Hogy tanuljak meg bánni a pénzzel/spórolni? 16l
Szóval van 2 nagy problémám:
1. Nem tudok bánni a pénzzel
2. Spórolnom kell (karácsonyig egy dologra, mert kiszámoltam és ha a zsebpénzem minden hónapban december végéig félretenném pont kigyűlne rá.)
Szóval igen, nem tudok bánni a pénzzel, de spórolnom kéne/akarok egy pár hónapig...
Mit tegyek? Hogy kezdjek hozzá? Szerintetek lehetséges vagy karácsonyig még túl sok idő van? A zsebpénzemet általában be kell osztanom pár dologra; ha kimegyek a barátaimmal, ha akarok valami új ruhát venni, stb.
Valoszinu majd az utolso 2 evemben gimiben napi 7-9 orak mellett meg dolgozni fogok.😀
Macbookot szeretnek amugy vagy iPadet. A mostanira sikerult kiboritanom a vizet, es anyumek erthetoen kiakadtak, szoval nem fognak karacsonyra ujat venni, nekem kell ra gyujtenem.

iphone?
Iron Maiden - Out of The Silent planet

Ugy tudsz sporolni hogy nem koltesz semmire.
Mondhatnam ugy is, hogy nem koltesz semmi folosleges dologra, de ha otthon laksz, es gyakorlatilag mindent megkapsz ami a letezeshez kell (van fedel a fejed felett, es kaja az asztalon) akkor gyakorlatilag minden mas folosleges, vagy legalabbis nem fontos, hiszen valami sokkal fontosabbra gyujtesz.

mennyi a zsebpénzed? és mire kell fixen költened?
van egy jó módszer ha be akarod osztani, de ehhez kellene egy kis infó, hogy segíteni tudjunk
Pofi kepzeld el, van penzem, amit megtartottam elozo unnepekrol (szulinap, stb) es igy gyulne ki zsebpenzzel plusz karacsonyi penzzel a macbook. Elobb gondolkozz mar, es utana hordj el mindennek meg "itelkezz".
Utolso: 30-40k szokott lenni. Az alapokat megveszik nekem a szuleim (pl ha suliba kell valami, kaja, viz meg ilyenek) de ezen kivul mindent nekem kell venni. Ha megtetszik egy ruha a boltban azt ok nem veszik meg, a sajat zsebpenzembol kell altalaban meg ilyenek. Ha kimegyek baratokkal valahova kajalni mondjuk azt is sajat penzbol megy etcetc... szoval ilyesmikre kell koltenem.
Igazabol lehet tenyleg semmiseg, de olyan h*lyesegekre/folosleges dolgokra el tudtam kolteni, hogy igy nehez.
Ha odaadnam valakinek a penzem hogy legyen nala mennyire lenne jo otlet? Legjobb baratnomre vagy unokatesomra gondoltam, ok ugyse nyulnanak hozza es lebeszelnenek rola, ha elkernek belole decemberig.

# 9
Azt írtad képtelen vagy spórolni, akkor miért lenne filléred is eltéve..., ha tudod, mi az a fillér persze...
Semminek nem hordtalak el, te hordod le magadat költekező, pénzt kezelni nem tudónak;) Vedd már észre magad-soraid;)
Ne is haragudj, de akár bátran is, ha jól értem...30.000-40.000ft-ot egy kölöknek-zsebpénznek/hó...ekkora lejmolást...pofámról sülne a bőr, ha elfogadnám szüleimtől...szégyen.
Te is csak bankókban méred a szeretetet bár alma s fája....hmmmm...
Bízd másra "jövedelmed"...gazsira a fémtelepen...inkább változzál meg, legyél ember...
Ilyen nincs s mégis van vajon? :DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!