Hogy tanuljak meg ésszel spórolni?
Szegény körülmények közt nőttem fel, most külföldön élünk, valahol az átlag alján.
Az én bevételem 1200€, a páromé 500€. Mire kifizeti a bérletet meg a rezsi ráeső részét, már el is ment a keresete, mivel csak diák.
Miután én kifizettem a kaját, rezsit, bérletet marad mindössze 450€. Nyáron mellékállásban dolgoztam, az ebből összejött pénzből felújítottam a ruhatáram, plussz a párom kapott tőlem egy új szemüveget (250€).
Szóval, ruhára már nem kell költenem idén.
Egyrészből legszívesebben megvenném mindenből a minőséget, kozmetikumokat, és legalább heti egyszer ücsörögnék egykávézó teraszán. Másrészt viszont legszívesebben félretenném az egész 450€-t, és levegőt sem vennék, mert kettő helyett kell megtakarítanom.
Mi lenne ilyenkor az ésszerű?
(a párom nem akar diákmunkázni)
21N és 28F
Nem magamnak vettem szemüveget, hanem neki.
Informatikusnak tanul, már van egy szakmája meg egy diplomája, csak egyikben sem dolgozott sose, mert megint rájött, hogy nem azt akarja csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!