Mit tehetnek ellenem, illetve az érdekében, hogy befizessem a pénzt amit kérnek?
A www.bidsitenet.eu honlapon megnyertem egy 500-as kreditcsomagot. Amikor én licitáltam rá akkor még az aukció lejáratáig több óra volt vissza (ingyenesen lehetett licitálni) Nem is gondoltam hogy meg fogom nyerni a licitet. Küldtek egy e-mailt, hogy megnyertem és 15 napon belül be kell fizetnem kb 29000 Ft-ot, és nem mondhatom le, kötelező befizetni. Ilyen esetben mit csinálhatnak velem ha nem fizetem be?
29000 Ft-ról van szó, a mai világban az nem kis pénz amikor ilyen kicsik a keresetek. A licitáláskor semmi megerősítő kérdés nem volt, hogy "tényleg licitálni szeretnél?". Ennyiből akár véletlenül is kattinhattam, vagy tévedésből, vagy az 5 éves kisfiam is kattinthatott...
Tehetnek valamit?
Mi a francnak licitáltál? Ha nem gondoltad komolyan, akkor igen inkorrekt dolog volt...
Ezen el kéne gondolkoznod. Az teljesen közömbös, hogy hány óra van hátra..
Aha.. És az email címed és a jelszavad is az 5 éves fiacskád írta be, mi??
És tán Ő kapta vissza emailben a megerősítő kódot is?
Te kit nézel hülyének?
Nem mondtam hogy az 5 éves fiam volt.
Tévedésből kattintottam, nem akartam megvenni azt a csomagot. De akkor ez szerinted így teljesen normális hogy egy véletlen kattintás egy rossz helyre és akkor egyből lenyúlhatnak 29000 forinttal?
Már korábban is megszólaltam.
Értem én, amit Te mondasz, de gondolj bele, ha egy "véletlen volt" mondattal ki lehet hátrálni minden következmény nélkül, akkor komolytalanná /gyakorlatilag használhatatlanná/ válik az egész.
Ha Te lennél az eladó, és a licit végén azt mondják, mégse kell, mi szólnál hozzá?
Több oldalon szoktam licitálni, de nem egyszer kell kattintani egyiken sem, visszakérdeznek: ezt szeretnéd?
Itthon kitiltanak az oldalról, elméletileg PTK-s jogi következmények is fenyegetnek, de nem tudom szokták-e érvényesíteni.
Én ennyit tudok hozzátenni...
Itt 1 kattintás elég volt ahhoz, hogy az én nevem legyen ott utolsó licitálóként.
Az nekem nem gond ha kitiltanak az oldalról csak azoktól a PTK jogi kövekezményektől tartok. Mikre kell gondolnom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!