Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi értelme van továbbtanulni,...

Mi értelme van továbbtanulni, egyetemre menni, ha egy szakma sokkal jobban fizet és sokkal könnyebb is elvégezni?

Figyelt kérdés

A fiatalok elmennek egyetemre,fizetik a méregdrága albérletet,talán hitelt is vesznek fel rá.Aztán semmire se mennek vele.

Egy szakmával többet lehet keresni,egy városban többféle szakmát is lehet tanulni,itthon lehet maradni,nem kell elmenni a nagyvárosba albérletbe.Mellesleg ki lehet menni egy szakmával külföldre,Németország tárt karokkal várja a szakmunkásokat,akár havi 1 millió forintos fizetésért.

Diplomából egyedül az infó és bizonyos mérnöki szakok,amik érnek is valamit.

Sokan diplomával keresnek nettó 130-at,egy szakmunkás meg 300-at.Elvégzi valaki a jogi egyetemet,ott szopik 5 évet,fizeti az albérletet meg diákmunkázik,aztán elmehet végül a közigazgatábs éhbérért.Gazdasági szakkal sem lehet elmenni külföldre,meg ezekből is annyi van,hogy Dunát lehet velük rekeszteni.Az ápolók,orvosok is folyton panaszkodnak.Az ilyen bölcsészet,szociológia stb szakok meg szóra sem érdemesek.Egyáltalán hova veszik fel vele az embert?

Az a vicces amúgy,hogy az iskolában a tanárok mindig beszélik,hogy milyen fontos a tanulás,aztán egy 8 általánost végzett segédmunkás többet kap a gyártósoron..Én is megbántam,hogy egyetemre mentem és nemszakmat tanultam,én is a gyártósorrakészülök,mert abból legalábeg lehet élni

2019. aug. 12. 21:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 anonim ***** válasza:
26%

Megy itt a vita h szakma vagy egyetem éri meg jobban de ne hallgass rájuk kérdező. Leírom én neked ide a top karriereket amikhez se szakma, se egyetem nem szükséges.

1: politikus- fantasztikus fizetésük van, nem kell semmihez érteni hozzá, fontos h tudj jó nagy f,,szságokat mondani szégyenérzet nélkül

2: hivatásos fortnite játékos - anyuci ls apuci eltart és kényelmes az élet, ki tudja egyszer kijuthatsz a világbajnokságra az óriási pénzdíjakért, végtére is 10-11 évesekkel kell versenyezned

3: influencer - nézd meg berkit, létezik és pénzt keres vele. Fotózd le a kajád és csinálj idiótaságokat.

2019. aug. 13. 08:32
 22/71 anonim ***** válasza:
91%

ez a csávó nyitotta már a harmadik témáját arról, hogy mennyire jó volt a kommunizmus, ne vegyétek már komolyan mert csak adjátok alá a lovat :D

130 ezerért diplomával meg több mint szánalmas, húzzál el Venezuelába, ott jó kis szoci van.

2019. aug. 13. 08:34
 23/71 anonim ***** válasza:
97%
Érdemes figyelembe venni, hogy itt a Gyakorin mindenki minimum nettó félmilliót keres, akár 8 általánost, akár 10 diplomát végzett.
2019. aug. 13. 09:16
 24/71 anonim ***** válasza:
100%

Vicces, mert "szóra se érdemes" bölcsész szakot végeztem, és egy jó 100-assal többet keresek nálad. :D Múzeumban dolgozok.

Amúgy tök egyszerű: ha valakit a biológia érdekel, akkor nem fog elmenni ácsnak, akkor se ha könnyebb, akkor se ha mondjuk többet fizet. Legalábbis nem mindenki teszi szét a lábait, és rendel alá mindent a lustaságának és a pénznek.

Orvos, tanár, és hasonlók jellemzően HIVATÁSOK.

