~1kg tejszínes túrókrémhez (0,5kg túró és 0,5l tejszín) hány gramm zselatint (normál zselatin! ) kell főzni, hogy tuti stabil, kemény legyen kihűlés után?
Köszönöm a válaszokat!
Igen, nem töltésre kellett a krém és nem "zselatin fix", hanem zselatin volt a kérdés.
Megkérdeztem egy cukrászt: 10dkg/1 liter vízzel elkészítve. Én a bizonytalanságom miatt 2g zselatint használtam (előírás szerint) 1dl vízzel. Tökéletes lett.
Kedves hozzászóló! A házi túró valóban megfogalmazhatatlanul jobb. Két tipp: ha mégis standard túróból kell készíteni valamit, és zavarnak a darabok, akkor passzírozd át szitán, hamar megvan és megéri a plusz munkát. A Hulala az egy véleményem szerint ehetetlen, moslék. Én magam vegyész hallgató vagyok így nem ítélek el alapvetően semmit ami mesterséges, de ami egyszerűen rossz, az rossz. Ha valaki hozzászokott az kizárólag azért lehet, mert ezt szokta meg, csak ezt ismeri... Növényi alapú, tehenet soha nem látott mű-lötty az egész. Javaslom próbáld ki a "házi tejszínt", ha már túróból is azt használod. "Habtejszín" néven minöségiBB termékeket lehet kapni, és szerintem jobban megéri azokkal egy kicsit többet szöszölni (pl. több zselatin fixet használni) és jobbat fogyasztani, mint Hulala-t enni!
Köszönöm! :)
Elnézést, ha úgy érezted kioktatásnak szántam amit írtam. De felhívnám a figyelmét, hogy a válaszomban szerepel 3 kifejezés, ami véleményem szerint ellent mond ennek: "két tipp", "véleményem szerint", "köszönöm" (kétszer is). Továbbra is kitartok a kommentem mellett, nem tartom sem illetlennek, sem fellengzősnek.
Természetesen én is fogyasztok "mű" dolgokat, ez teljesen kikerülhetetlen mindenki számára és, ahogy már írtam véleményem szerint ezzel nincs az ég világon semmi gond.
A félreértések elkerülése végett, még egyszer köszönöm a tanácsot és a véleményt!
Igen, elírtam, 20g (2dkg).
Off: én is döbbentem olvastam a kérdező kommentjét tegnap.
Még , ha a saját véleményed is, mosléknak titulálni mások által használt, és megfelelőnek tartott terméket nagyon durva fogalmazás.
Azért megkérdezném a cukrász ismerősödet milyen arányban használnak valódi tejszínt és úgynevezett cukrászati hab alapanyagot, mint pl a Hulala...
Nekem is van cukrász ismerősöm, és lehet, hogy Téged meglep, de szinte kizárólagosan az utóbbit használják, és még senki sem vágta a fejükhöz a rendelt tortát.
Summa summárum a tegnapi válaszod nem volt valami elegáns, és a mai is csak "szerecsenmosdatás".
Az én kommentem is csak egy olvasói vélemény!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!