Hogyan tanuljak meg sporolni a pénzel?
Tanács?
Hát, a legalapvetőbb, hogy ne a vágyaid vezéreljenek, hanem az eszed.
Mivel nem tudom, miről van szó, kajára nem jut a végén vagy csak másra, nehéz tanácsot adni.
Megkönnyítenéd a helyzetemet, ha leírnád, hogy tanulsz és szüleidnél élsz vagy önállóan, mi az amire elköltöd és mi az, amire nem jut, bankkártyára kapod a pénzt vagy kézbe, stb. stb
Szerintem ez szimplán olyan, mint a bármi másról való leszokás. Nem lehet máshogy, csak úgy, ha nemet mondasz, és kész.
Vezess egy listát arról, hogy mikor, mire költötted el a pénzt, és mennyid van még. Abból könnyebben kiderül, hol rontod el, és hogy mire nem kéne költeni.
Nem tudom kapsz-e fizetést, vagy hány éves vagy, vagy mizu, de én pl. azáltal tudok spórolni, hogy látom, mennyi pénzem van. Mármint fizikailag. Készpénzben kapom a fizetést, és nekem így sokkal jobb, mert kézzelfogható bizonyíték van rá, hogy mennyim van, míg bankkártyáról lehet jobb költekeznék, mert csak egy darab kártya, amin számok vannak :D Nem érezném a súlyát.
Egy hónspig írj össze minden kiadást. Kategorizáld őjet, pl élelmiszer, tisztálkodás, ruházat, sxórakozás, felesleges holmik.
Számold ki, egy év alatt mennyit spórolnál, ha nem vennél feleslegest. Gondold át, mire lenne elég az az összeg. Ez lesz a célod.
Egy évig tedd félre ezt a pénzt egy olyan dobozba, amire ráírtad a célod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!