Hogyan szabadulhatnék meg a rendkívül kellemetlen kollégámtól?
Gyanítom, ebből már sehogy nem jössz ki jól. Inkább barátkozz össze vele, ha elég jó lesz a viszonyotok, már őszintén (és finoman) adhatsz neki tisztálkodási tanácsokat!
Amúgy, tőlem is szoktak hülyeségeket kérni a munkahelyemen, olyankor mondom, hogy "NEM", aztán lezárva.
Vele fizettessed ki az üzemanyagköltséget, akkor egyből busszal fog járni. Nekem is volt olyan munkatársam, aki korábban havi 1-2 alkalommal hívott reggel, hogy lekéste a buszt, vagy nincsen busz, stb. ugorjak be érte.
Majd mikor látta nem kértem pénzt, ő meg nőként ilyent nem fog felajánlani... már heti, végül napi rendszerességgel szerette volna, mondtam neki rendben, de fizesse ki az 500Ft-os kitérőmet! Onnantól kezdve nem kellett cipelnem :)
Másik munkahelyemen dolgoztam 1 palival, akiről kiderült 15 éve 200m-re lakik tőlem (de még előtte 1-er sem láttam), nála is kezdett rendszerré válni, hogy reggel viszem, munka után meg hozom, szintén nem fordult meg a fejében, hogy talán be kéne szállni az üzemanyag költségbe.
Amíg időben elkészült, nem kellett rá várni, nem vált rendszerré, hogy ugorjunk be 1 pillanatra boltba, postára, újságoshoz, lottózóba, vagy az asszonyért, vigyem el a gyerekeit iskolába (másik irány) stb. addig nem volt vele bajom.
A korábbi 40e-es üzemanyagköltségem megugrott 50e-re és betelt a pohár. Mondtam ezentúl fizeti a felét a kitérőket meg 100%-ban, erre kiakarta szúrni a szemem 4000Ft-al!
Közöltem a maradék 16 000-et ráér holnap odaadni, erre elkezdett ismét busszal járni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!