Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tehetnek ellenem, illetve...

Mit tehetnek ellenem, illetve az érdekében, hogy befizessem a pénzt amit kérnek?

Figyelt kérdés

A www.bidsitenet.eu honlapon megnyertem egy 500-as kreditcsomagot. Amikor én licitáltam rá akkor még az aukció lejáratáig több óra volt vissza (ingyenesen lehetett licitálni) Nem is gondoltam hogy meg fogom nyerni a licitet. Küldtek egy e-mailt, hogy megnyertem és 15 napon belül be kell fizetnem kb 29000 Ft-ot, és nem mondhatom le, kötelező befizetni. Ilyen esetben mit csinálhatnak velem ha nem fizetem be?

29000 Ft-ról van szó, a mai világban az nem kis pénz amikor ilyen kicsik a keresetek. A licitáláskor semmi megerősítő kérdés nem volt, hogy "tényleg licitálni szeretnél?". Ennyiből akár véletlenül is kattinhattam, vagy tévedésből, vagy az 5 éves kisfiam is kattinthatott...

Tehetnek valamit?

2010. júl. 6. 18:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Hát arra, hogy ki kell fizetned, ha nem fizeted, akkor majd küldenek fizetési meghagyást, a végén meg végrehajtót. 29000 forintból is lehet 100ezer, ha elég sokáig húzódik. A behajtócég is rá fogja tenni a maga munkadíját, meg a végrehajtó is, és ezt aztán megfejelik a késedelmi kamatokkal.

Esélyed meg nem túl sok van, mivel szerződést lehet kötni szóban, írásban, és ráutaló magatartással is. Azzal, hogy megnyomtad a gombot, azzal szerződést kötöttél.

2010. júl. 6. 21:00
 12/23 anonim ***** válasza:
ácsi, ha nem kért megerősítést a kattintás után, hogy biztos-e a licited, akkor elmehetnek a sunyiba, mert törvénytelen, amit csinálnak
2010. júl. 6. 21:04
 13/23 anonim ***** válasza:

És ez melyik törvényben van leírva, hogy megerősítést kell kérni utána? A pacta sunt servanda elv azt mondja ki, hogy a megállapodások a felekre kötelező erővel bírnak, függetlenül a megállapodások formájától.

Bár tényleg nem túl etikus az ilyen, de szerintem nem törvénybe ütköző.

2010. júl. 6. 21:09
 14/23 anonim ***** válasza:

hogyne lenne törvénytelen, hiszen így a véletlen kattintást nem tudod kivédeni, ergo nem tudod megerősíteni a szerződést, ami megköttetik egy ilyen kattintásnál....

ez egy megnyerhető per szerintem, ha mernek egyáltalán perelni, bár nem vagyok ügyvéd...viszont persze ez nem mentesíti a kérdezőt a hülyeség alól, hogy egy egy oldalas áfszt nem tud elolvasni és vaktában licitálgat....

2010. júl. 6. 21:12
 15/23 anonim ***** válasza:
rekramálj
2010. júl. 6. 21:15
 16/23 anonim ***** válasza:

Hát tévedésre lehetne hivatkozni, igen, kérdés, hogy elfogadják-e. Szerintem a legtöbb oldal csak önszorgalomból vezet be megerősítő kérdéseket, hogy jobb hírük legyen a vásárlók előtt.

Mindenesetre megpróbálhatsz tévedésre hivatkozni bíróság előtt, kérdező, de ha elveszted, akkor a perköltség is téged fog terhelni.

2010. júl. 6. 21:22
 17/23 anonim ***** válasza:
Ha csak nézelődök, akkor nem lépek be a jelszavammal, nem is szoktam, csak ha licitre veszem a dolgot, akkor meg már igencsak nem véletlenszerű a dolog.
2010. júl. 6. 21:54
 18/23 A kérdező kommentje:

Nem azért léptem be mert, hogy licitálni akartam, hanem úgy emlékszek, hogy a regisztrációnál automatikusan beléptetett. Vagy azért léptem be hogy megpróbáljam, hogy működik-e a felhasználóm, de nem licitálni akartam. Tévedésből kattintottam a FREE BID-re és nem volt megerősítő kérdés.

Nem tudom mi lesz...

2010. júl. 6. 23:11
 19/23 anonim válasza:
21:09 Igaza van. Nincs leírva az 'INTERNET' törvénykönyvében, se a felhasználói jogok törvényében. Tudnék olyat is ajánlani, hogy várd ki a végét és fellebezz, de ez nem mindenkinek sikerülhet. Fogadhatnál ügyvédet 50Ft.->>> van már csak egy, még nem is olyan jó ügyvéd. Gondolj bele ha nem nyered meg a pert, nem 29000Ft.- ot vágnak a felyedhet még akár 290000Ft.- ot isnagy összegnek tűnik mert hát az is 10x -ese de hát a bíróságot is meg kell fizetnie valakinek. Hiába te nyernél kártérítést nem kell nekik fizetni mivel nem folyamatosan húztak ki belőled 29000Ft.- okat és még azt az egyszeri alkalmat is perre viszik, szóva nagyon rosszul járnál. Hiába nyered meg a pert nemkapsz vissza "semmit a semmiből" és még az űlést, bírót is neked kell fizetned. Szerintem csak írj egy e-mailt hogy hogy lehetne ezt megoldeni. Ne perelj, rosszul járnál. Lehet hogy ez egy kicsit cinukus lessz de fogadd el hogy a licens, meg a felhasználói feltételeket el kell olvasni! És mindíg elolvasom volt amit 2órán keresztül olvastam. És még mindíg csak 14 vagyok.
2010. júl. 7. 04:43
 20/23 anonim válasza:
50000Ft.- ***
2010. júl. 7. 04:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!