Totális anyagi csőd. Aki már átélte: hogyan lehet kimászni belőle?
Olyan emberek tapasztalatai érdekelnek, akik valaha már voltak teljes anyagi csődben, és kimásztak belőle.
Hogyan lehetséges?
Én egy évvel ezelőtt elvesztettem a munkámat. Akkor sem volt fényes az anyagi helyzetem, de legalább a jelzálog hitelemet és a személyi kölcsönömet fizetni tudtam.
Mostanra már annyira eladósodtam, hogy kikapcsolták a lakásomban a vizet, a gázt. A köztartozásaim elérik a félmillió forintot, emellett felmondták a személyi kölcsönömet, a jelzáloghitellel is több hónapos elmaradásban vagyok. Hozzátartozik a történethez, hogy még a nyáron bementem a bankba, hogy problémáim vannak, és szeretnék részt venni az adósvédelmi programban. Azt a választ kaptam, hogy mivel folyószámlahitelem is van, ezért csak tartozásrendező kölcsönnel tudom kiváltani a tartozást, tehát választhattam ott helyben: vagy felmondják a hitelemet, vagy aláírom a tartozásrendező hitelt. Előtte 30000 ft volt a törlesztőrészletem 5 évre, a tartozásrendező megkötése után 35000 lett 7 évre, és későn vettem észre, hogy ráadásul a forint alapú kölcsön valahogy átalakult devizás tartozásrendezővé! Szóltam, hogy ha eddig az volt a gond, hogy nem tudok fizetni havi 30000 -et, akkor most hogyan tudnék 35000 -et? De csak a vállukat vonogatták, hogy nem tudnak mit csinálni.
Tehát visszatérve a fő témára, egy év leforgása alatt totális anyagi csődbe kerültem, és bár januártól elkezdek dolgozni, de a havi fizetésem (amiből majd végrehajtás után a felmondott kölcsönt is vonni fogják) talán arra elég, hogy a jelzálogot kifizessem, feltéve, ha leszokok az evésről.
Mindenhonnan szorongatnak, hogy fizessek, és én tényleg szeretnék is, de nem tudok. Mit lehet ilyenkor tenni?
Mi lehet a megoldás?
Egyszerű a képelt: add el a házat és abból fizess ki mindent. Ha még marad pénzed, akkor azt pedig tedd egy jobban jövedelmező megtakarításba.
Ha januártól lesz munkád, akkor tudsz fizetni egy albérletet és elkezdhetsz félretenni egy másik házra...
És egy tipp: ne írj alá semmit, amíg el nem olvasod és fel nem fogod, hogy mi áll a papíron! Az ilyeneken akadok ki, hogy "későn vettem észre" és "valahogy átalakult". Ember, ez a te életed, nem kellene ilyen ívben lesz@rni, hogy aláírsz minden eléd tolt papírt átolvasás és MÉRLEGELÉS nélkül és majd meglátod, hogy vajon mi fog történni.
Kész szerencse, hogy eddig nem találtak meg azok a csalók, akik az ilyen embereket használják ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!