Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy elkerüljem a...

Mit tegyek, hogy elkerüljem a totális csődöt?

Figyelt kérdés

2011 óta dolgozom a legjobb barátnőm vállalatában aszisztensként. Havi nettó 150-et kapok. Viszont a március-április-május fizetésemet nem kaptam el, ugyanis rosszul áll a cég szénája, elbocsájtáésok vannak. Több hónapja ingyen dolgozok, és tudom hogy leghamarabb csak augusztus- szeptember körül kapom meg a pénzem. Ezért már fél millió forintot kellett kérnem apukámtól hogy meg tudjunk élni. De neki is vissza kéne adni a pénzt ugyanis ősszel műtétre megy.

Közben az autónkat eladtuk, hogy majd lecsereljük. 3 millió körül kaptunk érte, de ezt kölcsönadtam a testvéremnek. Aki 2 hét várakozást kért. De már krácsony óta nem kaptuk vissza a pénzt. Kötöttünk szerződést, de perelni se birunk ugyanis felélték a pénzt és nincs semmiféle vagyonuk. A lakásunkon jelzálog van. Havi 100-at kell fizetnünk.

A férjem vállalkozó. Autóműhelye van. De ha nem lenne elég, az is tönkrement,vagyis a csőd szélén áll. 7 milliós tartozást halmozott fel. Elmaradtak a megrendelések, stb. Mindkettőnknek személyi kölcsöne van . Amiből nekem 1,2 mig a férjemnek 2,3 milliót kell még visszafizetni. Konkréttan most ott állunk hogy fél milliót kaptunk kölcsön a férjem nagybácsiától, ebből élünk.

Mot pedig van egy lehetőség hogy rendezzük az életünket.

Apámnak van 1 nyaralója és egy pesti lakása.

A testvérem feajánlotta hogy a nyaralót eladhatnám, ami kb 15 milliót és, ha ő majd elkaphatja a lakást ami legalább 50-55 milliót ér.

Ebből kitudnánk fizetni a személyi kölcsöneinket (2,5 millió)

Férjem vállalati adóságait (7 millió)

2 X 0,5 milliós kölcsönünket.

És még maradna 4 millió forint hogy kezdhessünk valamit.

Ti mit tennétek?

2018. jún. 14. 22:33
1 2 3 4
 31/31 A kérdező kommentje:
Nem fogunk többet semmiféle hitelt felvenni. :)
2018. jún. 27. 22:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!