Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » ~1kg tejszínes túrókrémhez...

~1kg tejszínes túrókrémhez (0,5kg túró és 0,5l tejszín) hány gramm zselatint (normál zselatin! ) kell főzni, hogy tuti stabil, kemény legyen kihűlés után?

Figyelt kérdés
Önmagában meg kell állnia, nem tortába töltve.

2012. szept. 4. 08:44
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Én kettő csomag vaniliás pudigont főznék a tejszínbe és ezt keverném össze a túróval.
2012. szept. 4. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Két kiscsomag zsalatint felodva ( nem tortazselét) csurgass közé. megáll, mint a cövek:)
2012. szept. 4. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
27%
Sokszor készítek túrókrémet tejszínnel. A túrót ízesítsd porcukor, vanília, citromhéj, citromlével ízlés szerint - kóstolás - (1csipet só is jó bele), majd robotgépes keverés közben szórj bele 1 csomag Dr. Oetker instant zseléfixet (200-220 ft. bolttól függően/cs.).verj fel fél liter Hulala tejszínt keményre, de ne túl keményre, majd tedd hozzá a túrókrémet, és a robotgéppel 1 percig alacsony fokozaton keverd még. Nem törik össze a hab, és jobb mintha csak fakanállal kevernéd hozzá. Meglátod, hogy jó kis tölthető krém lesz, máris használhatod.A Hulala legyen felverés előtt jól behűtve, és ha elfogadsz egy jótanácsot: ne bolti túróval készítsd el. Egyrészt a bolti túró mindig morzsalékos, így ez a krémben is érződik, másrészt az állaga is sokkal jobb a házi túrónak, és az íze is sokkal finomabb lesz.Így ezzel a zselatinmennyiséggel még egy kis poharas tejfölt is nyugodtan beletehetsz a túróba, amikor citrommal, cukorral ízesíted.Nyugodtan próbáld ki, biztosan sikerülni fog. Megírnád, hogy sikerült?
2012. szept. 4. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
A kérdésben : " nem tortába töltve"...
2012. szept. 4. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, nem töltésre kellett a krém és nem "zselatin fix", hanem zselatin volt a kérdés.

Megkérdeztem egy cukrászt: 10dkg/1 liter vízzel elkészítve. Én a bizonytalanságom miatt 2g zselatint használtam (előírás szerint) 1dl vízzel. Tökéletes lett.


Kedves hozzászóló! A házi túró valóban megfogalmazhatatlanul jobb. Két tipp: ha mégis standard túróból kell készíteni valamit, és zavarnak a darabok, akkor passzírozd át szitán, hamar megvan és megéri a plusz munkát. A Hulala az egy véleményem szerint ehetetlen, moslék. Én magam vegyész hallgató vagyok így nem ítélek el alapvetően semmit ami mesterséges, de ami egyszerűen rossz, az rossz. Ha valaki hozzászokott az kizárólag azért lehet, mert ezt szokta meg, csak ezt ismeri... Növényi alapú, tehenet soha nem látott mű-lötty az egész. Javaslom próbáld ki a "házi tejszínt", ha már túróból is azt használod. "Habtejszín" néven minöségiBB termékeket lehet kapni, és szerintem jobban megéri azokkal egy kicsit többet szöszölni (pl. több zselatin fixet használni) és jobbat fogyasztani, mint Hulala-t enni!


Köszönöm! :)

2012. szept. 4. 19:49
 6/9 anonim ***** válasza:
44%
Bocsi, hogy CSAK segíteni akartam!!!!.... Használtam már igazi tejszínt is, de az soha nem fog úgy felverődni mint pl. a hulala. Nem ehetetlen moslék, nem is azt szoktam meg, de használható alternatíva. pl a túrókrémnél. Azért mert erről roszz a véleményed, azért ne "alázz", én tőlem telhetően csak segíteni akartam. Ha te ezt nem fogadod el, az nem baj, csak akkor disztingváltan megköszöni az ember, és legfeljebb a saját véleménye miatt nem használja fel az ötletet. Hiszen ez mindenkinek szíve-joga. Magam legalábbis így tennék. Abban valóban igazad van, hogy elnéztem a kérdésed, nem tortakrémet szerettél volna készíteni, és a valódi tejszín valóban finomabb. De ha te vegyésznek tanulsz, nyilván tudod, hogy mi minden sz...t megeszik az ember ami mű, és szerintem ebben Te sem vagy kivétel, mert biztosan nem csak azt eszed, ami a kertedben terem, meg az udvarodban legel és kapirgál, boltba pedig nem jársz. Üdvözlettel "csak egy átlagember"
2012. szept. 5. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: Kétlem, hogy 2 gr. zselatinnal Te olyan krémet készítettél hogy megálljon, mint a cövek! Valamit elírtál?......
2012. szept. 5. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Elnézést, ha úgy érezted kioktatásnak szántam amit írtam. De felhívnám a figyelmét, hogy a válaszomban szerepel 3 kifejezés, ami véleményem szerint ellent mond ennek: "két tipp", "véleményem szerint", "köszönöm" (kétszer is). Továbbra is kitartok a kommentem mellett, nem tartom sem illetlennek, sem fellengzősnek.

Természetesen én is fogyasztok "mű" dolgokat, ez teljesen kikerülhetetlen mindenki számára és, ahogy már írtam véleményem szerint ezzel nincs az ég világon semmi gond.


A félreértések elkerülése végett, még egyszer köszönöm a tanácsot és a véleményt!


Igen, elírtam, 20g (2dkg).

2012. szept. 6. 16:01
 9/9 anonim ***** válasza:
60%

Off: én is döbbentem olvastam a kérdező kommentjét tegnap.

Még , ha a saját véleményed is, mosléknak titulálni mások által használt, és megfelelőnek tartott terméket nagyon durva fogalmazás.

Azért megkérdezném a cukrász ismerősödet milyen arányban használnak valódi tejszínt és úgynevezett cukrászati hab alapanyagot, mint pl a Hulala...

Nekem is van cukrász ismerősöm, és lehet, hogy Téged meglep, de szinte kizárólagosan az utóbbit használják, és még senki sem vágta a fejükhöz a rendelt tortát.

Summa summárum a tegnapi válaszod nem volt valami elegáns, és a mai is csak "szerecsenmosdatás".

Az én kommentem is csak egy olvasói vélemény!

2012. szept. 6. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!