Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kisgyerekes anyukák, ti...

Kisgyerekes anyukák, ti vállalnátok méltóságon aluli munkát ha nem találtok a szakmátoknak megfelelőt? Ha igen, miért és mit?

Figyelt kérdés
Két diplomával, nyelvtudással sem találok olyan munkát ahol meg tudnám oldani azt hogy elmehessek délután 4-re a gyerekekért az oviba és a bölcsibe. Szinte mindenhol 9-18-ig tart a munkaidő, a fizetésről nem is beszélve mennyire szánalmas. Grafikus vagyok, közel 20 év tapasztalattal, jó referenciákkal, de már sehová sem merek jelentkezni a munkáltatók rugalmatlansága miatt. A férjem mindenáron azt szeretné hogy dolgozzak... Szerinte menjek Lidl pénztárosnak vagy árufeltöltőnek... Csak azért, hogy a gyes mellett én is tegyek valamit a családi kasszába. Ez nagyon megalázó mondjuk, de elgondolkodtató. Minden tiszteletem a kereskedelemben dolgozóknak, de eddig azt hittem a design és a grafika az ahol meg is fizetik a munkámat, de egyre jobban értéktelenedik el a szakma és lehet hogy váltanom kellene. Na de ilyen irányba? Ez eddig sosem jutott eszembe és kicsit szégyelleném magam ha a pénztárnál meglátna egy ismerősöm... Plusz nem is biztos, hogy a munkabeosztás engedné hogy elmenjek délután. Óriási dilemma. Ti mit gondoltok?

2019. aug. 25. 06:04
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2019. aug. 25. 09:58
 12/40 anonim ***** válasza:
21%
Miért nem mész valami ssc be? nem egyről tudok ami baromi rugalmas munkaidőben
2019. aug. 25. 10:20
 13/40 A kérdező kommentje:
Mi az az ssc?
2019. aug. 25. 10:55
 14/40 anonim ***** válasza:
62%

Shared service center.

Vodafone, BT, ITSH, Citibank, Unisys, BP, GE csak most ami így hasraütésszerűen eszembe jut, de van még vagy 100. Mondjuk ezekhez nyelvtudás kell, nem elég a papír.

2019. aug. 25. 11:00
 15/40 anonim ***** válasza:
61%

Jaj hagyjátok már ezt az SSC-zést mert a falra mászok tőle. Ott sem lesz jó munkád szaktudás nélkül, csak azért mert van egy diplomád meg makogsz angolul. Sőt, az emlegetett kasszások meg árufeltöltők még jobban is keresnek, mint egy ilyen lótifuti ember.

Kérdező: szerintem próbálkozz még a szabadúszó melókkal. Ha olcsójánosokkal kell versenyezni, akkor velük kell. Tanulj meg gyorsan és olcsón dolgozni, ne a minőség legyen első sorban szem előtt. Tudom, hogy nem jó ilyet mondani, de ha ez kell a népnek, akkor ez kell...

2019. aug. 25. 11:34
 16/40 anonim ***** válasza:
7%

Kérdező, tudod mi az, hogy szakma?

A grafikus max. hobby nálad!

2019. aug. 25. 12:33
 17/40 anonim ***** válasza:
24%

Kedves 14 es ténleg a kasszások 600 bruttó fölött keresnek? el tudod küldeni hogy melyik áruházakban, mert akkor váltanék oda.

Nagyon köszönöm előre is!

2019. aug. 25. 12:47
 18/40 anonim ***** válasza:
67%

Bruttó 600 fölött nekem olyan ismerősöm keres SSC-ben, aki direkt másfél-két évente váltogat magasabb fizetésért ÉS releváns szakmai tapasztalata és végzettsége van.

Azok akiknek van egy random diplomája, meg közepesen angolul, örülhetnek ha bruttó 300 körül kapnak. Ki kéne venni a kezedet a biliből.

2019. aug. 25. 13:03
 19/40 anonim ***** válasza:
83%

"A férjem mindenáron azt szeretné hogy dolgozzak... Szerinte menjek Lidl pénztárosnak vagy árufeltöltőnek... Csak azért, hogy a gyes mellett én is tegyek valamit a családi kasszába. Ez nagyon megalázó mondjuk, de elgondolkodtató."

Nem megalázó. A munka az munka. Remèlem ezzel egyidejüleg úgy is gondolja, hogyha már dolgozol, ès teszel a családi kasszába, akkor ő is kiveszi a rèszèt a háztartás, meg gyerek körüli teendőkből. Csak mert ezt a rèszèt a dolgoknak sokszor elfelejtik a dolgoknak. Ez az egyik.

A másik, hogy inkább irodai munkáknál kellene próbalkoznod, azok vannak H-p ès nagyjából abban az időben, mikor iskola, óvoda, bölcsi van. Az árufeltöltő, pènztaros pont hogy nem ilyen. Több műszak van, ès szinte semmi esèlye, hogy tèged oda fixen mondjuk 9-15-ig vegyenek fel. Az Aldi, Lidl is hiába rèszmunkaidőt hírdet, munkaidő-keretben foglalkoztat, ugyanúgy van 2 műszak, ès esetenkènt 6-8 órát menni kell.

20/40 anonim ***** válasza:
64%
meg közepesen tudnak* angolul
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!