Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi történik akkor, hogy ha...

Mi történik akkor, hogy ha nem tudom fizetni a hiteltartozást?

Figyelt kérdés
Nincs a nevemen semmi (ingatlan, autó, telefon stb.), nincsen fizetésem és nincs pénzem sem, szüleim házában élek jelenleg és ők segítenek anyagilag. Nem valószínű, hogy valaha lesz munkám. Ebben az esetben mi lesz a tartozással? Bizonyos idő után elévül?
2019. márc. 2. 18:53
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
Hát de nem érted, hogy nincs munkám? Közmunkára sem vesznek fel diplomával, meg hiába mennék gyárba vagy raktárba dolgozni, sehova nem kell a diplomás, csak kiröhögik az embert. A szüleim sem tudnak ezzel mit kezdeni, segítenek annyit, hogy ne haljak éhen meg ne kerüljek utcára. Hiába mennék én dolgozni, ha a diploma csak egy kamu végzettség, tehát nem létező szakma, máshova meg azért nem vesznek fel, mert a diplomával túlképzett vagyok.
2019. márc. 2. 20:52
 22/43 anonim ***** válasza:
100%
Te vagy az emberi hulladék, nem a papírod. Könnyű arra fogni az életképtelenséget.
2019. márc. 2. 21:03
 23/43 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, mondjuk ki: eszed ágában sincs dolgozni.

Neked így roppant kényelmes, hogy másokat hibáztass, a szüleid eltartanak, stb.

Napok óta itt óbégatsz a Gyakorin, ahelyett, hogy nyelvet tanulnál vagy másfelé képeznéd magad -netán elmennél dolgozni.

És nem, nem fogunk sajnálni, hiába siránkozol itt.

2019. márc. 2. 21:15
 24/43 A kérdező kommentje:
kussolj már
2019. márc. 2. 21:42
 25/43 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de teljesen igaza van a válaszadóknak. A kérdés óta kiírt hozzászólásaid alapján egy lusta, semmirekellő ember vagy, aki nem AKAR dolgozni.

Első körben ott vannak azok, akik pl. tanári diplomával dolgoznak gyárban, mert 2+ műszakban jobban fizet, mint tanárként dolgozni. A munkáltatónak nem is kell tudnia a diplomádról, mert nem oszt, nem szoroz (csak akkor jön szóba, ha végzettséget igénylő pozícióról van szó, de a gyári munka nem ilyen). Ez a túlképzettség szöveg egyébként is teljesen alaptalan.

Második körben ott vannak azok, akik érettségivel dolgoznak jól kereső pozíciókban. Itt megint nem fontos a diploma. Én itt vagyok huszonévesen, érettségivel, nyelvvizsga nélkül, ennek ellenére 2 nap alatt megkeresem a minimálbért.

Te csak kibújni akarsz a dolgok alól, amit egy ideig talán meg is fogsz tudni csinálni, de a behajtást nagyon komolyan veszik. Szóval hogy a kérdésre is adjak választ: behajtják rajtad mint a sz*rt. Volt már olyan sztori is, hogy a szülők házából vittek el ingóságokat, mert oda volt bejelentve az adós. Szóval ezzel a hozzáállással nem csak, hogy eltartatod magad velük, de az is benne van a pakliban, hogy még ki is szúrsz velük, de nagyon csúnyán.

2019. márc. 2. 23:28
 26/43 anonim ***** válasza:
DIÁKHITEL, vagy BANKI hitel?
2019. márc. 3. 06:21
 27/43 A kérdező kommentje:
Tőlük nem visznek el semmit, mert kivégzem őket, elmebeteg vagyok
2019. márc. 3. 07:31
 28/43 A kérdező kommentje:
Mármint a behajtókat
2019. márc. 3. 07:32
 29/43 anonim ***** válasza:
48%
Na akkor meg is vagyunk...
2019. márc. 3. 10:35
 30/43 anonim ***** válasza:
100%

"Tőlük nem visznek el semmit, mert kivégzem őket, elmebeteg vagyok"

Általában behajtó muszklinak sem éppen az megy, aki nem mer tovább menni a szép szónál, ha *arra* kerülne a sor. Egy ismerősöm dolgozik végrehajtó cégnél, rajta keresztül van néha alkalmam behajtóként dolgozókkal beszélgetni a munkájukról: azon kívül, hogy egyébként egyáltalán nem olyan sötét emberek, mint amilyennek kívülről látszanak, hidd el nekem, hogy simán át fognak hajtani rajtad, ennél sokkal rosszabbul hangzó és sokkal veszélyesebbnek tűnő szituációkat is úgy elrendeznek, mint nyári eső a libaszart.

Nem ma jöttek ezek le a falvédőről, végső esetben (főleg ha viszonylag nagy a tartozás) vinni fogják a szüleid ingóságait probléma nélkül (amennyiben velük élsz). Szóval jobb lesz ha ráfekszel valamilyen keresetre. Ha emberek között nem tudsz dolgozni, akkor remote, én is 100% otthonról dolgozom (bár nekem nincsenek szociális problémáim).

2019. márc. 3. 12:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!