Kedves Mindenki! Tanácsot szeretnék kérni. Szeptember végén levelet kaptam egy Végrehajtó Irodától, Bírósági végrehajtói felhívás tartozás haladéktalan megfizetésére. Törvényileg megtehetik ezt?
Pontosan kitől kaptad?
Ajánlott, tértivevényes vagy sima levél?
Az szívás, valamit nem fizettél be, és nem reagáltál
Jogszerű
A végrehajtónak nem az a dolga, hogy időt adjon, hanem az adós tartozását behajtsa.
Biztos, hogy korábban nem kaptál fizetési felszólítást? A jogosult oda postáz, amelyik címedet tudja. Ha költöztél, akkor nagy valószínűséggel csak a végrehajtó tudja kideríteni az aktuális elérhetőséged, mivel neki van hozzá jogosultsága, hogy az országos lakcímnyilvántartóba "turkáljon", a szolgáltatónak nincs.
A hivatalos levél át nem vétele esetén is joghatást vált ki még akkor is, ha nem tudod mi áll benne.
2017-ben költöztünk, addig egy címen laktunk és folyamatosan volt bejelentett munkahelyem is.Ezért nem értem, hogy ennyi éven keresztül miért nem jelentkeztek, ha tartozásom volt. Ha most megkaptam a levelüket, korábban is meg kellett volna, ha küldenek! Mivel a befizetett számlák nincsenek meg, így tudom, ki kell fizetnem a tartozást. Igazából a módszer háborított fel! Júliusi dátumozású levél, amit szeptember 18-án adtak postára és néhány napon belül a munkáltatói letíltás.
Van bármilyen lehetőségem a törlesztési összeg csökkentését kérni?
Eleve letiltani csak jogerős bírósági végzés birtokában tud a végrehajtó. Az meg elég fura ha te erről nem is tudsz...
Kerhetsz részletfizetési lehetőséget de ha tudnák 33%ot tiltani akkor el fogják utasítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!