Kellemetlen helyzet orvoslása; hogyan kivitelezzem? (Bővebben)
21 éves egyetemista lány vagyok vidékről; Budapesten. Diákmunkát állandó jelleggel végzek, néha már a tanulás rovására megy- de a helyzet az, hogy otthonról nem tudnak támogatni.
Diákhiteltől rendkívül ódzkodtam, de a pillanatnyi helyzetben nem bántam volna, ha élek vele. De ugye már késő. Szóval az NINCS.
Bankhoz fordultam most a hetekben, folyószámlahitelt kértem azonban a keresetem min 3 hónapig 40.000 Ft-ot kell, hogy megüssön- s nekem mindig lemaradt 1-2 ezerrel azalatt. Tehát ez akkor fog aktiválódni, mikor végre megugrik annyira a fizetésem.
Mit lehet tenni? Diákként, egyedül- annyi idővel ami már maximálisan ki van maxolva a munka és az egyetem által.
Ilyen esetben csak 2 megoldás van:
- vagy a kiadásaidat csökkented
- vagy olyan munkát keresel, ahol többet fizetnek.
A vonatjegyem picivel meghaladja a 2500,- FT-ot = oda vissza 5000,- . Egyébként 6-7 hetente van lehetőségem utazásra.
Havi BKV 3500,-
Koli 12.000,- (nincs étkezés)
Nem cigizem, iszom, s sajnos egy kávét sem fogyasztok az otthonomon kívül. Hova, s hogyan csökkentsem?
Durván havi 18.000,- FT ból kell kihoznom a legtöbbet.
Igyekszem, de sokszor az iskola is hoz váratlan kiadásokat.
Ételem a sós rizs, kenyér és olaj (egyébként jókat ki tudok belőlük hozni), italom a csapvíz.
Ruházkodás szerencsére nem okoz fejtörést, mert a régi ruhámat kreatívan újrahasznosítom.
Elkeserít és indokolatlannak tartom, hogy az, aki nem igényelte a diákhitelt- annak később nincs lehetősége bankhoz fordulni.
2 hónapja ennyire gázos a helyzet, korábban az otthoniak ki tudtak segíteni.
Akkor csak a 2.-ik verzió marad :-(
Illetve, ha 1 bizonyos helyen dolgozol, akkor próbálj meg beszélni a főnököddel, hogy adjon annyi fizetésemelést,hogy legalább a 40 ezret elérd.
# 4
És akkor mi lesz? Felvesz hitelt amit nem tud visszafizetni, azzal csak ront a helyzetén, nem javít...
Köszönöm a kommeneteket, várok még.
Hátha valaki tud valami kiskaput; olyan opciót ami számomra ismeretlen.
A testemet azért nem szeretném áruba bocsátani.
Hali. Javaslom, hogy halassz 1 félévet legalább, amikor csak melózol és szeded össze a pénzt. Aztán újra visszatudsz majd térni a tanulmányaidhoz.
Következő félévre nem tudsz igényelni diákhitelt?
Miért lenne késő a dh-hoz? Előnyösebb a folyószlahitelnél és bármikor kéred, köv hónapban megkapod a félév korábbi hónapjaira is.
Olvasni sem tudsz a munka mellett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!