Hogyan tanuljak meg bánni a pénzzel?
Nekem bőven elég ennyi fizetés
Na és ha szakmunkás bérminimum? Mi van akkor?:D
Semmi.
Első válaszolónak meg köszönöm, legalább normális választ adott.
Szerintem a legjobb, ha van egy hosszútávú célod, amit már vársz és amire szívesen teszel félre. "Csak úgy" a fizetésed oroszlánrészét félretenni nem igazán lehet, főleg nem 19 évesen, főleg nem ennyit.
Egyébként, ha szabad megjegyeznem, gyűjtésre ez elég alacsony jövedelem, én legalábbis nem nagyon tudom elképzelni, hogy mire lehetne ennyiből félretenni (lakás/ház/autó ennyiből még az önerő is kizárt), bár azt hozzá kell tenni, hogy 19 évesen szerintem teljesen rendben van, én nem kerestem ennyit, de akkor még nem is volt célom gyűjteni bármire.
Ha nem vagy az önképzés híve, esetleg egy tanfolyamot lehet érdemes ebből elvégezni, de őszintén, ha 19 évesen szórod a pénzt, amiért megdolgoztál, azzal szerintem nincs semmi baj, főleg ha egyelőre nem tervezel költözni (ennyiből nem is nagyon tudnál, legalábbis pár nélkül nem).
De, ha mégis célod legalább megtanulni, hogy hogyan tegyél félre, akkor ne a jövedelmed 80%-val kezdd, mert abból úgy sem lesz semmi. Először tegyél félre 10 vagy 20 ezret havonta.
Biztos van a bankodnál megtakarítási számla, annak pont az a lényege, hogy havi X összeget oda átutalsz és onnantól az így külön gyarapodik.
Hasznos lenne valamibe be is fektetni egy részét, pl. nyugdíj előtakarékossági számla, mert nyugdíjad már neked se lesz, arra is mehet havi 10-20 ezer forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!