Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék jobban spórolni?...

Hogyan tudnék jobban spórolni? Spórolási praktikákat, tippeket várok! (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

22 éves lány vagyok, február óta dolgozom. Munkaügyi központon keresztül sikerült elhelyezkednem (decemberig van szerződésem, ha megfelelek, akkor abban az esetben átvesznek határozatlan idejű szerződéssel). Jelenleg 46.000 Ft-ot keresek egy hónapban, ami nem sok, de a semminél több. Így ez is valami. Február óta viszont "csak" 30.000 Ft-ot sikerült félretennem a bankszámlámra. A számlára félretett pénzhez abszolút nem nyúlok. Csak teszek a számlára, nem veszek le róla. Párommal együtt élünk, annyi a szerencsénk, hogy rezsit..stb.-t nem kell fizetnünk (ez hosszú történet, erre most nem szeretnék kitérni). Ami állandó kiadás, az a bérletünk, nekem a munkahely miatt fontos ami 6.600 Ft egy hónapra, párom estin tanul, így neki van még diákja; ez 2.250 Ft. Ami még a kiadásunk, az az internet (ezenkívül semmi más nincs), igaz az 4.500 Ft. Ebben a hónapban jár le a szerződésünk a netre, ha lemondjuk és újra kötjük, akkor 3.000 Ft lesz. Sajnos olcsóbb internet szolgáltatót nem választhatunk, mert ezen a környéken csak upc van kiépülve, digi stb. nincs. Tudom, hogy a bérleten lehetne spórolni, pl. biciklivel, de elég nagy a távolság, így a bérlet fontos. Munkahelyemre hideg élelmet viszek, ez nagyon max. egy hónapra 1.250 Ft. Innivalót csapvizet viszek. Ezenkívül még az egészségügyes napjaimra kell költenem egy hónapban. Szükségem lenne pár tippre, ötletre, hogyan tudnék jobban spórolni? Minden tippet szívesen fogadok! Csak normális válaszokat várok! Köszönöm!

2012. jún. 16. 09:35
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
Feltöltőkártyás telefonunk van, de én most csak azért töltöttem fel 3.000 Ft-tal, mert megszűnt volna a kártyám. Tavaly óta nem volt feltöltve, de nem trécselgetek. Ezt is próbálom beosztani. Csak ha nagyon fontos, akkor telefonálok, és akkor sem sokáig.
2012. jún. 16. 09:37
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Azokból a kiadásokból, amiket felsoroltál, semmit sem lehet elhagyni. Esetleg az internetet. De azzal a 3000 forinttal nem lennél sokkal előrébb. Azt nem tudom, hogy jön ki 1250 forintból egy havi élelmed (két zsemle?).
2012. jún. 16. 09:51
 3/28 A kérdező kommentje:
Naponta 3 zsemlét veszek, Reál boltban 3 db 50 Ft-ba kerül. Egyedül péntekre veszek 2-t, mert akkor csak 6 órát dolgozom. Korán végzek, így itthon ebédelek.
2012. jún. 16. 09:53
 4/28 anonim ***** válasza:
100%

Az ételed hogy lehet ilyen kevés egy hónapra? :o Én meg erre várnék tippet, ha lehet. :)

Amúgy sajnos eléggé spóroltok így is. Én az internetet mondanám le ebben a helyzetben még, az biztos, már, ha a munkához nem szükséges.

Máson te itt már spórolni nem tudsz, abban biztos vagyok. Még szép, hogy bérlet kell, oké, hogy bicikli meg gyaloglás, de eshet eső, kellhet valamiért tovább bennmaradni, vagy korábban menni... A lényeg: bérlet az kell annak, aki dolgozik. Főleg, ha olyan a munkahelyed, mint az enyém, hogy nap közben is elküldhetnek ügyeket intézni. Ilyenkor pláne furán néznének, ha mondjuk biciklivel érkeznék egy bíróságra, kiskosztümben, vagy legalábbis elegánsan...

Szóval nem mindig megoldás a bicikli, a bérletet hagyd.

Ennivaló számomra rejtély, itt majd elmagyarázod, hogy ezt hogyan csinálod.

Telefon is kell, ez világos.

Internet. Az egyetlen ötletem. Köttessétek ki.

