Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Home office munkáért az...

Home office munkáért az ingatlanomat bérelné - és telephelyként bejegyeztethetné a munkaadó?

Figyelt kérdés

Leendő/esetleges munkaadóm, home office-ban történő munkavégzés miatt a bérem egy részét bérleti díjként akarja teljesíteni (7-es adószámot kéne igényelnem hozzá, hogy kiadhassam bérleménynek a ház egy részét.) Ami azonban nagyobb aggodalomra ad okot, a következő rész:

"A fentiek előrebocsátása alapján határozatlan időtartammal Bérbeadó bérbe adja, Bérlő pedig bérbe

veszi a Bérleményt irodai használat céljából, melyet jogosult telephelyként bejelenteni és megjelölni."

"Bérbeadó jelen szerződés aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy Bérlő a Bérleményt a cégjegyzékbe

szükség esetén telephelyként bejegyeztesse,"

Ezek alapján nyilván felelőtlenség lenne aláírni, hiszen a családunk ingatlanát sodorhatnám veszélybe a cég esetleges mulasztása, felszámolása miatt, ugye?

Tegyük fel, hogy a munkaadó minden negatív szándék nélkül tette bele ezeket a részeket a bérleti szerződésbe, és az idézett részeket ki is venné - úgy járhat-e még számomra valamilyen veszéllyel ennek elfogadása?

Nagyon köszönöm a meglátásokat!

2018. febr. 5. 09:40
 1/1 anonim ***** válasza:
Szerintem nem mert bérlemény, s nem a vállalkozás tulajdona, így nem sodrod veszélybe. posta jön oda, ill figyelni kell hogy a cég tevékenységét be kell jelenteni a jegyzőnél. A postaládára, / kapura jól láthatóan kitenni a cég nevét. Viszont biztos van hátrány is, amire én most nem gondoltam,
2018. febr. 8. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!