Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi történik akkor, hogy ha...

Mi történik akkor, hogy ha nem tudom fizetni a hiteltartozást?

Figyelt kérdés
Nincs a nevemen semmi (ingatlan, autó, telefon stb.), nincsen fizetésem és nincs pénzem sem, szüleim házában élek jelenleg és ők segítenek anyagilag. Nem valószínű, hogy valaha lesz munkám. Ebben az esetben mi lesz a tartozással? Bizonyos idő után elévül?
2019. márc. 2. 18:53
1 2 3 4 5
 1/43 A kérdező kommentje:
Tanulmányaim fedezésére vettem fel, de semmit sem ér a diplomám, így valószínűleg munka nélkül maradok hátralévő életemre és a szüleimnél fogok élni.
2019. márc. 2. 18:55
 2/43 A kérdező kommentje:
A laptopom és a telefonom is szüleim nevén van, még ők vették nekem évekkel korábban.
2019. márc. 2. 18:56
 3/43 anonim ***** válasza:
87%

Kizártnak tartom, hogy életed végéig ne dolgozzál. A szüleid egyszer meghalnak, és akkor senki nem fog eltartani.

De a tartozásod amíg nem rendezed halmozódik, szépen egyre gyűlik, egyre nagyobb lesz. Van elévülési idő ami 5 év. Azt jelenti, hogy ha a bank vagy behajtó cég 5 éven át nem jelzi neked, hogy adós vagy fizess, se egy telefon, se egy levél formában akkor elévül. De ha mondjuk 4 évente egyszer jelentkeznek levélben, telefonon akkor attól a naptól ketyeg újra az 5 éves elévülési idő. Így akár 30 évig is elszórakozhatnak veled, és milliós tartozásod is lehet. Az át nem vett levelek, vagy a kicsörög a telefon de nem veszem fel, nem mentesít attól, hogy nem szóltak időben.

Egyszer életed során (mert nem tudhatod mit hozz a jövőd) dolgozni fogsz, és akkor azonnal vonni fogják. Ha nincs sok adósságod, inkább fizesd ki, mint hogy sokkal több tartozásod legyen.

2019. márc. 2. 19:25
 4/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog elévülni, hanem évről évre csak növekedni fog a tartozás és nagyon nagy összeggel fogsz a végén tartozni. És ne mondj olyat, hogy soha nem lesz munkahelyed. Nyilván anyukádék sem fognak életed végéig eltartani, nem is kötelességük, illetve előbb-utóbb már nem is fognak tudni téged eltartani. Muszáj lesz dolgoznod. Ha máshol nem, hát áruházban, vagy közmunkában, vagy napszámban, akárhol. Ide nem kell semmilyen végzettség. És ahogy lesz fizetésed, máris vonhatják le belőle.
2019. márc. 2. 19:26
 5/43 anonim ***** válasza:
100%
Majd ha megöröklöd a szüleid házát, na akkor majd viszik a sok tartozás fejében és akkor nem lesz hol laknod.
2019. márc. 2. 19:40
 6/43 A kérdező kommentje:

Valaki azt mondta nekem, hogy egy 2014-es törvénymódosítás óta a fizetési felszólítás már nem szakítja meg az elévülést, akkor ez nem igaz?

A szüleim házát örökölheti testvérem is, nem kell az én nevemre íratni azt sem.

2019. márc. 2. 19:51
 7/43 A kérdező kommentje:
Azért ez már nem kevés tartozás, nem tudom csak úgy kifizetni..
2019. márc. 2. 19:52
 8/43 anonim ***** válasza:
100%

Nagy életművész vagy...

Nem, a tartozás nem évül el ha az adós felszólít rendszeresen...

2019. márc. 2. 19:54
 9/43 A kérdező kommentje:
Akkor meg csak fél évvel hosszabbodik meg, bár nem tudom ez hogy működik pontosan.
2019. márc. 2. 20:00
 10/43 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudom, de hidd el a hiteleződ tudja és ha kell, félévente küldd neked egy levelet...
2019. márc. 2. 20:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!