Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi történik akkor, hogy ha...

Mi történik akkor, hogy ha nem tudom fizetni a hiteltartozást?

Figyelt kérdés
Nincs a nevemen semmi (ingatlan, autó, telefon stb.), nincsen fizetésem és nincs pénzem sem, szüleim házában élek jelenleg és ők segítenek anyagilag. Nem valószínű, hogy valaha lesz munkám. Ebben az esetben mi lesz a tartozással? Bizonyos idő után elévül?
2019. márc. 2. 18:53
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:
Nem vihetik el, mivel nem az én nevemen van, tudnak mutatni róla számlát, még a bútorokról is, szóval ezt bebukták, nekem semmi közöm ehhez.
2019. márc. 3. 12:05
 32/43 A kérdező kommentje:
Legrosszabb esetben felkötöm magam és a tartozást behajthatják a hullámon.
2019. márc. 3. 12:07
 33/43 A kérdező kommentje:

"Valaki halála esetén annak örököse mindent örököl. Azaz nincs olyan, hogy a ház az kéne de a hitelek nem, csak együtt lehet. De! az örökös csak az örökölt vagyon erejéig köteles helyt állni az elhunyt tartozásaiért, kintlévőségeiért. Ezenkívül a leendő örökös el is utasíthatja az egész örökséget, ha úgy gondolja neki semmi nem kell.

A diákhitel amúgy is speciális hitel. Ha nem fizetnéd a havi részleteket, akkor felmondanák a szerződést, egybe kérnék a teljes összeget ha nem fizeted akkor ha a diákhitelt adók módjára az apeh hajtja be. Az a lényeg, hogy ha elmész külföldre attól még a neveden lévő dolgokat eladhatják (autó, lakás) de a szüleidnek semmi köze hozzá, őket nem érintené semmi, tőlük nem követelhetnek.

Ja és vicces amúgy, hogy a diákhihtel teljes összege két esetben kerül elengedésre(üzletszabályzat 95. pontja alapján) : ha meghalsz, vagy ha eléred az öregségi nyugdíjkorhatárt"

2019. márc. 3. 12:13
 34/43 anonim ***** válasza:

"Nem vihetik el, mivel nem az én nevemen van, tudnak mutatni róla számlát, még a bútorokról is, szóval ezt bebukták, nekem semmi közöm ehhez."

Amiről számla bizonyítja, hogy nem a tiéd, illetve olyan ingóság, ami alapvető életvitelhez szükséges (pl. alapvető konyhai eszközök), azt valóban nem tudják vinni, ebben igazad van.

Én ettől függetlenül nem erre játszanék, hanem távmunkában gondolkodnék. Gyere pl. programozónak, ahhoz amúgy is kell, hogy legyen az emberben valamilyen stikli.

2019. márc. 3. 12:22
 35/43 anonim ***** válasza:

"Nem vihetik el, mivel nem az én nevemen van, tudnak mutatni róla számlát, még a bútorokról is, szóval ezt bebukták, nekem semmi közöm ehhez."

- Így van, te csak a pénzt költötted el...

"Valaki halála esetén annak örököse mindent örököl. Azaz nincs olyan, hogy a ház az kéne de a hitelek nem, csak együtt lehet. De! az örökös csak az örökölt vagyon erejéig köteles helyt állni az elhunyt tartozásaiért, kintlévőségeiért. Ezenkívül a leendő örökös el is utasíthatja az egész örökséget, ha úgy gondolja neki semmi nem kell."

- Szééép jövőt nyújtasz a gyerekednek, nulláról kezdi mert az apja egy szánalmas lúzer és csak milliós adósságot hagysz rá...

"Ja és vicces amúgy, hogy a diákhihtel teljes összege két esetben kerül elengedésre(üzletszabályzat 95. pontja alapján) : ha meghalsz, vagy ha eléred az öregségi nyugdíjkorhatárt""

- Téényleg! Milyen vicces hogy a tartozásaidért életed végéig felesz. Te rosszul vagy bekötve...

2019. márc. 3. 13:38
 36/43 anonim ***** válasza:

Egyébként a tartozás mértékét sem ártana tisztázni (ha volt már róla szó, akkor sorry), mert nekem van egy ismerősöm, akin szintén van a diákhitel miatt inkasszó már évek óta, de nála csak pár 100.000 forintról van szó, bérelt lakásban lakik, alkalmi munkákat végez feketén.

Eddig nem volt neki különösebb problémája belőle, már persze ha eltekintünk attól, hogy ez nem éppen egy álomélet.

2019. márc. 3. 13:45
 37/43 A kérdező kommentje:

Milyen gyerek, szerinted nekem lesz gyerekem? Hol élsz te?

A halálom sem olyan távoli már, szerinted fogok még 40-50 évet kínlódni, hogy aztán ugyanúgy meghaljak? Akkor már inkább most, elkerülve a felesleges kínlódást.

2019. márc. 3. 13:49
 38/43 A kérdező kommentje:
Nem éri el az 1 millió forintot a tartozás
2019. márc. 3. 13:53
 39/43 anonim ***** válasza:
1 millát simán visszafizetnél 1 év alatt, ha nekiállnál dolgozni... Ha csak szakmunkás minimálbért kapnál, akkor is. Elvégre semmit nem kérnek tőled a szüleid jelenleg, laknod meg van hol..
2019. márc. 3. 20:32
 40/43 A kérdező kommentje:
És szerinted oda felvesznek diplomával?
2019. márc. 3. 20:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!