Sporolási tippek a konyha területén?
Folytatom: pörköltmaradékot lehet összefőzni pirított tarhonyával, vagy éppen hordós aprókáposztával, de lehet belőle gulyásleves is!!!!
Főtt rizs maradékból tegnap csináltam fasírozottat: apróra vágott főtt tojással dúsítottam, fűszerekkel ízesítve, nyers tojással zsemlemorzsával összegyúrva. Még mára is maradt.
Sülthús maradékból lehet brassóit.
Nokedli-maradékból tojásos nokedli.
Tört-krumpli maradékból: grenadírmarsch, krumplis-lángos, núdli
A karfiol a legkiadósabb karfiol-pörköltnek, a főtt tészta maradékot lehet felhasználni valami rakottashoz, akár zöldségekkel (zöldbab, stb.) akár egy kis darálthússal, vagy pörkölt-maradékkal
No majd írunk még, ha eszünkbe jut valami
maradékok
főtt krumpli-pogácsa, lángos, tócsni, nudli, szilvásgombóc
pörkölt-rizseshús, tarhonyáshús, melegszendvics, pizza, lasagne, bolognai
maradék zöldségek-párolva, főve, zöldköretnek, zöldségfasírozott
rosszabb gyümölcsök kivágva-pite, piskóta, leves, mártás
mardaék sajt-bundáskenyér, melegszendvics, sajtos-tejfölös tészta, pizza, sajtos rizs
mindenből kis maradák-mák, dió, lekvár-rakotttészta
az ételenknél gazdagítani lehet
paprikáskrumpli tarhonyával, virslivel kiadósabb
krumpli levéből köménymagos leves, tojsáleves
sonka levéből lencsegulyás,sárgaborsóleves
maradék tejből palacsinta, gofri
húsokból a nagyobb kiszerelésűt és az olcsóbbat nem baj ha csontos mert akkor a csontokat feltudod használni pl egy csontlevesnél
leveekből érdemes 2 napra főzni ezek olcsók is krumpli, borsó, lencse,stb elég ha teszel bele 2 szál virslit mert így is tartalmas
krémlevsekhez levesgöngy, piritott kenyérkocka ha van maradék kenyér
ha a kenyér már szikkadt akkor bundáskenyér, piritós, melegszendvics, kalács, fasírt,
Sokan utálják a köménymaglevest, pedig ha a főtt krumpli levét felhasználják hozzá - ahogy az előző írta-pici tej bele, nagyon finom leves lesz.
Én a csirke alsó combokat kifilézem, a csontokból főzök alaplevet, lefagyasztom, s ha valamihez alaplét ír a recipe, azt használom. A főtt csontot kapja a szomszéd kutyája - így minden hasznosul.:)
Előre tervezd meg a heti menüt, a boltba, piacra cetlivel menj vásárolni, és csak azt vedd meg, ami azon van. A heti menünél gondold ki azt is, hogy a maradékot következő napon milyen kaja készítéséhez használod fel.
Csak akkor vásárolj "terv nélkül", ha valóban kedvező akciósba futsz bele, de akkor sem kell sokat, max további 2-3 evésre valót vásárolni belőle, hiszen lehet, hogy a jövő héten pedig valami hasonló hús máshol még kedvezőbb áron lesz kapható.
(Egyébként tetszik, hogy az előttem szóló, még a szomszéd kutyájának kajáját és "tervezi") :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!