Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az "Igazolólap az ÁJ és ÁS...

Az "Igazolólap az ÁJ és ÁS megállapításához" nevű dokumentumot a korábbi munkaadó később is köteles kiadni?

Figyelt kérdés

Kilépésemet követően nem kaptam ilyen dokumentumot, a munkaügyi központban kérik hiánypótlásra, és szerintem a munkaadó köteles utólag is kiállítani, a korábbi munkaadóm szerint pedig nem adhatják már ki ezt a papírt.

A napokban feltettem egy hasonló jellegű kérdést, a tegnapi napon ezekkel a fejleményekkel lettem gazdagabb.

2018. nov. 17. 11:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Hogy köteles e, azt nem tudom, de az, hogy nem adhatják ki, hülyeség. Nekem is újra kellett őket kérnem, két munkahelyről is, és minden gond nélkül egy héten belül megvoltak.
2018. nov. 17. 12:48
 2/6 anonim ***** válasza:

Amikor kiléptél milyen papírokat kaptál?

Biztos, hogy be voltál jelentve?

2018. nov. 17. 12:49
 3/6 anonim ***** válasza:
nem köteles. Ha igazolni tudja, hogy átvetted, oldd meg.
2018. nov. 17. 15:27
 4/6 A kérdező kommentje:

Első munkahelyem volt, fogalmam sem volt arról, hogy milyen papírokkal kell távoznom, de ilyet nem kaptam, mert akkor meg lenne.

Igen, be voltam jelentve.

Utolsó: Köszi, ez nagy segítség! :)

2018. nov. 17. 17:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha tudja igazolni, hogy átvetted tőle a munkaviszony megszűnésekor, akkor nem köteles "újra" kiadni.

De még ha át is vetted volna, akkor sem értem, mi a gond azzal, ha még egyszer kiadja. Ez csak valami hatalmaskodás ilyenkor.

Dolgozó 12 év után jött vissza, hogy a MIL-lapját nem találja. Mi se. Már irattározva volt. Ha hirtelen kéznél lett volna, lemásoljuk, és "hitelesítjük" a másolatot, így viszont a nyilvántartások alapján állítottunk ki neki egy másikat. Ennyi.

"a korábbi munkaadóm szerint pedig nem adhatják már ki ezt a papírt." Ez butaság. Semmi nem tiltja.

2018. nov. 20. 05:08
 6/6 A kérdező kommentje:

Megkaptam végül, semmi probléma nem volt, csak a "minden kezdet nehéz" effektus érvényesült :)

Köszönöm a hozzászólásokat!

2018. nov. 21. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!