Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Elveheti barki is...

Mit tegyek? Elveheti barki is a lakásom?

Figyelt kérdés

A németorszàgban élő testvérem itt magyarorszàgon akart lakàst venni, de mivel már nem rendelkezik magyarorszàgi bejeltett lakcímmel így én írtam alá mert megkèrt rà a szerződésnek.

Úgy volt én csak most segítsek ès ő majd

szól ha lesz magyarorszàgi bajalntett lakcíme és átveszi.

Természetesen a költsegeket is én álltam/állom 2. éve és kezdettől bérlő lakik benne. Időközben a baràtom kitalálta adjuk el a lakàst. Én nem akartam,de ő màr fenyegetőzött is. Majd kiderült nemis az ő pénze hanem közös számlàja volt a munkatàrsàval és lecsikart róla több milliót. A munkatàrst fogalmam sem kicsoda! A bátyám fenyegetőzve elmondta hogy követeli a munkatàrsa a pénzt ès adjam el a lakàst.

Az adàsveteli szerződés hitelesen törtènt. Ő maga a bàtyám is jelen volt, az ügyvéd tájékoztatta és rèszben figyelmeztette is hogy azè lesz a lakàs aki alàír, tulajdonnogot vállal. Bàtyàm semmi kikötèst nem kèrt az ő neve mégcsak nemis szerepen az adasvètelin. Alàírtam, ezzel én lettem a lakàs kizárólagos tulajdonosa.

Én nem szàndèkozok eladni a lakást ès úgy gondolom az én tulajdonom képezi az adásvételi szerzősés megkötèse óta azaz az én lakásom!

De, 2 èv után megtudtam bàtyám fenyegetéseiből összeraktam, be is vallta hogy sikkasztott pénz van a dolgok mögött!

2019. febr. 6. 14:11
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Ismetelten is közlöm fogalmam se ki az a munkatárs, pedig van sok elèrhetőségem, 2. ève írtam alá de mèg batyàmon kívül (az is messengeren) senkirôl nem hallottam, nemhogy a munkatàrsról.
2019. febr. 7. 02:14
 22/25 A kérdező kommentje:

Azèrt mertem alàírni mert az ügyvèd renbenben talàlta bàtyàm nèmetorszàgi szànlàról utalàsàt csak a németorszàgi okiratát kellett felmutatnia.

Jó èjszakàt mimdenkinek! Holnap munka utàn jövök.

2019. febr. 7. 02:21
 23/25 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de hülyére vettek és egyáltalán nem áll jól a szénád. Azonnal fordulj ügyvédhez, mert tudod, hogy bűncselekmény történt, bűncselekmény áldozata lettél, de ha ezzel nem kezdesz semmit, akkor nagyon könnyen húzhatod te is a rövidebbet.

Már ott nagyon sántít a sztori, hogy nincs Magyarországi lakcíme. És? Hány német nyaraló van a balatonparton? Hány fővárosi ingatlan van külföldi tulajdonban? Egyszerűen nem akart név szerint szerepelni a bűncselekményben. Már ez is megkérdőjelezhető a bíróságon, hogy mindenféle szerződés nélkül miért irattál a nevedre egy házat, ami vételárának eredetéről fogalmad sem volt?

A második, amiben hülyére vettek, hogy miért intézted ingyen a lakás ügyeit? Ha az első hónapban költségeid merültek fel, aztán a másodikban, aztán a harmadikban, akkor miért csináltad ezt? Kikötni a közműveket, lezárni a lakást és csókolom. Vagy kiadod te valakinek és kész. Nem majd még a bátyádnak ugrálni... Jönnének megnézni a lakást? Nem érek rá, zárva van, szevasz. Majd írj, ha átírhatjuk a nevedre.

Ez a ház semmiképpen nem lesz a tiéd, hogy is lehetne? Az elmondottaktól eltekintve sem illet meg téged. A pénzt vissza fogják perelni tőled vagy behajtják (ha a lakás árverezésen megy el és nem hozza vissza az árát, akkor a fizetésedet, saját ingatlanodat is cseszheted). Aztán a költségeidet megpróbálhatod szintén bírósági perben behajtani a bátyádtól. A legjobb, amit tehetsz, hogy beszélsz egy ügyvéddel, sürgősen, megmondja mi lenne a legtisztább kiút az egészből.

2019. febr. 7. 08:50
 24/25 anonim ***** válasza:

Sokan nem tudnak pontosan olvasni, ezért nagyon félre viszik a nótaszót...

Tehát: nem neked utalta a pénzt a bratyó, hanem a vevőnek, amit az ügyvéd ellenjegyzett, és rendben talált. Ezek után járt el - gondolom - a Földhivatalnál, a NAV-nál és egyéb hivatalos helyeken...

Ha a bíróság ezek után vizsgálná, nem neked kellene bizonyítanod a pénz eredetét, hanem esetleg a bátyádnak - és ezt ő nagyon jól tudja, ezért nem mer pereskedni, csak fenyegetőzni és zaklatni!

Azt is írtad, hogy csak kamu volt hogy a tesódnak nincs magyarországi lakcíme, holott volt, és van is...

A tesódék lenyúltak egy kis pénzt valahonnan, és a te neved alatt "elásták" addig, amíg kiderül hogy keresik-e, vagy épp elavul a sikkasztásuk... Gyakorlatilag jól ki van ez találva...

Minden esetre nem biztos hogy azzal nyersz, ha együttműködő partnere lennél a testvérednek...

Arra kalkulálj, ha esetleg értékesítésre kerülne a sor, akkor neked adófizetési kötelezettséged is keletkezik...

Keress fel egy ingyenes jogi tanácsadót, mert ha ő ügyvédhez fordul, akkor kiforgathat a gatyádból is - a bíróságok empátiájára semmiképp ne számíts!

2019. febr. 7. 09:56
 25/25 A kérdező kommentje:

Az utolsónak:

Köszönöm a hozzászólást.

A 2. éve nevemre került ingatlanra már adókötelezettsèg terhelt amit még tavaly egyösszegben rendeztem is saját pénzemből, nem fillérekről beszélünk.

Nem a vevőnek utalták hiszen az én lennék, hanem az eladónak akinek a nevéről az én nevemre került az ingarlan.

Az a javasolt ingyenes jogitanácsadó mit is takar?

Valaki említett olyat hogy mindent megfognak tenni, vissza pereljék tőlem az utalt pénz. És mi lehet az? ha semmilyen előzetes megàllapodás nem született köztem és bátyám közt papìron lefektetve, pláne a munkatàrssal, mert az adàsvèteli szerződésen kívül amiben az eladó és mint én vevők szerepelünk, ès én mint kizàrólagos tulajdonoskènt szerepelek semmit nem írtam alá nemis kèrtek meg rá senki.

2019. febr. 8. 07:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!