Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi értelme van továbbtanulni,...

Mi értelme van továbbtanulni, egyetemre menni, ha egy szakma sokkal jobban fizet és sokkal könnyebb is elvégezni?

Figyelt kérdés

A fiatalok elmennek egyetemre,fizetik a méregdrága albérletet,talán hitelt is vesznek fel rá.Aztán semmire se mennek vele.

Egy szakmával többet lehet keresni,egy városban többféle szakmát is lehet tanulni,itthon lehet maradni,nem kell elmenni a nagyvárosba albérletbe.Mellesleg ki lehet menni egy szakmával külföldre,Németország tárt karokkal várja a szakmunkásokat,akár havi 1 millió forintos fizetésért.

Diplomából egyedül az infó és bizonyos mérnöki szakok,amik érnek is valamit.

Sokan diplomával keresnek nettó 130-at,egy szakmunkás meg 300-at.Elvégzi valaki a jogi egyetemet,ott szopik 5 évet,fizeti az albérletet meg diákmunkázik,aztán elmehet végül a közigazgatábs éhbérért.Gazdasági szakkal sem lehet elmenni külföldre,meg ezekből is annyi van,hogy Dunát lehet velük rekeszteni.Az ápolók,orvosok is folyton panaszkodnak.Az ilyen bölcsészet,szociológia stb szakok meg szóra sem érdemesek.Egyáltalán hova veszik fel vele az embert?

Az a vicces amúgy,hogy az iskolában a tanárok mindig beszélik,hogy milyen fontos a tanulás,aztán egy 8 általánost végzett segédmunkás többet kap a gyártósoron..Én is megbántam,hogy egyetemre mentem és nemszakmat tanultam,én is a gyártósorrakészülök,mert abból legalábeg lehet élni

2019. aug. 12. 21:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
28%
1 éve én is annyit kerestem 1 diplomával, bár nem is a szakmábamba dolgoztam, azóta meglett a második diploma, 2X munkát váltottam, most 3X annyit keresem, pályakezdőként
2019. aug. 12. 23:10
 12/71 anonim ***** válasza:
84%

130-at vagy többet diploma és szakma nélkül is kaphatsz.

130 az kb a bérminimum szintje. Azért diplomával ennél többet vár az ember.

2019. aug. 12. 23:19
 13/71 anonim ***** válasza:
89%
Én egyrészt azért fogok diplomát szerezni, mert hosszú távon gondolkodom, másrészt pedig szeretek tanulni, engem az tölt el örömmel, ha megértek olyan dolgokat, amikre az átlag ember ránéz, és azt mondja, hogy hagyjuk, ez nehéz. Másrészt nem értelmetlen papírokat teszek le... Karrier a cél, nem pedig olyan munkát végezni, amit bárki megtanul pár év alatt, ha akar, és már versenyben is van veled szemben. Persze tényleg nem mind1 h mit tanulsz...
2019. aug. 12. 23:47
 14/71 anonim ***** válasza:
45%
En netto 2 milla fölött keresek, hidegburkolo vagyok
2019. aug. 13. 00:18
 15/71 A kérdező kommentje:
Bérminimumot adnak diplomával nekem nem adnak többet.Ezért akarok gyártósorra menni,mert ott megadnak 40 ezerrel többet
2019. aug. 13. 01:12
 16/71 anonim ***** válasza:
85%

Én arufeltöltőként nettó 220at megkeresek vidéken, semmi felelősség nincs rajtam.

Menj el te is eladónak

2019. aug. 13. 01:54
 17/71 anonim ***** válasza:
85%
Kétszakos tanári diplomával már pályakezdő koromban is kerestem annyit, hogy a diákhitelemet másfél éven belül vissza tudtam fizetni. Nem tanárként dolgozom, de olyan szakokon végeztem, amik a versenyszférában is piacképesek, egyesével is, együtt pedig igazán ütős párosítás. Pályaválasztáskor kell okosan dönteni.
2019. aug. 13. 03:29
 18/71 anonim ***** válasza:
100%
40-nel több az még mindig csak 170! Az se túl sok.
2019. aug. 13. 03:40
 19/71 anonim ***** válasza:
85%
130 az bnevetségesés ha épp nem tanár vagy akkor tényleg csak magadnak köszönheted (válts), viszont jelenleg 2019-ben tényleg nem éri meg diplomát szerezni, ha az ember egyébként nem arra vágyik, hogy 8 órát üljön a gép előtt és akkor menjen el kávézni amikkor szeretne. Jelenleg nem fizetik meg a tudást, most annak van presztizse minél aljább munkákat elvállalj. Hiánygazdaság van az alsó szektorokban, amik kiugróan magas bérnövekedést értek el ezen szektorokban.
2019. aug. 13. 06:54
 20/71 anonim ***** válasza:
100%
Jogászként kezdőként nem biztos, hogy sokat keresel mert nincs igazán szakmai tapasztalatod, de a bér idővel emelkedik. Jah és a jogászok nagy része nem közigbe megy, hanem a versenyszférába. Ha közigbe is megy akkor is inkább központi szintre,ahol viszont kezdőként a nettó 200 feletti bér megvan.
2019. aug. 13. 06:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!