Két éve hüvelyi folyásom van, állandó orvoshoz
járással az ötödik orvos után 2 év elteltével
kiderült hogy PCO-m van a doki igazából nem mondta el
még h mi a teendő vagy hogy ez mennyire súlyos vagy lehet
e ezen segíteni?
1/13 A kérdező kommentje:
Valószínű a súlyom a fő ok ami miatt nem tudnak ezek a tüszők kirepedni. 159 cm vagyok 81 kg ami nagyon sok a fogamzásgátló abbahagyása óta szedtem fel ennyit kb 4 hónap alatt. Előtte is 74 kg körül voltam..
Milyen a folyásod? :)
PCO-n általában diétával, testmozgással lehet segíteni, + beszoktak állítani gyógyszert, hogy milyet az nem tudom, de a fogamzásgátló csak tüneti kezelés a cysták a petefészkednél ugyanúgy ott lesznek.
Szerintem válts orvost..
2018. jan. 27. 12:23
A folyás az természetes. Miből gondolod, hogy nálad kóros?
2018. jan. 27. 12:23
4/13 A kérdező kommentje:
Hát én 2016 májusában kezdtem fogamzásgátlót szedni. És augusztusra lett nagy mennyiségű folyásom, tudom h valamilyen szinten minden nőnek van, de nekem erősen van és állandó nem úgy van h csak,ritkán egy pici de nem is,viszket körülötte meg nem ég nincs szaga.
5/13 A kérdező kommentje:
Ja és fehér színű, azt nem tudón kóros e de zavaró és kellemetlen h nem,szűnik rengeteg -féle gyógyszert hüvelykrémet kaptam rá és semmi sem használt hozzáteszem úgy h kenetet vettek ahogy most is és úgy írtak fel rá gyógyszert
6/13 A kérdező kommentje:
Igazából szüleim mondták hogy kér volt abbahagynom a fogamzásgátlót, de mondtam nekik nem mert a tényeken nem változtat attól még ha abbahagyom nem lesz mensim rendszeres.
7/13 A kérdező kommentje:
Otthon kapom az ívet h fogynom kellett volna már rég volt egy időszakom mikor ilyen 80 kg körül jártam mint most és 64 kg-ra lefogytam szerelmi bánat miatt de lényegtelen és akkor két hónapig rendesen megjött és semmi gondom nem volt ahogy elkezdtem visszahízni megint csak rendszertelen lett hogy pl 6 hónapig semmi utána 1 hónapit végig mensiztem.
8/13 A kérdező kommentje:
És ehhez valami különleges diéta kell? Vagy elég ha sokkal több gyümölcsöt eszem és elvonom a kenyeret meg a tésztaféléket? Meg persze mozgok
tésztaféléket és a kenyeret sem kell megvonni magadtól, ez egy nem normális hozzáállás, amivel mindenki hergeli magát...
Egyszerűen meg kell találni az egyensúlyt a táplálkozásban és ennyi. Legyen bőséges zöldség és gyümölcsfogyasztás, rostban gazdagan kell étkezni, sovány húsokat egyél, halat is ehetsz (ezt kifejezetten ajánlom) és a legfontosabb, hogy tarts mértéket. Mozogni kell, és igen lefogysz és aktív életet élsz, nem feltétlen kell életedet a kondiban tölteni, elég, ha lift helyet lépcsőzöl és heti 2-3* mozogsz valamit, ami jól esik és már javulni fog a helyzet.
Nagy mennyiségű folyás attól függ, okozhatja méhszájseb is, de a fogamzásgátló is okozhatja a bőséges váladékozást.
2018. jan. 27. 12:48
10/13 A kérdező kommentje:
És a hajhullás is ettől a PCO-tól lehet? Mert eddig nem hullott így mióta a gyógyszert abbahagytam azóta látványos h kevesebb lett. És még azt szeretném kérdezni hogy ebbol a betegségből van kiút? Vagy ez így marad? Mert azt kérdezte az orvos h a jövőben van e terv h gyereket vállalunk mert hogy akkor gyógyszert kell szednem. Mert ugye nem tudok teherbe esni. De ha fogynék és megtudna indulni a menszeszem akkor több lenne az esély h teherbe essek a jövőben.
Kapcsolódó kérdések: