Mi értelme van továbbtanulni, egyetemre menni, ha egy szakma sokkal jobban fizet és sokkal könnyebb is elvégezni?
A fiatalok elmennek egyetemre,fizetik a méregdrága albérletet,talán hitelt is vesznek fel rá.Aztán semmire se mennek vele.
Egy szakmával többet lehet keresni,egy városban többféle szakmát is lehet tanulni,itthon lehet maradni,nem kell elmenni a nagyvárosba albérletbe.Mellesleg ki lehet menni egy szakmával külföldre,Németország tárt karokkal várja a szakmunkásokat,akár havi 1 millió forintos fizetésért.
Diplomából egyedül az infó és bizonyos mérnöki szakok,amik érnek is valamit.
Sokan diplomával keresnek nettó 130-at,egy szakmunkás meg 300-at.Elvégzi valaki a jogi egyetemet,ott szopik 5 évet,fizeti az albérletet meg diákmunkázik,aztán elmehet végül a közigazgatábs éhbérért.Gazdasági szakkal sem lehet elmenni külföldre,meg ezekből is annyi van,hogy Dunát lehet velük rekeszteni.Az ápolók,orvosok is folyton panaszkodnak.Az ilyen bölcsészet,szociológia stb szakok meg szóra sem érdemesek.Egyáltalán hova veszik fel vele az embert?
Az a vicces amúgy,hogy az iskolában a tanárok mindig beszélik,hogy milyen fontos a tanulás,aztán egy 8 általánost végzett segédmunkás többet kap a gyártósoron..Én is megbántam,hogy egyetemre mentem és nemszakmat tanultam,én is a gyártósorrakészülök,mert abból legalábeg lehet élni
Csak pár gondolat:
1. Vannak a munkaerőpiacon kevésbé értékes diplomák és "szakmák" is (bár a diploma is lényegében szakmát ad, szóval ez kicsit nyakatekert megfogalmazás). Ugyanakkor vannak értékesek is, mindkettővel lehet viszonylag keresni, meg rosszul is.
2. Szakmunkásként nagy summát hazavinni igazából vállalkozóként lehet.
Az ismerősi köröm javarésze szakmunkás, de igazából csak egy villanyszerelő keres jól, mert vállalkozóként csinálja.
A diplomámmal én is vállalkozóként tudok dolgozni és verdesi a havi bevételem is az egy milliót, de nem Németországban...
Mindenkinek a munkaerőpiaci helyzetet, a saját képességeit és érdeklődését figyelembe véve kell(ene) szakmát, végzettséget választania.
Itt gyakorin 500 alatt szégyen keresni.
Tudod mi az igazi szégyen kérdező? Az hogy ez a sok lúzer dolgozik. Bezzeg én. Én egyszerre csinálok három dolgot amiből havi 2 millám van.
1. Képviselő vagyok a Taksonyi önkormányzatban. Ez 500 e. Ft bevétel. Elárulom h nem csinálok semmit. Amit elém raknak azt én megszavazom, azt cső.
2. Szabadidőmben fortniteot streamelek. A sok kis gyökér küldi nekem a donateket a steamen. Kb 800-900 e Ft összejön egy hónapban. Pedig csak játszom, ennyi. Néha felolvasom a küldő nevét.
3. Influencerkedem. Felveszem ahogy eszek és megosztom. Pénzért termékeket hirdetek a youtubeon. Nem szabad válogatni, minden vacak terméket ossz meg. Néha kapok innen is felajánlásokat. 400-600 e. Ft havonta.
400-500 e. / Hó ? Hát ez tiszta szégyen. Én ezt a három dolgot csinálom, nincs diplomám se szakmám aztán nézd meg h mennyit keresek milyen kevés energiabegektetéssel. Így kell ezt Te$$a.
Vállalkozó vagyok, van diplomám, de nem abból élek, és havi 1M felett keresek, na erre varrjál gombot.
Lehet lepontozni.
"Tudod mi az igazi szégyen kérdező? Az hogy ez a sok lúzer dolgozik. Bezzeg én. Én egyszerre csinálok három dolgot amiből havi 2 millám van."
Remélem, csak trollkodsz és nem vagy tényleg ennyire ostoba.
"Az a vicces amúgy,hogy az iskolában a tanárok mindig beszélik,hogy milyen fontos a tanulás,aztán egy 8 általánost végzett segédmunkás többet kap a gyártósoron..Én is megbántam,hogy egyetemre mentem és nemszakmat tanultam,én is a gyártósorrakészülök,mert abból legalábeg lehet élni"
Juniorként napi 8 órában kapok kb. ugyanannyit (nem IT-s végzettséggel) multinál, mint a korábbi munkahelyemen a betanított munkások 12 órás műszakban. Csak én nem fogom tönkretenni a bioritmusomat és önmagamat évek alatt az állandó műszakozással, egy légkondis irodában ülve végzek szellemi munkát és nem 25 kilós zsákokat emelgetek vagy ugyanazt a két mozdulatot csinálom zajban és porban a szalag mellett napi 8-12 órában és jóval több szakmai előrelépési lehetőségem is van.
#34 miért,te mit végeztél hogy ilyen jól keresel?
Dolgozzak ebben 130-ért azt mondod?
Amúgy meg találtam munkahelyet ahova felvesznek és csak érettségi kell,sokkal jobban fizet mint a diploma.Csak német nyelv ismeretét várják el és megadnak nettó 200 ezret.
Csak akkor mi a f*-ért kellett egyetemre menni?Diplomával annyit se adnak mint máshol érettségivel.
"Amúgy meg találtam munkahelyet ahova felvesznek és csak érettségi kell,sokkal jobban fizet mint a diploma.Csak német nyelv ismeretét várják el és megadnak nettó 200 ezret"
Lehet, hogy az álláshirdetésben csak érettségit és nyelvismeretet írnak elő, de gyanítom, ha ez a két feltétel van, akkor valami irodai adminisztrátor jellegű munkáról lesz szó. Nos, ilyen munkákra lehet jelentkezni érettségivel és nyelvismerettel, de jobb, ha tudod, hogy biztosan nem fognak felvenni. Ilyen helyekre sorban állnak a szociológia, andragógia, földrajz, környezetkultúra, igazgatásszervező és egyéb szakos diplomások, így az érettségizettek önéletrajzát el sem olvassák, a felsőfokú végzettségűek közül válogatnak.
Na, ezért kell egyetemre menni. Ha neked most csak egy érettségid lenne, teljesen esélytelenül pályáznál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!