Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Elveheti barki is...

Mit tegyek? Elveheti barki is a lakásom?

Figyelt kérdés

A németorszàgban élő testvérem itt magyarorszàgon akart lakàst venni, de mivel már nem rendelkezik magyarorszàgi bejeltett lakcímmel így én írtam alá mert megkèrt rà a szerződésnek.

Úgy volt én csak most segítsek ès ő majd

szól ha lesz magyarorszàgi bajalntett lakcíme és átveszi.

Természetesen a költsegeket is én álltam/állom 2. éve és kezdettől bérlő lakik benne. Időközben a baràtom kitalálta adjuk el a lakàst. Én nem akartam,de ő màr fenyegetőzött is. Majd kiderült nemis az ő pénze hanem közös számlàja volt a munkatàrsàval és lecsikart róla több milliót. A munkatàrst fogalmam sem kicsoda! A bátyám fenyegetőzve elmondta hogy követeli a munkatàrsa a pénzt ès adjam el a lakàst.

Az adàsveteli szerződés hitelesen törtènt. Ő maga a bàtyám is jelen volt, az ügyvéd tájékoztatta és rèszben figyelmeztette is hogy azè lesz a lakàs aki alàír, tulajdonnogot vállal. Bàtyàm semmi kikötèst nem kèrt az ő neve mégcsak nemis szerepen az adasvètelin. Alàírtam, ezzel én lettem a lakàs kizárólagos tulajdonosa.

Én nem szàndèkozok eladni a lakást ès úgy gondolom az én tulajdonom képezi az adásvételi szerzősés megkötèse óta azaz az én lakásom!

De, 2 èv után megtudtam bàtyám fenyegetéseiből összeraktam, be is vallta hogy sikkasztott pénz van a dolgok mögött!

2019. febr. 6. 14:11
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:

A munkatàrs mègcsak megsem keresett engem, amúgy sem tud magyarul én sem németül.

Ràadasul azt sem tudom hogy ki! Àllítólag perre viszi, bátyám ezzel fenyeget engem.

De, csak írkál messengeren és ennyi.

Azt viszont nem volt kèpes 2 èven át megtenni amiben maradtunk, hogy legyen magyarorszàgi bejelentett lakcíme és àttudjam neki adni csak fenyegetőzik.

Màra az is kiderült van és volt is bejelentett magyarországi állandó lakcíme!

2019. febr. 6. 14:22
 2/25 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem ezzel kapcsolatban inkább egy ügyvédet keress fel ne az itteni "nagyokosok" véleményére alapoz.
2019. febr. 6. 14:28
 3/25 A kérdező kommentje:
A vèlemènyeket azèrt meghallgatom, (elolvasom) ha nem gond :)
2019. febr. 6. 17:22
 4/25 A kérdező kommentje:

Ès mèg az is lehet hogy éppen olyan talál ide aki jàrtas is ez ügyben.

Nem csak 'okoskodók' járhatnak ide.

Nem megoldàst várhat itt el senki a kérdéseire de, gyűjthet tapasztalatokat függeltlen hogy kèrdező e vagy hozzászóló vagy szimplán csak egy olvasó.

2019. febr. 6. 17:32
 5/25 anonim ***** válasza:

Magyarországon mindent a papirok döntenek el!

Feltétlen fordulj egy jó ügyvédhez - meg fogja érni: lesz egy jogtiszta lakásod - vagy el fogják valami fondorlattal venni tőled!

2019. febr. 6. 18:12
 6/25 anonim ***** válasza:
63%
Kinek a pénzéből lett véve a lakás annak idején?
2019. febr. 6. 19:30
 7/25 anonim ***** válasza:
46%
A papírok beszélnek; ez esetben tök mindegy kinek a pénze...
2019. febr. 6. 19:54
 8/25 anonim ***** válasza:
73%
Ahogy a 7-es írta, a lakás a tied a szerződés szerint, innentől a testvéred meg a haverja is verhetik a fejüket. Azért a biztonság kedvéért keríts egy ügyvédet, hátha bepróbálkoznak tényleg.
2019. febr. 6. 20:38
 9/25 anonim ***** válasza:
63%
Hát ha be tudja bizonyítani, hogy te azzal a pénzzel tartozol neki, akkor majd azt a végrehajtható tartozást ítéli meg neki a bíróság és akkor azt behajthatják amiből tudják: munkabér letiltás, de akár a ház elárverezése útján is. Pár millió fölött nem hinném, hogy a végrehajtó letiltogatással tökölne, mikor árverezhet is.
2019. febr. 6. 20:58
 10/25 anonim ***** válasza:
88%

Csak a sztori felét értem, lényeg, hogy a bátyád sikkasztott pénzén vettél lakást, te nem akarod visszaadni neki a pénzt, sőt keresel a bérlőkön. Valamit fizettél, gondolom illeték és ügyvéd. Van egy hapsid, az is fenyeget, meg a bátyád is.

Én azt mondanám, hogy a díszes társaság fele kórházban vagy temetőben, fele sitten köt ki. A korrekt amúgy az lenne, ha eladnád a házat, levonnád a költségeidet, a bérleti díjat pedig azonos arányban osztanád.

2019. febr. 6. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!