Annak mi értelme van, hogy a hónap legutolsó napjára teszik az emberek fizetését?
Rossz felől nézed.
Ma nem a hónap utolsó napja van, hanem május mínusz egyedik napja. Tehát te mindenkinél korábban megkapod a fizudat! Sokan lennének a helyedben, te meg elégedetlenkedsz...
Még mindig jobb pl április 30-án megkapni az áprilisi fizetésedet, mint május 10-én, nem?
Vagy úgy gondolod, hogy ha május 10-én kapod, az már a május havi munkádra adott fizetés?
Ez a beállt rendszer, igazából a vállalat pénzügyi osztályának sokkal jobb. Mivel szét vannak osztva a határidők.
Ha a bérszámfejtés lemegy a hónap utolsó napjával, onnan már jöhetnek az áfa, stb. bevallások.
Ha a hónap utolsó napján van fizetés, akkor hogy számoltad ki, hogy most 2 hónapig nem kapsz fizut? Május elején kezdesz, tehát az első fizudat május 30-án fogod kapni. Törvény van rá, hogy a májusi fizut június 10-ig meg kell kapni. Sok helyen június 2-3-án, sok helyen június 10-én lesz csak fizu. Szóval, ahogy valaki írta, te még előbb fogsz fizut kapni, mint nagyon sokan.
(Én is a hónap utolsó napján kapom a fizumat, ugyanarra a hónapra én már megkaptam múlt pénteken, a párom csak ezen a héten fogja, anyukám meg csak jövő héten.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!