magam a bőrömben. Úgyhogy visszamentem.
2019. szept. 13. 13:40
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Szociális területen dolgozok én is,szintén hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozok!

De pont a pénz miatt csak félállásban.

Nálam is hivatás,de megalázó a fizetés,bár én félállásban keresek annyit,mint te főállásban.

De még így is.

Ha a férjem nem keresne ilyen jól,akkor nem engedhetném meg magamnak,hogy jótékonykodjak az időmmel!

Amit az egyik válaszoló írt,hogy válts és patronáld a gyerekeket,az nem megoldható?

2019. szept. 13. 14:10
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon tudom utálni a munkát, nekem fontos, hogy a 9 óra ne szenvedéssel teljen el. Csak akkor hagynám ott, ha konkrétan veszélyezteti a megélhetésemet. Bár a nettó 135 már tudja veszélyeztetni. Az állam szégyene az ilyen bér.
2019. szept. 13. 14:13
 8/17 anonim ***** válasza:
78%
Ez a 135 ezres nettó valamikor 10 éve leragadhatott akkor a bértáblában és azóta ennyi. Ennyiből nem lehet megélni, ne a saját jövődet szúrd el, mert megbánod később.
2019. szept. 13. 14:23
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Csak a magam nevében tudok beszélni.

Én nem hagynám ott a munkám, csak ha a megélhetésem veszélyeztetné.

Olyan szinten lesz@rom az anyagi javakat, hogy minden kollégám/ismerősöm csak hüledezik tőle. Ez így volt fiatal koromban, és így van most, 50 évesen is.

Kilátástalanságból jöttem, én megtanultam abból megélni, ami volt. Piszok jó lecke ahhoz, hogy megtanuljon az ember takarékoskodni/beosztani. Mindenem meglett, ami elérhetetlennek tűnt (lakás, anyagi tartalék).

Nekem sokkal fontosabb, hogy szeressem azt, amit csinálok. A munkaundornál (kiégésnél) pokolibb dolog talán csak a szerelmi csalódás lehet. :)

De ez én vagyok.

A Te dolgodban Neked kell döntened. Itt fogsz kapni mindenféle választ, nagy segítségedre biztosan nem lesz.

Írod, hogy anyagilag már nem bírod. Akkor válts! A fiatalokat majd felkarolja valaki más, aki bírja anyagilag és ott tud velük lenni lélekben is.

2019. szept. 13. 16:47
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A probléma az, hogy nem lesz más helyettem. Elment az óvónők, szociális segítők, tanítók, tanárok, pszichológusok nagyon nagy része innen (is). Sajnos helyettük sem lett más, csak vagy megszűnt az adott program, vagy egy ember viszi több ember melóját, mint én most.

Sajnos hatalmas hiányok vannak ilyen szférában, nyilván a bérezés miatt. DE ha senki nem fog a gyermekekkel foglalkozni akkor mi lesz ?

Mellékállásba nem lenne elég időm erre, önkénteskedés bár jó ötlet, de tapasztalatból tudom, hogy az az 1-2 nap mint halottnak a csók.

Meglátom, majd kialakul remélhetőleg.

2019. szept. 13. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!