Aki velem egy háztartásban él, a végrehajtó annak az értékeit elveheti?
Tulajdonképpen amiről nem tudod bebizonyítani, hogy nem a Tied, valamint a rajta lévő jelből, vagy egyébként az ingóság jellegéből feltételezhető, hogy nem a Tied- a mentes vagyontárgyakon kívül - mindent lefoglalhat.
Például egy férfi adós esetén a női melltartót nem valószínű, hogy lefoglalják. Feltételezhető, hogy nem a férfié. Bár... ki tudja manapság. :)
Egyébként általában olyan vagyontárgyat keresnek, aminek éppen van keletje az árverési piacon, tehát könnyen, gyorsan, és viszonylag jó áron el lehet adni, ha arra kerülne sor.
Ha a végrehajtó olyan vagyontárgyat foglal le, ami nem az adósé, akkor a tényleges tulajdonos igénypert indíthat a vagyontárgyért. Ha megnyeri, viheti, ha nem, akkor köteles tűrni, hogy értékesítik.
Az igényper elkerülése végett a végrehajtók gondosan mérlegelik, hogy mit foglaljanak le és mit nem.
Haveromat kidobták a szülei, én h***lye meg megengedtem neki, hogy használja a vendégszobámat.
Nekem az új PC asztalt vitték el a tartózása miatt, a vadi új masszírozós székemmel, meg a gépemet is, bár azt "visszakaptam", de kibelezve!
"A saját gyereküket kidobják."
Ez azért nem ördögtől való. :)
Csak az nem tudja ezt elképzelni, akinek "normális" gyerekei vannak.
Az pedig, hogy 100 %-ban minden nevelés kérdése csak, korán sem igaz.
Kettő, ugyanabban a közegben nevelkedett, ugyanazt a példát látott, ugyanazt a neveltetést kapott testvér teljesen más emberré válhat. Még az sem kizárt, hogy az egyik börtönben végzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!