Szerintetek van értelme 1,5 hónap angol nyelvtanulás után angol nyelven és felirattal sorozatokat néznem?
Az angol szókincsemet most úgy kb.300 szóra taksálom. Vagy ennek tudatában még túl korainak tartjátok a dolgot (családba azt mondták egyesek hogy még túl korai lenne)? Én is attól tartok hogy a jelenlegi szintemen még sok mindent nem fogok megérteni a dialogokból. De sok helyen azt olvastam hogy nagyon sokat segít a hang általi értés elmélyítésében, és a szavak későbbi kiejtésében is.
Sok helyen pl. a Született feleségeket ajánlják a kezdőknek, de sajnos angol felirattal nem nagyon találtam még meg ezt a sorozatot. Nektek ezzel a témával kapcsolatban milyen tapasztalatotok van ? Főleg olyanok véleményét várnám akik hasonló cipőben járnak most vagy jártak pár évvel ezelőttig. Mikortól lehet értelme ennek a angolul sorozat nézésnek ?
Csak a kiváncsiság kedvéért nézz bele egy 45 perces sorozatba. Az ott található szavak, mondatok, nyelvtan nem az amit a 300 szavas szókincsed lefed.
Szerintem kb 2000 szavas szókincsnél már elkedhető a film/sorozatnézés-
Véleményetek szerint még ne erőltessem annyira ezt a angolul való filmnézést ? Akkor várok még vele pár hónapot és utána visszatérek a témára.
Köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!