Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tanuljak meg bánni a...

Hogyan tanuljak meg bánni a pénzzel?

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok, már lassan egy éve van egy állandó munkahelyem, nem fizet annyira rosszul, 125-135. Anyukámmal élek, ő fizeti a számlákat amikbe én is beleadok, a netet pl. csak én fizetem. Fizetés előtt megfogadom, hogy 100 ezret leveszek és félreteszem, de sosem sikerül. A pénzem szinte mindig elmegy PS4 játékokra, ruhákra, hülyeségekre, kajára stb. Hogyan fogjam vissza a költekezést? Van, hogy leülök a gép elé és rendelgetek a netről ezt azt amiről tudom, hogy nem is fogom használni.. Már idegesít, hogy ilyen vagyok és nem tudok gyűjtögetni..

2019. febr. 3. 17:45
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Értem. OTP-nél vagyok egyébként.
2019. febr. 3. 21:06
 12/14 anonim ***** válasza:
75%
Kiszámoló blogot olvasd, van előadás sorozat is a youtuben az sokat tanít
2019. febr. 3. 21:17
 13/14 anonim ***** válasza:
Felfogás kérdése az egész. Vannak emberek akik soha nem tanulnak meg takarékoskodni de mivel te észrevetted, hogy ez így nincs rendben azt gondolom, hogy idővel bele tanulsz. Még fiatal vagy sok mindenre lesz szükséged mire felépíted a saját háztartásodat. Gondolom elsősorban ruhákra lenne érdemes költeni, hogy csinos legyél. Utána gyűjthetnél stafírungot mint régen tették a lányok, hogy mire férjhez mész legyen néhány alapvető kelléked a ketdéshez. Alakástakarék sajnos már tényleg nem éri meg medrt elvetrték róla az államitámogatást. Most a kincstárjegyet, állampapírokat tartják jó befektetésnek, ilyesmibe tedd a pénzed, hogy ne legyen annyira kéznél. A többi már felfogás kérdése, hogy mennyire becsülöd meg a munkád eredményét a PÉNZT
2019. febr. 12. 12:59
 14/14 anonim ***** válasza:

Persze, külön lehet költözni pár nélkül is, én is ezt tettem, csak éppen programozói jövedelem mellett, mert egyedül élni nagyon drága, főleg ilyen magas lakásárak mellett.

Nekem havi 250k minden hónapban elmegy rendszeres kiadásokra (amiben nincs benne az autószerviz, számítógép-alkatrész, stb), most párommal 300k (csak így már ugye dupla akkora bevétel mellett).

Utazásra meg szerintem is jó gyűjteni, az új élmények inspirálják az embert, amitől aztán jó eséllyel még több pénze lesz a jövőben, de mint írtam korábban, nem érdemes 120k-ból egyből 100-at félretenni, mert abból nem lesz semmi. Inkább próbáld meg 30-40 körül havonta, abból fél év alatt egy külföldi utazás simán kijön.

2019. febr. 13. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!