Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sporolási tippek a konyha...

Sporolási tippek a konyha területén?

Figyelt kérdés
Tudom sok ilyen kérdés van de mindig tanulhatunk új dolgokat ...
2012. okt. 24. 13:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hú, ez nagyon összetett kérdés. Pl a maradék hasznosítása. Ha bírja a fagyasztást, akkor a maradékot nem öntöm ki, hanem lefagyasztom. S néhány nap múlva felhasználom: a húsleves levéből karfiol, zöldségleves. A pörköltöt ledarálom és húsos palacsinta lesz belőle. Sütit is lefagyasztok, ha már unja a család, pár nap múlva nagyobb a keletje.
2012. okt. 24. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Folytatom: pörköltmaradékot lehet összefőzni pirított tarhonyával, vagy éppen hordós aprókáposztával, de lehet belőle gulyásleves is!!!!

Főtt rizs maradékból tegnap csináltam fasírozottat: apróra vágott főtt tojással dúsítottam, fűszerekkel ízesítve, nyers tojással zsemlemorzsával összegyúrva. Még mára is maradt.

Sülthús maradékból lehet brassóit.

Nokedli-maradékból tojásos nokedli.

Tört-krumpli maradékból: grenadírmarsch, krumplis-lángos, núdli

A karfiol a legkiadósabb karfiol-pörköltnek, a főtt tészta maradékot lehet felhasználni valami rakottashoz, akár zöldségekkel (zöldbab, stb.) akár egy kis darálthússal, vagy pörkölt-maradékkal


No majd írunk még, ha eszünkbe jut valami

2012. okt. 24. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

maradékok

főtt krumpli-pogácsa, lángos, tócsni, nudli, szilvásgombóc

pörkölt-rizseshús, tarhonyáshús, melegszendvics, pizza, lasagne, bolognai

maradék zöldségek-párolva, főve, zöldköretnek, zöldségfasírozott

rosszabb gyümölcsök kivágva-pite, piskóta, leves, mártás

mardaék sajt-bundáskenyér, melegszendvics, sajtos-tejfölös tészta, pizza, sajtos rizs

mindenből kis maradák-mák, dió, lekvár-rakotttészta

az ételenknél gazdagítani lehet

paprikáskrumpli tarhonyával, virslivel kiadósabb

krumpli levéből köménymagos leves, tojsáleves

sonka levéből lencsegulyás,sárgaborsóleves

maradék tejből palacsinta, gofri

húsokból a nagyobb kiszerelésűt és az olcsóbbat nem baj ha csontos mert akkor a csontokat feltudod használni pl egy csontlevesnél

leveekből érdemes 2 napra főzni ezek olcsók is krumpli, borsó, lencse,stb elég ha teszel bele 2 szál virslit mert így is tartalmas

krémlevsekhez levesgöngy, piritott kenyérkocka ha van maradék kenyér

ha a kenyér már szikkadt akkor bundáskenyér, piritós, melegszendvics, kalács, fasírt,

2012. okt. 24. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Sokan utálják a köménymaglevest, pedig ha a főtt krumpli levét felhasználják hozzá - ahogy az előző írta-pici tej bele, nagyon finom leves lesz.

Én a csirke alsó combokat kifilézem, a csontokból főzök alaplevet, lefagyasztom, s ha valamihez alaplét ír a recipe, azt használom. A főtt csontot kapja a szomszéd kutyája - így minden hasznosul.:)

2012. okt. 24. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Előre tervezd meg a heti menüt, a boltba, piacra cetlivel menj vásárolni, és csak azt vedd meg, ami azon van. A heti menünél gondold ki azt is, hogy a maradékot következő napon milyen kaja készítéséhez használod fel.

Csak akkor vásárolj "terv nélkül", ha valóban kedvező akciósba futsz bele, de akkor sem kell sokat, max további 2-3 evésre valót vásárolni belőle, hiszen lehet, hogy a jövő héten pedig valami hasonló hús máshol még kedvezőbb áron lesz kapható.


(Egyébként tetszik, hogy az előttem szóló, még a szomszéd kutyájának kajáját és "tervezi") :))))

2012. okt. 24. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!