Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kisgyerekes anyukák, ti...

Kisgyerekes anyukák, ti vállalnátok méltóságon aluli munkát ha nem találtok a szakmátoknak megfelelőt? Ha igen, miért és mit?

Figyelt kérdés
Két diplomával, nyelvtudással sem találok olyan munkát ahol meg tudnám oldani azt hogy elmehessek délután 4-re a gyerekekért az oviba és a bölcsibe. Szinte mindenhol 9-18-ig tart a munkaidő, a fizetésről nem is beszélve mennyire szánalmas. Grafikus vagyok, közel 20 év tapasztalattal, jó referenciákkal, de már sehová sem merek jelentkezni a munkáltatók rugalmatlansága miatt. A férjem mindenáron azt szeretné hogy dolgozzak... Szerinte menjek Lidl pénztárosnak vagy árufeltöltőnek... Csak azért, hogy a gyes mellett én is tegyek valamit a családi kasszába. Ez nagyon megalázó mondjuk, de elgondolkodtató. Minden tiszteletem a kereskedelemben dolgozóknak, de eddig azt hittem a design és a grafika az ahol meg is fizetik a munkámat, de egyre jobban értéktelenedik el a szakma és lehet hogy váltanom kellene. Na de ilyen irányba? Ez eddig sosem jutott eszembe és kicsit szégyelleném magam ha a pénztárnál meglátna egy ismerősöm... Plusz nem is biztos, hogy a munkabeosztás engedné hogy elmenjek délután. Óriási dilemma. Ti mit gondoltok?

2019. aug. 25. 06:04
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:

21,23,25: teljesen igazatok van!

Lezárásként hogy mi lett a tépelődés vége:

Tegnap egy hirtelen ötlettől vezérelve bementem a zöldségesbe ahol pont elkaptam egy félmondatot a pénztárnál hogy a helyi iskola 2 matek ès egy rajztanár hiányával kezdi az évet. Kérdeztem a fickót hogy szerinte jelentkezhetnék-e és hogyan. Hazamentem, telefonáltam egyet, majd délre ott voltam az interjún, 13;00-kor enyém lett az állás (mivel eredetileg rajztanári diplomám van csak nem tanítottam mert teklámügynökségnél dolgoztam). Kicsit para, hogy hogy fogok belejönni, de rendesek a kollégák.

A férjem -tőle szokatlan módon- megölelt és gratulált ehhez a bátor lépéshez.

Ma reggel már lesz is egy nagy értekezletem.

Petsze lehet higy 2 hónapig sem fogom bírni de megpróbálom.

A gyerekeimet meg nagyon féltem hogy nem lesz rájuk annyi időm... De ez van.

2019. aug. 27. 06:56
 32/40 anonim ***** válasza:
77%
Ne aggódj, szuper lesz. És jó döntést hoztál.
2019. aug. 27. 07:50
 33/40 anonim ***** válasza:
0%
A rajztanár nem méltóságon aluli munka?
2019. aug. 27. 07:52
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

A tanár akkor is nagyobb presztízsű munka ha csak fele annyit keres mint az Aldi pénztáros.

Az kukas vagy útépítő is lenézett munka holott nettó 200 felett keres.

2019. aug. 27. 11:13
 35/40 A kérdező kommentje:

Nem, nem méltóságon aluli... :)

Sőt!

Most bevetettek a mélyvízbe, de remélem fennmaradok. ;)

2019. aug. 28. 06:24
 36/40 anonim ***** válasza:
16%

Hát, csak sikerül elérni hogy pálcika embert tudjon rajzolni a diák.

Drukkolunk.

2019. aug. 28. 06:54
 37/40 anonim ***** válasza:
100%
Hasznos dolog ez a Photoshop korában :)
2019. aug. 28. 08:30
 38/40 A kérdező kommentje:
37-esnek. Kifejteném neked hogy miért van szükség vizuális látásmódra a photoshop korában, de minek.
2019. okt. 18. 05:35
 39/40 anonim ***** válasza:
Miért, a photoshop nem fejleszti a vizuális látásmódot, csak a kézzel rajzolás? Mint laikus kérdezem.
2019. okt. 18. 07:19
 40/40 anonim ***** válasza:
20%
Én tanárként méltóságon alulinak tartom a készségtárgyak "oktatását", nem is vállalnék ilyet.
2019. okt. 18. 07:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!