Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tehetnek ellenem, illetve...

Mit tehetnek ellenem, illetve az érdekében, hogy befizessem a pénzt amit kérnek?

Figyelt kérdés

A www.bidsitenet.eu honlapon megnyertem egy 500-as kreditcsomagot. Amikor én licitáltam rá akkor még az aukció lejáratáig több óra volt vissza (ingyenesen lehetett licitálni) Nem is gondoltam hogy meg fogom nyerni a licitet. Küldtek egy e-mailt, hogy megnyertem és 15 napon belül be kell fizetnem kb 29000 Ft-ot, és nem mondhatom le, kötelező befizetni. Ilyen esetben mit csinálhatnak velem ha nem fizetem be?

29000 Ft-ról van szó, a mai világban az nem kis pénz amikor ilyen kicsik a keresetek. A licitáláskor semmi megerősítő kérdés nem volt, hogy "tényleg licitálni szeretnél?". Ennyiből akár véletlenül is kattinhattam, vagy tévedésből, vagy az 5 éves kisfiam is kattinthatott...

Tehetnek valamit?

2010. júl. 6. 18:07
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Olvasd el az oldal jogi tájékoztatóit. Ha nincs szó bennük ilyesmiről, akkor röhögj egyet és dőlj hátra. Ha van, akkor meg elméletileg elolvastad és elfogadtad a regisztrációval (persze ki az a hülye, aki ilyenkor elolvassa...), így nekik van igazuk.
2010. júl. 6. 18:17
 2/23 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen kizárt hogy ilyen összeg miatt külföldről pert indítsanak.Ha esetleg mégis,akkor hivatkozz a gyerekre.De erre szinte semmi esély nincs,mert külföldről nagyon nehéz pereskedni,és rengeteg ilyen perük lenne,hiszen ez mindennapi eset.
2010. júl. 6. 18:18
 3/23 A kérdező kommentje:
külföldről? miből gondolod, hogy külföldiek? bár szerintem van valami közük szlovákiához
2010. júl. 6. 18:19
 4/23 anonim ***** válasza:

Mi a francnak licitáltál? Ha nem gondoltad komolyan, akkor igen inkorrekt dolog volt...

Ezen el kéne gondolkoznod. Az teljesen közömbös, hogy hány óra van hátra..

2010. júl. 6. 18:22
 5/23 anonim ***** válasza:

Aha.. És az email címed és a jelszavad is az 5 éves fiacskád írta be, mi??

És tán Ő kapta vissza emailben a megerősítő kódot is?

Te kit nézel hülyének?

2010. júl. 6. 18:25
 6/23 anonim ***** válasza:
Ne licitálj olyan oldalon, ahol nem ismered a feltételeket, szabályokat. Ha ennek ellénre licitáltál, akkor pedig viseld "következményeit"! A kutyát sem érdekli, hogy ki nyomta meg a gombot!
2010. júl. 6. 18:46
 7/23 A kérdező kommentje:

Nem mondtam hogy az 5 éves fiam volt.

Tévedésből kattintottam, nem akartam megvenni azt a csomagot. De akkor ez szerinted így teljesen normális hogy egy véletlen kattintás egy rossz helyre és akkor egyből lenyúlhatnak 29000 forinttal?

2010. júl. 6. 18:49
 8/23 anonim ***** válasza:
felejtsd el és pereljenek...legközelebb meg legyen eszed, amúgy simán beperelhetnek, de nem fognak
2010. júl. 6. 19:06
 9/23 anonim ***** válasza:

Már korábban is megszólaltam.

Értem én, amit Te mondasz, de gondolj bele, ha egy "véletlen volt" mondattal ki lehet hátrálni minden következmény nélkül, akkor komolytalanná /gyakorlatilag használhatatlanná/ válik az egész.

Ha Te lennél az eladó, és a licit végén azt mondják, mégse kell, mi szólnál hozzá?

Több oldalon szoktam licitálni, de nem egyszer kell kattintani egyiken sem, visszakérdeznek: ezt szeretnéd?

Itthon kitiltanak az oldalról, elméletileg PTK-s jogi következmények is fenyegetnek, de nem tudom szokták-e érvényesíteni.

Én ennyit tudok hozzátenni...

2010. júl. 6. 19:15
 10/23 A kérdező kommentje:

Itt 1 kattintás elég volt ahhoz, hogy az én nevem legyen ott utolsó licitálóként.

Az nekem nem gond ha kitiltanak az oldalról csak azoktól a PTK jogi kövekezményektől tartok. Mikre kell gondolnom?

2010. júl. 6. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!