2012. jún. 16. 09:56
 5/28 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy nem jól számoltam ki az ételt, de megosztom ezt veletek: egy hónapban 25 napot számoltam munkanapnak, mert a hétvégék (szombat és vasárnap) nekem munkaszüneti nap. 31 napos hónappal számoltam, így kivontam 6 napot. Ezért 25 napot megszoroztam 50 Ft-tal (max. 3 db zsemle), így kijött az 1.250 Ft. De lehet rosszul számoltam, viszont megközelítőleg ennyibe kerül egy hónapra.
2012. jún. 16. 10:00
 6/28 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem nem rossz ez amit eddig sikerült össze szedned ennyiböl.

Gondolom szülöknél laktok és ennyit nektek kell állni.

Ha a barátod is ott lakik akkor ezt a fix összeget amit ki kell adnotok internetre mindenképpen felesben fizessétek.

Nálunk úgy megy, hogy van egy fix összeg amit minden hónapban félre teszünk. Ezt akkor is ha másra nem futná. Mondom azt hogy 100.000Ft a beételünk és 20.000Ft akkor is a sporolós számlára megy ha több lenne a kiadás.

Pl megteheted hogy 10.000Ft minden fizetéskor beteszel a spórlos számlára rögtön. Nálunk autómatikusan vonja le a bank úgy van meghagyva. ìgy azt tuti nem tudod elkölteni. vagy is ne a hónap végén megmaradtat ragd be, hanem a hónap elején.

2012. jún. 16. 10:01
 7/28 A kérdező kommentje:
A fizetés nálunk úgy van, hogy készhez kapom. Minden héten pénteken kapom meg az előző heti béremet. Ezért van az, hogy bemegyek a bankba és akkor teszek be pénzt. Párom nagyszülőjével lakunk együtt. Ez sem olyan jó érzés, hogy rezsibe stb.-be nem enged beszállni, mert az első fizetésem után a nagymama közölte velem, hogy eszébe sincs tőlem pénzt elfogadni. Azt mondta amíg tud, addig segít bennünket. Bevásárlásnál is próbálkoztam, hogy úgy segítek én is, de végül addig piszkált, míg ki nem fizette a bevásárlási összeget. Hiába nem akartam elfogadni. De rengeteget köszönhetünk neki, nagyszerű nő. (Bár ez csak részben tartozik a témához.)
2012. jún. 16. 10:07
 8/28 A kérdező kommentje:
Az kimaradt, hogy párom is eljár dolgozni. Az esti iskolája miatt állandó munkahelyre nem vették fel, viszont alkalmi munkái vannak. Így hol az ő keresetéből, hol pedig az enyémből teszünk félre avagy abból fizetjük vagy az internetet vagy a bérletet.
2012. jún. 16. 10:10
 9/28 anonim ***** válasza:
92%
Ez szintén csak részben tartozik a témához, de ne csináld, hogy rendszeresen csak üres zsemlét eszel. Akkor tényleg inkább vesszen az internet!
2012. jún. 16. 10:10
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint csak munkanapra kell ennivalót fizetnetek.

Én is hasonló helyzetben vagyok, bár egy nagyon kicsit több pénzzel, de iszonyatosan spórolok én is.

Viszont az ételen ennyire nem tudok, nekem napi 450,- Ft (a legolcsóbb kifőzde legolcsóbb kisadag étele a közelben), sőt, reggelente mindig viszek egy kiflit is, de azt is itthonról, és nem nekem kell megvenni.

Emellett nekem sincs se rezsi, se lakbér, mivel itthon lakom, és nem várják el, hogy bármit is befizessek, azt mondják, inkább amennyit csak lehet, tegyek el magamnak, mert effektív pénzt adni (nagyobb összeget) majd később nem fognak tudni nekem.

Szóval szerencsés vagyok, mert másnak ennyi segítsége sincs, és az nagyon sok, ha a lakhatás és a munkaidőn kívüli étkezés nincs.

Viszont sajnos bérlet nekem is kell, ami nekem 21.800.- Ft, emellett ruhára is kicsit többet kell költenem, mert a munkahelyemen öltözködési szabályzat van. :(

Nem tudom, hogyan kellene megélni, és hogy mikor fogok tudni valaha önálló életet kezdeni. Ezzel a tempóval soha.

Szerintem te nagyon-nagyon ügyesen spórolsz már így is! Nekem 70.000,-ből nem sikerült soha ennyit félre tenni!

Le a kalappal!

Nálad tényleg az interneten látok csak esetleges lehetőséget még, semmi máson.

Az ételen szerintem ne spórolj ennyire... Üres zsömlék? Nem lehet elég! :(

2012. jún. 16. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!