Hogyan tudnék jobban spórolni? Spórolási praktikákat, tippeket várok! (bővebben lent)
Sziasztok!
22 éves lány vagyok, február óta dolgozom. Munkaügyi központon keresztül sikerült elhelyezkednem (decemberig van szerződésem, ha megfelelek, akkor abban az esetben átvesznek határozatlan idejű szerződéssel). Jelenleg 46.000 Ft-ot keresek egy hónapban, ami nem sok, de a semminél több. Így ez is valami. Február óta viszont "csak" 30.000 Ft-ot sikerült félretennem a bankszámlámra. A számlára félretett pénzhez abszolút nem nyúlok. Csak teszek a számlára, nem veszek le róla. Párommal együtt élünk, annyi a szerencsénk, hogy rezsit..stb.-t nem kell fizetnünk (ez hosszú történet, erre most nem szeretnék kitérni). Ami állandó kiadás, az a bérletünk, nekem a munkahely miatt fontos ami 6.600 Ft egy hónapra, párom estin tanul, így neki van még diákja; ez 2.250 Ft. Ami még a kiadásunk, az az internet (ezenkívül semmi más nincs), igaz az 4.500 Ft. Ebben a hónapban jár le a szerződésünk a netre, ha lemondjuk és újra kötjük, akkor 3.000 Ft lesz. Sajnos olcsóbb internet szolgáltatót nem választhatunk, mert ezen a környéken csak upc van kiépülve, digi stb. nincs. Tudom, hogy a bérleten lehetne spórolni, pl. biciklivel, de elég nagy a távolság, így a bérlet fontos. Munkahelyemre hideg élelmet viszek, ez nagyon max. egy hónapra 1.250 Ft. Innivalót csapvizet viszek. Ezenkívül még az egészségügyes napjaimra kell költenem egy hónapban. Szükségem lenne pár tippre, ötletre, hogyan tudnék jobban spórolni? Minden tippet szívesen fogadok! Csak normális válaszokat várok! Köszönöm!
Ha másra nem költesz ( rezsi, tisztító- és tisztálkodószerek, főtt kaja alapanyag) akkor tényleg nem tudsz többet spórolni. Internetet ne mondd le, ha teheted, szerintem nem kell magyarázni hogy milyen nagy szükség van rá a mai világban (szinte jobban, mint a telefonra).
Egyébként minden tiszteletem a tiétek, megérdemlitek a nagymama támogatását ( aki előtt szintén le a kalappal).
Főtt ételt egyébként soha nem eszel? Ennyit nem ér a spórolás hogy az egészséged rovására menjen. Néha egy kis főzeléket vagy levest beiktathatnál, azt sem kell sokkal többől kihozni, és több napra is elegendő lehet.
Nekem még eszembe jutott, hogy én pl. kenyeret veszek ( vagy sütök otthon), és ha túl sok, akkor a maradék részt lefagyasztom. Kb fél nappal vagy egy nappal a fogyasztása előtt újra elő lehet venni, és olyan, mintha friss lenne.
Ezt a zsemléknél is lehet alkalmazni, de ennek akkor van értelme,ha nagyobb mennyiséget olcsón be tudsz egy helyen szerezni.
Tisztálkodószerekre hála égnek nem kell költenünk. Édesanyámtól és testvéreimtől kaptunk tusfürdőket, így sokáig elegendőek. Előfordul az is, hogy névnapra vagy születésnapra kapunk azt. Ez is nagy segítség.
Ha hazaérek a munkából akkor és hétvégén eszek főtt ételt. Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Én csak egy valamit nem értek. Eszeveszettül spóroltok ez látszik és szerencsések is vagytok (én is, így nem panaszkodom és nem is irigykedem :)).
A havi költségeidet leírva, mondjuk 1500 forint max a kaja, 6600 a bérlet, 4500 az internet és mondjuk ha a párod bérletét is te veszed, akkor még 2250 forint. Telefonra csak ritkán költesz, de jó számoljunk erre is havi szinten egy ezrest. Ez, ha jól számolok 15850 forint havi szinten. Tehát összesen a 46 ezer forintos fizetésedből ekkora spórolások közepette megmarad havi szinten 30 ezer forintod. Azzal mi lesz? Hova teszed? Mert ha tényleg ennyire nincs másra szükségetek, akkor havi szinten tudnál 30 ezer forintot félretenni, ami azért mai viszonylatban elég szép összeg megtakarításként. Egy relative jobban fizető állással sem biztos, hogy sokan megtehetnék, hogy ennyit tegyenek félre. Szóval nem bántani akarlak egyáltalán, nehogy félre érts. Csak az összegekből nekem rögtön kitűnt, hogy van itt azért maradék, amiről nem írsz semmit.
Illetve azt írod, hogy február óta 30 ezret sikerült megtakarítani, tehát nem havi szinten.
Párommal szeretnénk külön költözni idővel. Lehetőségünk van egy lakásra a későbbiekben (kb. jövő április-május körül) költözhetünk, ha úgy alakulnak a dolgok. Igaz, az majdnem olyan lenne, mint egy albérlet azzal a különbséggel, hogy ott a rezsit és a közös költséget kell fizetni, a lakhatást nem. Aztán ha minden jól alakul és úgy állunk anyagilag, akkor megvásárolnánk azt a lakást. Így ezért gyűjtögetünk, ha esetleg előbb költözhetünk, akkor legyen miből fenntartani azt a lakást. Párom a következő hónaptól megy egy tanfolyamra és ha elhelyezkedik vele, akkor már két keresetből könnyebb lesz. Illetve ha engem a szerződésem lejárta után átvesznek, akkor már nem 46.000 Ft-ot kapok.
Ne értsetek félre, nagyon hálásak vagyunk a nagymamának, de mégsem várhatjuk el, hogy ő tartson el minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!