Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Jogilag rendben van az ötlet?

Arwen kérdése:

Jogilag rendben van az ötlet?

Figyelt kérdés

Munka mellett szeretnék belevágni hobbi és mellékkeresetként egy saját "muffin vállalkozásba". Nincs képesítésem, csak otthon sütném a különféle muffinokat rendelésre. Először arra gondoltam csinálok egy honlapot, de utána olvastam a webshop feltételeiről. [link]

Utána arra gondoltam, ha csak vaterán,teszveszen hirdetném, mint darabra elvihető terméket, az úgy jogilag törvényes?

Előre is köszönöm minden válaszolónak a segítséget.

2013. aug. 29. 12:16
 1/3 anonim ***** válasza:
55%
Jogilag törvényes és törvényesen jogos. De ha üzletszerűen csinálod, így is úgy is adóznod kell utána. Arról nem is beszélve, hogy a muffin frissen finom, mire én megveszem tőled és elmegyek hozzád (vagy meghozza a posta) akkora már kemény és ehetetlen lesz. Vagy egy csomó tartosítószert kell beleszórnod.
2013. aug. 29. 12:27
 2/3 anonim ***** válasza:
78%

Több gondod is lesz majd..

Élelmiszer, beleértve a süteményeket csakis ANTSZ engedélyével árusíthatod.. Ehhez egy csomó szabálynak meg kell hogy felelj. Elég komolyan veszik, elég ha valaki feljelent és már ellenőriznek is. Onnan tudom, hogy egy ismerősöm aki cukrász hókifliket gyártott és árult nagy mennyiségben. Otthon a saját konyhájában készítette, és lebuktak. Elég komoly pénzbírságot kellett fizetniük. Egyébként úgy buktak le, hogy a vaterán árulták, és az egyik vásárló az antsz dolgozója volt..

A másik gond, hogy ha üzletszerűen árulóod a sütiket akkor adóznod kell utána....

Tanácsolom hogy csak ott helyben ahol élsz kínáld a sütiket. Barátoknak, szomszédoknak, kollégáknak.. Vaterára ne tedd fel, mert nagyot bukhatsz..

2013. aug. 29. 12:46
 3/3 Linkoln ***** válasza:

Sajnos igen.

Bármit belekeverhetnél, így ANTSZ engedélyhez kötik. Ami költséges.

Vállalkozás meg másodállásban nem vészes, de van vele költség. Pusztán ebből nehéz lenne érezhető jövedelmet szerezni :/

És tényleg nem jó hogy feldobhatnak, elmehetnek hozzád, stb. Szerencsejáték.

A szabályszegésenkénti minimum büntetés 200 ezer körül mozog.

Legalább 3 bírságot kiszabnak ha már ott vannak. Ismeretlen eredetű kaja, nem adóztál, nem könyveltél, nem adtál semmi bizonylatot a vásárlóknak stb.

Sajnos a muffin nem ingóság. Gazdasági tevékenység definíciója alá esik inkább.

2013. aug. 29. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!