Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék jobban spórolni?...

Hogyan tudnék jobban spórolni? Spórolási praktikákat, tippeket várok! (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

22 éves lány vagyok, február óta dolgozom. Munkaügyi központon keresztül sikerült elhelyezkednem (decemberig van szerződésem, ha megfelelek, akkor abban az esetben átvesznek határozatlan idejű szerződéssel). Jelenleg 46.000 Ft-ot keresek egy hónapban, ami nem sok, de a semminél több. Így ez is valami. Február óta viszont "csak" 30.000 Ft-ot sikerült félretennem a bankszámlámra. A számlára félretett pénzhez abszolút nem nyúlok. Csak teszek a számlára, nem veszek le róla. Párommal együtt élünk, annyi a szerencsénk, hogy rezsit..stb.-t nem kell fizetnünk (ez hosszú történet, erre most nem szeretnék kitérni). Ami állandó kiadás, az a bérletünk, nekem a munkahely miatt fontos ami 6.600 Ft egy hónapra, párom estin tanul, így neki van még diákja; ez 2.250 Ft. Ami még a kiadásunk, az az internet (ezenkívül semmi más nincs), igaz az 4.500 Ft. Ebben a hónapban jár le a szerződésünk a netre, ha lemondjuk és újra kötjük, akkor 3.000 Ft lesz. Sajnos olcsóbb internet szolgáltatót nem választhatunk, mert ezen a környéken csak upc van kiépülve, digi stb. nincs. Tudom, hogy a bérleten lehetne spórolni, pl. biciklivel, de elég nagy a távolság, így a bérlet fontos. Munkahelyemre hideg élelmet viszek, ez nagyon max. egy hónapra 1.250 Ft. Innivalót csapvizet viszek. Ezenkívül még az egészségügyes napjaimra kell költenem egy hónapban. Szükségem lenne pár tippre, ötletre, hogyan tudnék jobban spórolni? Minden tippet szívesen fogadok! Csak normális válaszokat várok! Köszönöm!

2012. jún. 16. 09:35
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Miért gyepesednénk be? Azért, mert nem járunk el szórakozóhelyekre, pl. diszkóba? Nem hinném. Nekünk a kirándulások, fesztiválok jobb kikapcsolódást adnak, mint bármi más. De természetesen nem vagyunk egyformák. :)
2012. jún. 16. 13:37
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

13.34

Havi 30 ezerből úgyse mehetnének világkörüli útra. A diszkós, éttermes, plázás szórakozásra meg inkább nem mondok semmit.

Kedves Kérdező, szerintem nagyon jól csináljátok. Remélem, hamarosan többől gazdálkodhattok.

2012. jún. 16. 13:39
 23/28 A kérdező kommentje:
22-es Válaszoló! Köszönjük szépen!
2012. jún. 16. 13:41
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Ritkaság hogy a mai fogyasztás (- fogyasztó-) központú világban van, aki még így gondolkodik mint te, ráadásul ennyire körültekintő és céltudatos ( itt pl. a saját lakásra gondolok), és az értékrendjében nem az anyagi javak jelentik számára a legfontosabbat.

Nagyon intelligens fiatal vagy, rajtad keresztül (is) nagyon bízom a következő generációban:)

Sok sikert és nagyon sok boldogságot kívánok nektek!

2012. jún. 16. 18:27
 25/28 A kérdező kommentje:
Köszönjük szépen!
2012. jún. 17. 09:05
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Intelligens, céltudatos fiatal nő vagy, ritka az ilyen a generációdban, megbecsülendő az életviteled, így tovább!
2012. jún. 17. 13:51
 27/28 anonim válasza:
Én is csak gratulálni tudok! hajrá. :)
2012. aug. 3. 22:21
 28/28 anonim válasza:
Szia, na milyen útra tért az életetek? Minden rendben?
2020. jún. 21. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!