Mi értelme van továbbtanulni, egyetemre menni, ha egy szakma sokkal jobban fizet és sokkal könnyebb is elvégezni?
A fiatalok elmennek egyetemre,fizetik a méregdrága albérletet,talán hitelt is vesznek fel rá.Aztán semmire se mennek vele.
Egy szakmával többet lehet keresni,egy városban többféle szakmát is lehet tanulni,itthon lehet maradni,nem kell elmenni a nagyvárosba albérletbe.Mellesleg ki lehet menni egy szakmával külföldre,Németország tárt karokkal várja a szakmunkásokat,akár havi 1 millió forintos fizetésért.
Diplomából egyedül az infó és bizonyos mérnöki szakok,amik érnek is valamit.
Sokan diplomával keresnek nettó 130-at,egy szakmunkás meg 300-at.Elvégzi valaki a jogi egyetemet,ott szopik 5 évet,fizeti az albérletet meg diákmunkázik,aztán elmehet végül a közigazgatábs éhbérért.Gazdasági szakkal sem lehet elmenni külföldre,meg ezekből is annyi van,hogy Dunát lehet velük rekeszteni.Az ápolók,orvosok is folyton panaszkodnak.Az ilyen bölcsészet,szociológia stb szakok meg szóra sem érdemesek.Egyáltalán hova veszik fel vele az embert?
Az a vicces amúgy,hogy az iskolában a tanárok mindig beszélik,hogy milyen fontos a tanulás,aztán egy 8 általánost végzett segédmunkás többet kap a gyártósoron..Én is megbántam,hogy egyetemre mentem és nemszakmat tanultam,én is a gyártósorrakészülök,mert abból legalábeg lehet élni
Megy itt a vita h szakma vagy egyetem éri meg jobban de ne hallgass rájuk kérdező. Leírom én neked ide a top karriereket amikhez se szakma, se egyetem nem szükséges.
1: politikus- fantasztikus fizetésük van, nem kell semmihez érteni hozzá, fontos h tudj jó nagy f,,szságokat mondani szégyenérzet nélkül
2: hivatásos fortnite játékos - anyuci ls apuci eltart és kényelmes az élet, ki tudja egyszer kijuthatsz a világbajnokságra az óriási pénzdíjakért, végtére is 10-11 évesekkel kell versenyezned
3: influencer - nézd meg berkit, létezik és pénzt keres vele. Fotózd le a kajád és csinálj idiótaságokat.
ez a csávó nyitotta már a harmadik témáját arról, hogy mennyire jó volt a kommunizmus, ne vegyétek már komolyan mert csak adjátok alá a lovat :D
130 ezerért diplomával meg több mint szánalmas, húzzál el Venezuelába, ott jó kis szoci van.
Vicces, mert "szóra se érdemes" bölcsész szakot végeztem, és egy jó 100-assal többet keresek nálad. :D Múzeumban dolgozok.
Amúgy tök egyszerű: ha valakit a biológia érdekel, akkor nem fog elmenni ácsnak, akkor se ha könnyebb, akkor se ha mondjuk többet fizet. Legalábbis nem mindenki teszi szét a lábait, és rendel alá mindent a lustaságának és a pénznek.
Orvos, tanár, és hasonlók jellemzően HIVATÁSOK.
Mellesleg azt csak hiszed, hogy olyan könnyűek a szakmák. Mármint persze, lehet, hogy a hü lye is el tudja végezni úgy-ahogy, de sokat keresni az fog vele, aki tényleg odateszi magát, az meg már nem egyszerű. Gányolni bárki tud, tulajdonképpen én magam is oda tudnám pacsmagolni a csemperagit a padlóra, aztán beleszórni a járólapot, meg utána odanyomkodnám a fugát, végülis nem egy agysebészet csak lenne "egy kis" különbség ahhoz képest, amit egy igazi profi produkál.
"Akkor diplomával miért nem kapok 2-300-at?"
- nem olyan jellegű diploma
- nem vagy szerencsés
- nem tudod eladni magad
- rossz helyen laksz
- ezek kombója, esetleg valami más
Ezer oka lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!