Spórolasi tippeket szeretnék kerni tőletek, a gagyi dolgok valobban rosszabbak, mint a markask?
Külföldön dolgoztam, de munkanélküli lettem így megkell húznom a nadrágszijat de mivel sose sporoltam se elelmiszeren se haztartasi cikkeken ezért fogalmam sincs hogy kezdjek neki.
Érdekelne hogy a noname vagy gagyibb öblitő, mososzer, szalámi egyéb dolgok valoban jok ugyanugy és sporolhatok ezaltal?
A legtöbb saját márkás cuccok ugyanazok, mint a nagy nevüek.
Ugyanis a legtöbb cég kikalkulálta, hogyha csak a márkanéven forglamaznak egy-egy terméket, akkor azt uygan aránylag drágán el lehet adni, de nem vesznek belöle eleget, ha csak a noname variációt hozzák forgalomba, akkor ugyan jóval többet vesznek darabszámra, viszont az alacsonyabb ár miatt megint kevesebb a bevétel - ha viszont a kettöt kombinálják, akkor sokkal jobban kifizetödik a cégeknek.
Igen sok esetben vissza lehet követni az eredeti termékre, és nem feltétlen igaz, hogy rosszabb a minöség. (Erre van egy csomó teszt, akik nem tudták, melyik a márkás és melyik a noname, azok nem találtak különbséget köztük, illetve legalább annyiszor tippelték a noname-t a jobbnak.
Rengeteget lehet spórolni ilyennel anélkül, hogy minöségveszteséged lenne, pl nálunk nagy nevü tejtermékeket meg lehet venni noname-ként kevesebb, mint féláron, de ez igen sok másra is érvényes.
Elég ritka, amikor tényleg más minöséget kapsz, de azt a pár dolgot elég hamar ki tudod szürni.
Nem írtad, hol élsz, ha ezt megadod, soakn tudnak konkrét tippekkel segíteni, akiknek ott van tapasztalata.
Vannak rossz termékek :), bőven. Sajnos ki kell tapasztalni, hogy neked mi az ami még belefér, mi az ami nem.
A saját márkás termékek általában jók, persze azért azok közül se az összes.
De pl tejtermékek közt vannak ezek a "nem igaziak" - frissföl, reggeli ital, növényi pizzafeltét... hát ezek nem jók. Vagy a nagyon olcsó bolti fagyik, gyümölcsjoghurtok amik gyümölcsöt sose láttak...
Meg hát kérdés az is, hogy mit értünk "márkáson", mert oké hogy a Sparos sajtot a Tolle gyártja (NEM feltétlenül ugyanaz a recept!), de van akinek ugye a Tolle is gagyi, és a márkás az a Président vagy valami még drágább.
"frissföl, reggeli ital, növényi pizzafeltét"
Ezek nem saját márkás termékek, hanem "állati termékmentes" borzadványok - és ezek még márkásként sem alkalmasak emberi fogyasztásra.
Élelmiszeriparban vagyok érdekelt, 11 féle rendelésre gyártott "sajátmárkás " -mármint a rendelő kisebb-nagyobb áruházlánc-termékünk volt (többféle). Elsőkézből tudom, hogy ugyanazon a gépsoron, ugyanabból az alapanyagból, ugyanazzal a receptúrával készül minden termék.
Csak a rendelések alapján a csomagolóanyag változik, kinek milyen grafikával kell.
Van amelyik hagyja, hogy rajta legyen a gyártó neve, címe,, de van, aki csak azt kéri, hogy " készült az Eu-ban ", de akkor is rajta kell lenni a gyártó Eu-s kódjának, amivel bárki be tudja azonosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!