Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tudnátok adni spórolási tippeket?

Tudnátok adni spórolási tippeket?

Figyelt kérdés
Szóval most költözten össze nem régeb párommal és sporolni szeretnék egy darabig el is juttunk de valahogy mindig vissza esünk,mert nem tudjuk betartani amit megbszéltünk . Pl ugye fiatalok vagyunk és a főzés még nem nagyon megy ezért pizzázunkvagy mekizünk vagy valami ilyesmi éttermes kaját és gondolom ha főznénk az olcsobb lenne ez nálunk kajára napi 2-5 ezer forint között mozog. Albérletben lakunk szóval az havi 40 + rezsi ami most olyan 15-20 ezer ez még talán annyira nem sok viszont most elhatároztam hogy nem engedem barátnömnek sem azt,hogy amit megbeszéltünk azt megszegje . Az eddigi rendszerünk az volt,hogy barátnőm adott40 ezret havonta a többi dolgot meg az én fizumból vettük és a cél az havi 60 ezer lenne. Én jelenleg €50-€60 között keresek ez kicsit modosulhat a mert van mozgó béren de a nagyon max fizum az olyan havi 180-200 között lenne . Barátnömnek jelenleg nincs munkája de elvileg,ha összejön neki ahova beadtuk akkor olyan 80-90 között kap kézbe. Ti milyen módszerekkel sporoltok ?

2018. jún. 19. 13:06
 1/9 anonim ***** válasza:
59%

Ami fontos, hogy a rezsitek alacsony maradjon.

Vagy is villanyt mindenhol kapcsolni idöben, stand by módba semmi ne maradjon. Vízet idöben elzárni, és ha egésznap tv-t néztek, teljesen felesleges zuhanyozni.

A kajálás rengeteg pénzt elvisz. Mindenképpen kezdjetek el fözni. Próbáljátok megnézni az idöbeosztásotokkal, hogy mikor tudtok otthon fözni. Pl egy pizzát össze hozni nem nagy dolog. A net tele van jobbnál jobb receptekkel. Egy hambit is kb 10 perc össze hozni.

Ha esetleg 2 szobás lakást béreltek, érdemes lenne elgondolkodni, hogy a második szobát kiadnátok egy személynek(egy fiatal ismerösnek).

2018. jún. 19. 13:18
 2/9 anonim ***** válasza:
62%

"ha egésznap tv-t néztek, teljesen felesleges zuhanyozni."

WTF?!

Ami nekem a legjobban bejött spórolás ügyileg, hogy tételesen vezettem egy telefonos appban a költéseimet. Így pillanatok alatt kiderült, hogy mi az amire feleslegesen költök. Amikor iszod a kávét, teát, csokikát akkor olcsónak tűnik de havi sok kicsi sok pénz hónap végén.

Kaját érdemes otthon készíteni, jobb is, egészségesebb is és olcsóbb is. Nem ciki vinni a munkahelyre ebédet pl. A pizza, meki és társai a legnagyobb luxus, amit tehettek. Egy McMenü 1500+ huf. Annyiból meg lehet csinálni 4 (!) adag főtt ételt simán. Ha barátnőd nem dolgozik akkor meg pláne kutya kötelessége legyen minden áldott nap főzni Reggelire zabkása, tojás, szendvics kinek mi jön be. Ebédre csomagoljatok kaját, vacsorára akár az ebéd maradéka (így gazdaságosabb) vagy oda is valami friss.

Ha kertes ház lehet egyszerű, kevés gondozást igénylő növényeket ültetni a kertbe. Ha társasház akkor is a konyhaablakba legalább egy pár fűszert, azzal is spóroltok.

Ami még tipp, hogy előkészített dolgokat sose vegyetek. Példa:

[link]

[link]

Vacak minőségű, védőgázas darált lapocka fél kiló 729 Ft (1 458Ft/kg)

Lapocka, amit a hentes ingyen ledarál neked frissen 899Ft/kg

2018. jún. 19. 13:26
 3/9 anonim ***** válasza:
44%
2018. jún. 19. 13:28
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Esetleg letudnád írni ennek az appnak a nevét ? A lakásunk egy egyszpbás kis panel lakás és igazából azért ki jövünk a fizetésünkből mert barátnőmnek is két hete nincs melója kb csak szeretnénk azt a havi 40-60 ezer közötti összeget félre rakni
2018. jún. 19. 15:17
 5/9 Fish1 ***** válasza:
57%
Jó megoldás, ha nem a maradékból spórolsz, vagy teszel félre, hanem előre megteszed ezt. Megjön a pénz, félreteszel x összeget, amihez aztán nem nyúlsz. Ha utólag csinálod a maradékból, akkor nagyobb eséllyel költöd el és kevesebb marad.
2018. jún. 19. 17:19
 6/9 anonim ***** válasza:
74%

Én ezt használtam de millió + 1 hasonló app van, amelyik neked tetszik:

[link]

2018. jún. 19. 18:20
 7/9 Pipas Pisti ***** válasza:
81%

Spórolás:

Tusolást emlegették, és igazuk van. Én még annyit tennék hozzá, hogy ne legyen hosszú, és vízpazarló. Bevizezed magad (párodat :)), csap elzár, majd túlfürdővel, szappannal, és azután gyorsan lemosod magad. Nem kell félórát folyatni a vizet.

