Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Orvoshoz kell mennem, de nem...

Orvoshoz kell mennem, de nem engednek el munkából. Mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés

3 hónapja dolgozom itt. Fél éve be vagyok rendelve allergológushoz, és máma közöltem a liederemnek, hogy kontrollra kell mennem, allergológushoz holnap. Azt mondta, hogy most mondom neki, hogy nem-i mehetek el szerdán. Mondom nem. Akkor úgy megegyeztem vele, hogy 3,5 órát fogok holnap dolgozni, és aztán elmegyek orvoshoz.

Szerdán lesz az érettségi pótvizsgám. Arra is azt mondtam szerdára, hogy kell mennem kontrollra, szerdán már el nem enged. Van szakmám adminisztráció de az érettségit elcsesztem, és nem akarnak nekem adni szabadot még orvoshoz sem szerdán nem akarnak elengedni.

Mit csináljak? Az érettségiért kár lenne, bár őszintén nem is tanultam de hátha lesz szerencsém másodszor is.

Mit tanácsoltok

2019. aug. 19. 15:11
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
TV-t csomagolunk, szkenerrel beolvasom a tv-t, nem nehéz munka.
2019. aug. 19. 20:26
 22/28 anonim ***** válasza:
58%

Ottani fizetésekkel nem vagyok tisztában, de itthon, Magyarországon ez egyáltalán nem számít soknak, főleg hétvégékkel és műszakpótlékokkal együtt.

Ez egy normális, átlagos bér.

Bármelyik nagyobb gyárban megkapod, unalmas gyártósori munkáért.

Ilyen gyárak pedig már tényleg minden bokorban vannak.

Ha szereted, meg nem nehéz, az egy jó dolog, de valljuk be, nem egy életcél.

Nem hiszem, hogy 30-40 éven át ezt akarod csinálni.

Most jó, mert sok pénznek érzed, de amúgy lehet ez több, csak akarni kell.

2019. aug. 19. 20:37
 23/28 A kérdező kommentje:
Hétvégenként nem dolgozunk. És milyet munkát vállaljak 800-1000€ fizuval?
2019. aug. 19. 20:40
 24/28 anonim ***** válasza:
58%

Nézd, én nem euróban számolok, mivel forintban kapom a fizetésem.

De írtam: bármelyik gyárban ezt megkeresed betanított munkásként is.

Egymás hegyére-hátára épülnek az ipari parkok, jönnek a hatalmas nemzetközi gyárak, ne mi keressünk már neked melót.

De ha ennyire isteni hely, akkor ne menj el érettségizni, én próbáltalak rávezetni, de tény, hogy 20 éves fejjel az ember még nem tudja, mi lesz később, és mennyire fogja bánni, hogy anno nem csinálta meg.

Rhadt nehéz lesz 30 körül esti iskolába járni, újra tanulni, a francnak se lesz már kedve logaritmust számolni meg évszámokat bemagolni, mikor mellette dolgozni fogsz, esetleg már családod lesz, vagy csak egyszerűen élnél.

Majd vered a fejed a falba, hogy hogy lehettél ekkora idióta, hogy egy tv-csomagolás miatt lemondtál az érettségiről.

De tényleg nem érzed még át, ehhez kell egy bizonyos kor, hogy belássa az ember.

A döntés a tied.

Én a helyedben tuti, hogy az őszinteségre szavaznék, mindig is ilyen ember voltam.

Hülye voltál, ezt már beláttad, nem akartál dicsekedni vele, hogy pótvizsgád lesz, ez érthető. Odaállsz a főnök mellé, mikor más nincs a közelben, és elmondod, hogy mizu.

Amúgy meg nem egész napos program, 8-kor elkezdődik, megmondod neki, hogy ez most mindennél fontosabb, ne haragudjon, de ha 11 körül végzel, bemész, nincs is szükséged az egész napra.

Ess túl rajta, és megkönnyebbülsz.

