Az rendben van, hogy már van saját lakásom és egy kocsim, most már nem spórolok annyira?
Úgy értem hogy megveszem ami megtetszik, költöm a pénzem amire kell.
28 vagyok, 2 éve sikerült egy normális 60nm-s lakást vennem, ami fel lett újítva.
Egy uj kocsit is vettem, fél éve.
3 műszakban dolgozok és 8-9 év alatt sikerült rá összespórolnom.
Én úgy gondolom, hogy egy másik lakást vagy kocsit max úgy tudok venni legközelebb ha nyerek a lottón.
Ezért gondolom azt hogy most már élek, és költöm a pénzt. Rossz a gondolkodásmódom?
nem rossz, csak azt veszed sztenderdnek ami van
értékeld hogy van lakásod és örülj neki. én még vagy 5 évig hitelt nyögök - önhiba -, úgyhogy esélyem sincs ldkásra.
hacsak a lottó be nem talál
Adj hálát az életnek hogy van lakásod. Nem győzöm hangsúlyozni
Egyelőre nincs gyerek.
A nyugdíjra én úgy tekintek, hogy nem is igazán lesz nekem, mert mire odakerülök 90év lesz a korhatár, azt meg meg sem élem.
Én is azt mondom, hogy legalább egy évnyi fizetést tegyél félre.
Viszont utána valóban jöhet az élet élvezete. Spóroltál már eleget, és fogsz is ha családod lesz.
"mire odakerülök 90év lesz a korhatár, azt meg meg sem élem"
Ha meg sem éled akkor is előtte már 10-20 évvel olyan állapotban leszel hogy nem tudsz dolgozni. Tehát valamiből meg kell majd élned. Persze a lakást amibe laksz azt is elpasszolhatod majd havi járadékért cserébe, de úgy lesz valaki akinek az az lesz az érdeke hogy minnél hamarabb elpatkolj.
Te egy szimpatikus ember vagy, főleg mert nem örökölted a javaidat, hanem megdolgoztál értük.
Szerintem képezz egy vésztartalékot (pl. kezdetben 2 millió Ft-ot), és amúgy élvezd az életet, hiszen a 28 éves életkor szép. Már nem vagy zöldfülű, de még nem jelentek meg az öregedés jelei, problémái sem.
Az élvezet alatt azt értem, hogy évente egy-kétszer menj el pihenőszabadságra.
A másik, amit már írt valaki: családalapítás!
Persze, ha meleg vagy, akkor kicsit más a helyzeted, akkor viszont a párod megtalálása jelent ugyanolyan, ha nem nagyobb kihívást.
Amúgy meg irigyellek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!