Mosás: ezen lehet sokat spórolni, ha odafigyelsz rá. Mosószert csakis akciósan, és nagy kiszerelésben vegyél. De azért nézd meg az egységárat, mert a nagy kiszerelés nem mindig olcsóbb! Fele, azaz fele annyit használj, ha nem géplakatos vagy bányász vagy :) Bőven elég a normál szennyeződéshez. Öblítőt el kell felejteni, én évek óta nem használok és mégsem büdösek a ruháink. Tisztán kell tartani a mosógépet, és nem lesz büdös.

A pároddal figyeljetek oda, hogy együtt mosható ruhákat vegyetek, mert így egyben tudod mosni, és nem kell sok felé válogatni. Nem túl praktikus, ha te fehéret ő meg csakis feketét hord :)Csakis tele mosógépet indíts el, mert akkor a legolcsóbb. De ne töltsd túl, mert akkor a mosás nem hatékony.

Kaja: otthon főzd meg a kévét és ne a presszóban vedd meg :) Az összes masit el kell felejteni, cukorka, csokika, és sütike, ami lehetőleg egy falat, de aranyáron van…

Mindig akciósan vásárolj, azaz ami tartós termék (mosópor, takarítószer, liszt, cukor) ugyanaz akciósan is, mint teljes áron.

Csak azt vegyél nagy áruházban, ami valóban ott olcsóbb, a többit szaküzletben. Hentesáru, műszaki cikk, vagy élelmiszer sok esetben 10-20-30%-kal olcsóbb a szaküzletben. Előrecsomagolt, felszeletelt, vákuum és egyéb fóliás terméket nem veszünk, hanem magunk szeletelünk :) Nem a témába vág, de fentebb említette valaki a darált húst. A hentesnél te mutatsz rá, hogy miből daráljon, de a XYZ üzletláncban meg abból készül …. a fantáziádra bízom.

Ebéd: bár elvileg olcsóbb az otthon főzött, de ha nem akarsz, tudsz, szeretsz ezzel foglalkozni, akkor érdemes körbe próbálni a környék összes előfizetéses, házhoz szállítós menüjét. Nekünk sikerült olyan találni, ami finom, házhoz jön és annyit adnak, hogy vacsora is biztosan, de sokszor reggeli is van abból.

Ételt ki nem dobunk. Úgy kell vásárolni, fogyasztatni, hogy ne maradjon egy morzsa sem. A munkába pedig már említették, hogy nem szégyen ha viszel magaddal és nem a büféből…

Ja és sokat eszel :) Első körben nézd meg, hogy a munkádhoz mennyi kalória kell, és pár hónapig vezesd a kalória fogyasztásodat. Ha több a bevitel, mint az előírt 90%-a, akkor vedd lejjebb a fogyasztást.

Fűtés: a legjobban ezzel lehet takarékoskodni. Ismerős sír, hogy mennyi a gázszámlája, de egy szál bugyiban futkos télen is a lakásban… Egy pulcsi sokat segít és a 19-20fok sem szibériai körülmény.

2018. jún. 20. 15:56
 8/9 anonim válasza:
47%

Ha a batátnőd is eltudna menni dolgozni és megkapja az állást akkor olyan 240 ezret keresnétek együtt. Csak a barátnőd akkor nem biztos hogy tud majd időt szánni a főzésre. De a 240 ezerből olyan negyvenet félre is tudtok rakni.

De nem biztos nem tudom átélni a helyzetet mert csak 12 vagyok.

2018. jún. 21. 19:01
 9/9 anonim ***** válasza:
80%

Ami nekem bevált az az előre gondolkozás. A számláinkhoz tartozik egy-egy megtakarítási számla.

Hó elején, amikor megérkezik a fizetésünk, mindketten átutalunk rá x összeget, amire tudjuk, hogy nem vagyunk rászorulva, vagyis enélkül is kitudunk jönni a hónapban.

Mi jóval jobb helyzetben vagyunk nálatok, de a kiadásunk is több és egyéni tapasztalat, hogy nincs annyi pénz, ami ne folyna ki az ember kezéből észrevétlenül, ha nem figyel oda.

Tapasztalat és számolgatás az, ami segít.

Tudjátok, hogy mi a havi fix költségetek. Ilyen az albérlet rezsivel, esetleg lakástakarék, ha van, valamilyen biztosítás, stb. Ezeket ti tudjátok. A végén kijön, hogy 100 ezer + kaja és költőpénz. Ezt is ti tudjátok, hogy mi az igényetek. Egy biztos. Ekkora fizuból a mindennapi mekis és egyéb drága (nem mellesleg hulladék) kaja nem jön ki. Akkor inkább főzzetek, vagy rendeljetek valami interfoodhoz hasonló helyről, ahol 700-800 forintért is kapni már menüt. Kettőtök kajája jön ki így a jelenlegi egy árából.

Szóval van egy fejpénz (kajára, szórakozásra, tisztálkodási cuccokra és tisztítószerekre) kettővel szorozva egy pici tartalékkal és egy fix havi kiadás (lakbér, rezsi, egyéb) ez kijön egy adott összegre. Ez marad a számlán, a többi megy a megtakarításba már hó elején, amihez semmilyen körülmények között nem nyúltok hozzá, csak ha valami nagyon nagy gáz van, vagy tényleg váratlan kiadás jön be. Nekünk ez a forma bejött, azóta amióta így csináljuk, bőven tudunk megtakarítani.

Egyszerűen fel kell venni a tudatot, hogy "ennyi pénzem van és több nincs". El kell felejteni a megtakarítást, nem szabad hozzányúlni.

2018. júl. 10. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!