2019. aug. 20. 12:18
 25/28 A kérdező kommentje:
Ha megmondom megyek vizsgára megkérdezik mit keresek itt. És holnapra nem akart engem elengedni orvoshoz
2019. aug. 20. 12:38
 26/28 anonim ***** válasza:
58%

Emberek döbbenetes hogy mennyire nem vagytok tisztában a munkavállalói jogotokkal.

Na ezért lett ekkora csicska világ Magyarországon.

Kedves kérdező. Az orvosi vizsgálatod és a érettségid fontosabb mint bármi más. Munkahely pedig van. Olyan nincs hogy megtagadja a főnök hogy nem enged el!!

A szabadságod egy részével Te rendelkezel,és akár rendkívüli szabadságot is kérhetsz amit meg pláne nem kell megindokolnod.Mondjuk a sima szabadságot sem kell. Mert senkinek semmi köze hogy mit csinálsz akkor.

Orvosi vizsgálatra meg kötelessége elengedni.

Tájékozódjatok már egy kicsit emberek, mert szégyen ahogy szanaszét szopatnak titeket a meló helyen.

2019. aug. 20. 13:26
 27/28 A kérdező kommentje:
12:26: Volt 10 szabadságom de mivel 2 hét szabadság volt az egész cégnek így levonták ezt és 1,5 maradt és kevesen vagyunk ezen a műszakon, és nem akart elengedni holnap. De már mindenféleképpen spekulálok, hogy el tudhassak menni pótvizsgára
2019. aug. 20. 13:40
 28/28 anonim ***** válasza:
58%

"Na ezért lett ekkora csicska világ Magyarországon.

Kedves kérdező. Az orvosi vizsgálatod és a érettségid fontosabb mint bármi más. Munkahely pedig van. Olyan nincs hogy megtagadja a főnök hogy nem enged el!!

A szabadságod egy részével Te rendelkezel,és akár rendkívüli szabadságot is kérhetsz amit meg pláne nem kell megindokolnod.Mondjuk a sima szabadságot sem kell. Mert senkinek semmi köze hogy mit csinálsz akkor.

Orvosi vizsgálatra meg kötelessége elengedni."

Nem csicska világ van, hanem te nem vagy tisztában a dolgokkal!

A szabadság egy részével a munkavállaló rendelkezik, ez igaz, de nem ám úgy, hogy 2 nappal előtte szól!

2 héttel korábban be kell jelenteni, hiszen a munkáltatónak is számolnia kell a kieső emberrel!

Orvosi vizsgálatra SEM kötelező elengednie, csak ha épp ott és akkor rosszul van.

Egy olyan vizsgálat, amire gfél évet vár az ember, azt bizony oldja meg szabival úgy, hogy időben bejelenti.

Szabival is fogja, csak későn szól, de még így is elengedték, csak jelezték, hogy azért ezt nem így kéne. És hozzáteszem, jogosan.

Ha neked lenne egy vállalkozásod, vagy csak vezető lennél valahol, és el kell számolnod az áru mennyiségével a te főnöködnek, akkor te sem örülnél, ha egyik napról a másikra történne ilyesmi, és nem tudsz vele számolni.

Szóval nagyon el vagy tévedve, és még te csicskázol itt?

Milyen alapon, mikor fogalmad sincs a valóságról?

Mutass kérlek valami jogszabályt, ami alátámasztja ezeket!

A kérdezőnek már írtam, hosszabban, meg privátban is, szerintem is az érettségi a fontosabb, meg találna másik munkát gyorsan.

DE! ha 2 hete jelezte volna az orvost is meg az érettségit is, vagy mondjuk a fix időpontot tudja fél éve, a másikat 1 hónapja, és időben kiírja a szabit, akkor most nem lenne ez.

Mikor decemberre foglaltam le szállást külföldre májusban, én már akkor, májusban jeleztem a szabi-igényemet.

De mikor nyár végi nyaralást fizettem be márciusban, akkor is jeleztem egyből. Más is menne szabira, nem várom el, hogy az egész cég arra várjon, hogy én mikor szándékozom bejelenteni.

2019. aug. 20. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!