Ez normális dolog?
ma reggel mentem a suliba és útközben poénból felnyitogattam kukákat és 6. ban ezt találtam:
egy 1946-ban nyomtatott Százmillió Pengőt és egy Zimbabwei pénzt amit 2006-ban nyomtattak és mamár nem érvényes,persze egyből kivettem.
Vajon ezt a két régi jó állapotban lévő papr pénzt miért dobták ki? vagy ,hogy gondolták az miért jó egy szemét kupacra kidobnak 2 ilyen régi pénzt amit kivontak a forgalomból,még van aki ilyet add el vaterán!! ez normális volt aki kidobta?
Nézd, aki kidobta, nem látta "eszmei" értékét.
Te igen. Nem vagyunk egyformák. Ennyi...
"Nos, mivel abban az időben iszonyú infláció volt, a százmillió pengő egyáltalán nem ér sokat: a Vaterán 300 ft/db-ja. Ahhoz, hogy eladd, le kell fényképezni, aukciót indítani, 9 ft egy listázási díj, aukcióindítás (hacsak nem vagy profi eladó), ha első körben nem veszik meg, akkor máris buktál 9 ft-ot a 300-ból, aztán levelezni a vevővel, becsomagolni, postára menni, feladni. Nyilván, aki kidobta, nem kívánta ezt az időrabló tevékenységet úgy kb. 200 ft haszonért végigjátszani."
És akkor kidobja a kukába ahelyett, hogy ingyen odaadta volna valakinek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!