Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi értelme van továbbtanulni,...

Mi értelme van továbbtanulni, egyetemre menni, ha egy szakma sokkal jobban fizet és sokkal könnyebb is elvégezni?

Figyelt kérdés

A fiatalok elmennek egyetemre,fizetik a méregdrága albérletet,talán hitelt is vesznek fel rá.Aztán semmire se mennek vele.

Egy szakmával többet lehet keresni,egy városban többféle szakmát is lehet tanulni,itthon lehet maradni,nem kell elmenni a nagyvárosba albérletbe.Mellesleg ki lehet menni egy szakmával külföldre,Németország tárt karokkal várja a szakmunkásokat,akár havi 1 millió forintos fizetésért.

Diplomából egyedül az infó és bizonyos mérnöki szakok,amik érnek is valamit.

Sokan diplomával keresnek nettó 130-at,egy szakmunkás meg 300-at.Elvégzi valaki a jogi egyetemet,ott szopik 5 évet,fizeti az albérletet meg diákmunkázik,aztán elmehet végül a közigazgatábs éhbérért.Gazdasági szakkal sem lehet elmenni külföldre,meg ezekből is annyi van,hogy Dunát lehet velük rekeszteni.Az ápolók,orvosok is folyton panaszkodnak.Az ilyen bölcsészet,szociológia stb szakok meg szóra sem érdemesek.Egyáltalán hova veszik fel vele az embert?

Az a vicces amúgy,hogy az iskolában a tanárok mindig beszélik,hogy milyen fontos a tanulás,aztán egy 8 általánost végzett segédmunkás többet kap a gyártósoron..Én is megbántam,hogy egyetemre mentem és nemszakmat tanultam,én is a gyártósorrakészülök,mert abból legalábeg lehet élni

2019. aug. 12. 21:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:
75%
Ezt honnan veszed? Ez csak egy vicc. El ne hidd már.
2019. aug. 16. 15:47
 62/71 A kérdező kommentje:
Mármint mit?
2019. aug. 16. 16:02
 63/71 anonim ***** válasza:
16%
és egy bölcsész mi a fszt teremt? többre értekelek egy takarítót, mert az legalább tisztaságot csinál
2019. aug. 16. 16:21
 64/71 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo. Itt mindenki 500 nettot keres videken. El ne hidd
2019. szept. 2. 12:05
 65/71 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyeneken mindig olyan jót mosolygok - a kényelmes munkahelyemről, ahova bölcsész diplomával vettek fel. :)))

Egyébként a tanárok, múzeumi/könyvtári dolgozók, műfordítók stb is bölcsészek, ne mondja már senki, hogy ők értéktelen munkát végeznek...

2019. szept. 2. 12:11
 66/71 anonim ***** válasza:
26%
A lesajnált bölcsész épp most kapta meg az smst az 550ezres fizujáról...
2019. szept. 2. 13:04
 67/71 anonim ***** válasza:
84%

250, és csak holnap fogom megkapni. :C

2019. szept. 2. 13:04
 68/71 anonim ***** válasza:
67%
67- bocsánat, nem voltam egyértelmű. Magamról beszéltem.
2019. szept. 2. 13:55
 69/71 anonim ***** válasza:
84%

Ehh, majd megkapod hogy kamu. Bölcsészek csak a Mekibe' mehetnek!

:D

(sry a félreértésért)

2019. szept. 2. 13:59
 70/71 anonim ***** válasza:
67%
69, persze, mindig ez a műsor jön, hogy biztos kamu. Nekem mindegy elhiszi-e. Én elkölthetem, az a lényeg :D
2019. szept. 2. 14:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!