Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kellemetlen helyzet orvoslása;...

Kellemetlen helyzet orvoslása; hogyan kivitelezzem? (Bővebben)

Figyelt kérdés

21 éves egyetemista lány vagyok vidékről; Budapesten. Diákmunkát állandó jelleggel végzek, néha már a tanulás rovására megy- de a helyzet az, hogy otthonról nem tudnak támogatni.

Diákhiteltől rendkívül ódzkodtam, de a pillanatnyi helyzetben nem bántam volna, ha élek vele. De ugye már késő. Szóval az NINCS.

Bankhoz fordultam most a hetekben, folyószámlahitelt kértem azonban a keresetem min 3 hónapig 40.000 Ft-ot kell, hogy megüssön- s nekem mindig lemaradt 1-2 ezerrel azalatt. Tehát ez akkor fog aktiválódni, mikor végre megugrik annyira a fizetésem.

Mit lehet tenni? Diákként, egyedül- annyi idővel ami már maximálisan ki van maxolva a munka és az egyetem által.

2016. ápr. 7. 17:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ilyen esetben csak 2 megoldás van:

- vagy a kiadásaidat csökkented

- vagy olyan munkát keresel, ahol többet fizetnek.

2016. ápr. 7. 17:54
 2/12 A kérdező kommentje:

A vonatjegyem picivel meghaladja a 2500,- FT-ot = oda vissza 5000,- . Egyébként 6-7 hetente van lehetőségem utazásra.

Havi BKV 3500,-

Koli 12.000,- (nincs étkezés)

Nem cigizem, iszom, s sajnos egy kávét sem fogyasztok az otthonomon kívül. Hova, s hogyan csökkentsem?

Durván havi 18.000,- FT ból kell kihoznom a legtöbbet.

Igyekszem, de sokszor az iskola is hoz váratlan kiadásokat.

Ételem a sós rizs, kenyér és olaj (egyébként jókat ki tudok belőlük hozni), italom a csapvíz.

Ruházkodás szerencsére nem okoz fejtörést, mert a régi ruhámat kreatívan újrahasznosítom.

2016. ápr. 7. 18:28
 3/12 A kérdező kommentje:

Elkeserít és indokolatlannak tartom, hogy az, aki nem igényelte a diákhitelt- annak később nincs lehetősége bankhoz fordulni.

2 hónapja ennyire gázos a helyzet, korábban az otthoniak ki tudtak segíteni.

2016. ápr. 7. 18:31
 4/12 anonim ***** válasza:

Akkor csak a 2.-ik verzió marad :-(

Illetve, ha 1 bizonyos helyen dolgozol, akkor próbálj meg beszélni a főnököddel, hogy adjon annyi fizetésemelést,hogy legalább a 40 ezret elérd.

2016. ápr. 7. 19:02
 5/12 anonim ***** válasza:
Én ismertem olyan diáklányokat akik 2-3 este alatt többet kerestek 40 ezernél..csak egy vázolt lehetőség a "Mit lehet tenni?"-re. :-)
2016. ápr. 7. 21:46
 6/12 anonim ***** válasza:

# 4

És akkor mi lesz? Felvesz hitelt amit nem tud visszafizetni, azzal csak ront a helyzetén, nem javít...

2016. ápr. 7. 21:54
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommeneteket, várok még.

Hátha valaki tud valami kiskaput; olyan opciót ami számomra ismeretlen.

A testemet azért nem szeretném áruba bocsátani.

2016. ápr. 7. 22:28
 8/12 anonim ***** válasza:

Hali. Javaslom, hogy halassz 1 félévet legalább, amikor csak melózol és szeded össze a pénzt. Aztán újra visszatudsz majd térni a tanulmányaidhoz.

Következő félévre nem tudsz igényelni diákhitelt?

2016. ápr. 8. 11:26
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm; igen, valószínűleg a következő félévet passzívra teszem. Csak gáz, hogy a további 1,5 -2 hónapot ami ebből a szemeszterből hátra van hogyan orvosoljam. Hát, ami nem öl meg...
2016. ápr. 10. 01:53
 10/12 anonim ***** válasza:

Miért lenne késő a dh-hoz? Előnyösebb a folyószlahitelnél és bármikor kéred, köv hónapban megkapod a félév korábbi hónapjaira is.

Olvasni sem tudsz a munka mellett?

2016. ápr. 10. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!