Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Orvoshoz kell mennem, de nem...

Orvoshoz kell mennem, de nem engednek el munkából. Mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés

3 hónapja dolgozom itt. Fél éve be vagyok rendelve allergológushoz, és máma közöltem a liederemnek, hogy kontrollra kell mennem, allergológushoz holnap. Azt mondta, hogy most mondom neki, hogy nem-i mehetek el szerdán. Mondom nem. Akkor úgy megegyeztem vele, hogy 3,5 órát fogok holnap dolgozni, és aztán elmegyek orvoshoz.

Szerdán lesz az érettségi pótvizsgám. Arra is azt mondtam szerdára, hogy kell mennem kontrollra, szerdán már el nem enged. Van szakmám adminisztráció de az érettségit elcsesztem, és nem akarnak nekem adni szabadot még orvoshoz sem szerdán nem akarnak elengedni.

Mit csináljak? Az érettségiért kár lenne, bár őszintén nem is tanultam de hátha lesz szerencsém másodszor is.

Mit tanácsoltok

2019. aug. 19. 15:11
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
* Mit tanácsoltok?
2019. aug. 19. 15:12
 2/28 anonim ***** válasza:
88%
Azért szólhattál volna neki hamarabb is, pláne hogy hónapok óta tudod az időpontot. Hívd fel az allergológust, hogy szeretnél másik időpontot
2019. aug. 19. 15:18
 3/28 A kérdező kommentje:
Másik időpont fél év múlva lesz. A holnapot elintéztem, a pótvizsgára nem fogok tudni elmenni szerdán mert mondtam hogy szerdán is kell mennem orvoshoz, és nem enged el szerdán. Úgyhogy az érettséginek lőttek
2019. aug. 19. 15:21
 4/28 A kérdező kommentje:
Allergológushoz megyek holnap. Megőrülök
2019. aug. 19. 15:22
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az érettségi napjára orvosi igazolásod nem valószínű, hogy lenne, szabadságot kellene kivenned. Ha nem engednek el, passz.
2019. aug. 19. 15:24
 6/28 A kérdező kommentje:
15:24 lenne orvosi igazolásom érettségi napra. Szabadságom van 1,50. De nem ad nekem szabadot mert lehet nincs aki helyettesítsen. Amúgy dolgozott itt egy lány, aki mondta nekem, hogy megy tovább fősulira, és már 2 hónapja nincs itt. Vagy felmondást adott, vagy nem tudom. És az anyját sem látni. Mit tegyek?
2019. aug. 19. 15:29
 7/28 anonim ***** válasza:
67%
Ha a szabadságot nem tudod megoldani, próbálj meg elindulni a másik irányból, az érettségit nem lehet halasztani?
2019. aug. 19. 15:30
 8/28 A kérdező kommentje:
Pótvizsgám lesz. Már 1 hónapja előtte jött meg a levél. Én hülye nem mondtam hamarabb a főnökömnek
2019. aug. 19. 15:32
 9/28 anonim válasza:
80%
Menj el orvoshoz hátha kiír.
2019. aug. 19. 15:36
 10/28 anonim ***** válasza:
73%
Mérlegelj és dönts, de ezt a döntést neked kell meghoznod, ne támaszkodj senki véleményére itt. Kérdezd meg még egyszer a főnöködtől, de ha nem enged, akkor vedd figyelembe, hogy esetleg elveszítheted a munkádat. Csak te tudhatod, hogy melyik a fontosabb.
2019. aug. 19. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!