Mellesleg azt csak hiszed, hogy olyan könnyűek a szakmák. Mármint persze, lehet, hogy a hü lye is el tudja végezni úgy-ahogy, de sokat keresni az fog vele, aki tényleg odateszi magát, az meg már nem egyszerű. Gányolni bárki tud, tulajdonképpen én magam is oda tudnám pacsmagolni a csemperagit a padlóra, aztán beleszórni a járólapot, meg utána odanyomkodnám a fugát, végülis nem egy agysebészet csak lenne "egy kis" különbség ahhoz képest, amit egy igazi profi produkál.

2019. aug. 13. 09:51
 25/71 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet így általánosítani. Amúgy meg akkor Te választottál rossz szakot, kedves Kérdező. Az én szakmámban (vegyészmérnöki) azért nagyon nem mindegy, ki mit végzett. Sok olyan évfolyamtársam van, akik már dolgoztak is évekig gyárakban mint vegyésztechnikusok, de inkább egyetemre jönnek, mert nagyon nem mindegy se a fizetés, se a munkakörülmények. És jópár szakmára még leírható ez. A diplomás ápolóknak is jobb, mint a ,,csak" szakközepet végezetteknek. A diploma meg lehetőség, mert egyes állásokra az a beugró úgymond. Persze, aki nem szeret vagy nem akar tanulni, mert látja magában a tehetséget és lehetőséget egy jó kis szakma iránt, kiépíti az ismerősi kört, akkor legyen vállalkozása is akár, mert jobban meg fog belőle érni. Az a jó, ha egyenlően eloszlanak ezek a dolgok. Remélem, azt mindenki képes belátni, hogy nem lenen világ a világ, ha mindenki csak szakmunkás lenne vagy csak diplomás, mert mindenre szükség van. A tanárok meg mindig mikor mit mondanak, ezelőtt 30 évvel még a szakma volt a trendi, manapság meg már a csapból is az folyik, hogy diplomások legyünk. Nem ettől lesz helyes valami, hogy mit mondanak a suliban, hanem hogy Te mit érzel helyesnek, de légyszi ne általánosíts.
2019. aug. 13. 10:17
 26/71 anonim ***** válasza:
92%
Sokban hozzá tartozik a szerencse. Ugyanazzal a diplomával dolgozhatsz egy gyárban irodában, vagy ugyanott gyártósoron. Szerencse, kiállás vagy protekció kell. Nem mindenkinek való, a szerzett szakmával és tudással kezdeni is kell valamit. Nem hullik az öledbe a jó állás. Egy multinál lehet középiskolai végzettséggel jól keresni. Gépbeállítóként 300 fölött is lehet. 3-4 műszakban. A vezetők, céges kocsival rendelkezők, nettó 500 felett keresők azok diplomások. Ez van. Egy asztalos kereshet milliót ha minőségi munkát végez, de azt a munkát a diplomás, szinten jól kereső fogja megfizetni. És igen, ismerek olyat, aki történelem szakos diplomaval soron van és olyat aki ugyan annál a multinal történelem szakos diplomaval középvezető.
2019. aug. 13. 11:41
 27/71 A kérdező kommentje:
Akkor diplomával miért nem kapok 2-300-at?
2019. aug. 13. 14:02
 28/71 anonim ***** válasza:
92%

"Akkor diplomával miért nem kapok 2-300-at?"

- nem olyan jellegű diploma

- nem vagy szerencsés

- nem tudod eladni magad

- rossz helyen laksz

- ezek kombója, esetleg valami más

Ezer oka lehet.

2019. aug. 13. 14:04
 29/71 A kérdező kommentje:
Akkor mit csináljak ha meg akarok élni?
2019. aug. 13. 14:10
 30/71 anonim ***** válasza:
100%
Keress másik munkahelyet, ahol megadják amit kérsz. 2-300 diplomával nem sok, pláne ha ez csak bruttó összeg.
2019. aug. 13. 15:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!