Mi történik akkor, hogy ha nem tudom fizetni a hiteltartozást?
Kizártnak tartom, hogy életed végéig ne dolgozzál. A szüleid egyszer meghalnak, és akkor senki nem fog eltartani.
De a tartozásod amíg nem rendezed halmozódik, szépen egyre gyűlik, egyre nagyobb lesz. Van elévülési idő ami 5 év. Azt jelenti, hogy ha a bank vagy behajtó cég 5 éven át nem jelzi neked, hogy adós vagy fizess, se egy telefon, se egy levél formában akkor elévül. De ha mondjuk 4 évente egyszer jelentkeznek levélben, telefonon akkor attól a naptól ketyeg újra az 5 éves elévülési idő. Így akár 30 évig is elszórakozhatnak veled, és milliós tartozásod is lehet. Az át nem vett levelek, vagy a kicsörög a telefon de nem veszem fel, nem mentesít attól, hogy nem szóltak időben.
Egyszer életed során (mert nem tudhatod mit hozz a jövőd) dolgozni fogsz, és akkor azonnal vonni fogják. Ha nincs sok adósságod, inkább fizesd ki, mint hogy sokkal több tartozásod legyen.
Valaki azt mondta nekem, hogy egy 2014-es törvénymódosítás óta a fizetési felszólítás már nem szakítja meg az elévülést, akkor ez nem igaz?
A szüleim házát örökölheti testvérem is, nem kell az én nevemre íratni azt sem.
Nagy életművész vagy...
Nem, a tartozás nem évül el ha az adós felszólít rendszeresen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!