Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lakásvásárlás. Megéri ekkora...

Lakásvásárlás. Megéri ekkora hitelt visszafizetni? Többi lent.

Figyelt kérdés

Mindig azt vártam, hogy megtalálom azt a férfit, akivel építhetem a közös jövőmet és közös erővel veszünk lakást. Na, én ezt sajnos hiába várom, tehát úgy döntöttem, egyedül elintézem a dolgot. Most a szüleimnél lakom és lakástakarékot fizetek, meg amennyit tudok, félreteszek. Albérletbe nem akarok menni, mert az rengeteg pénzt elvisz, itthon meg jó pár évig, van külön szobám, jóban vagyok a szüleimmel.

Na, de amikor én eljutok oda, hogy tudok lakást venni, rengeteg hitellel és önerővel, nem tudom, megéri-e. Mert ha pl rá egy évre megtalálom az igazit és eljutunk addig, hogy gyereket is szülök, akkor hogyan fogunk nagyobb lakásba költözni? Mert fizetnem kell a rengeteg hitelt, és újat felvenni emiatt nem is tudok, tehát minden az akkori páromat terheli...

Meg ugye azt se tudom, hogy mi lesz X év múlva. Lehet, hogy holnap megismerkedek valakivel és úgy érzem, ő lesz a férjem, ő meg nem akar egyből lakást venni, hanem albérletben kipróbálni az együtt élést, aztán kidobott pénz lesz, mert mégse jön össze és akkor még később tudok csak lakást venni...

Megéri??

2017. okt. 16. 10:29
 1/7 anonim ***** válasza:
60%

Hány éves a lakástakarékod és mikor jár le? Azaz hogy mikor lesz "kötelező" lakást venned?

Mert pl. ha még 3 év van belőle, akkor MOST felesleges ezen agyalni - mert az élet 2 év alatt sok minden változást hozhat. Ha meg nagyon nem jön össze, akkor úgy tudom (de ez biztos), meg lehet hosszabbítani.

2017. okt. 16. 10:34
 2/7 anonim ***** válasza:
54%

Mekkora hitel?

Miért lenne kidobott pénz az albérlet? Ha egy lakást veszel hitelből és 1-2 év múlva mégis el akarod adnád mert a pároddal másikat akartok és kell a pénz akkor jó eséllyel nagyobbat buksz mint pár hónap albi díj.

De amíg nincs párod és neked megfelel addig lakjál mama hotelben, úgy valóban jóval többet tudsz spórolni.

2017. okt. 16. 11:46
 3/7 anonim ***** válasza:
74%
Akkor is megéri. Nekem is kérdésem, hogy mikor jár le a lakástakarékod? Illetve gondolom a maximum havi 20000-et fizeted? Lakást Budapesten megéri venni, mert ha család lesz, akkor vagy eladjátok a meglévőt (akkor is, ha hitel van rajta), vagy kiadjátok albérletbe. A lakás tekinthető értékálló befektetésnek is.
2017. okt. 16. 11:51
 4/7 anonim ***** válasza:
69%

"Mert ha pl rá egy évre megtalálom az igazit és eljutunk addig, hogy gyereket is szülök, akkor hogyan fogunk nagyobb lakásba költözni?"

?? Alapból két szobást veszel, külön bejáratú szobákkal. Oda is költözöl az egyik szobába a másikat kiadod, abból fizeted a törlesztőt. Ha összejössz valakivel és odaköltözik akkor ő fizet az albérlő helyett valamennyit. 1-2 gyerek elfér a másik szobában.

2017. okt. 16. 11:58
 5/7 anonim ***** válasza:
60%

Hasonló helyzetben vagyok/voltam. Arra jutottam, hogy egyedül nem vennék lakást. Amíg egyedül vagyok, se kutyám, se macskám, előfordulhat, hogy gondolok egyet és elmegyek külföldre dolgozni. Vagy az ország másik végébe. Vagy megismerkedek egy férfival, akinek már van lakása, akkor meg "minek" saját.

Egyébként, ahogy írják, megéri, mert a saját mégiscsak saját, ha meg mondjuk nagyobbat vesztek majd a gyerekek miatt, akkor ezt ki tudod adni, és abból fizeted a törlesztőt. De amíg ennyi kérdőjel van benned (bennünk), addig szerintem teljesen felesleges lakást venni, csak azért, hogy legyen.

2017. okt. 16. 13:00
 6/7 anonim ***** válasza:
60%

Hopp, most látom, kimaradt egy szó:

akkor úgy tudom (de ez NEM biztos),

(1-es hozzászólásomban)

2017. okt. 16. 13:04
 7/7 anonim ***** válasza:
60%

Azok akik azt írják kiadják a meglevőt az új mellett, vagy masikat vesznek helyette azok egyfelől miből gondolják, higy egy full hitellel a nyakában adostarsnak befogadják még egy nagyobb hitelbe? Vagy alapbol csak olyan pasit keressen akinek van ingatlana, esetleg önállóan is hitelképes?

Ingatlan csere esetén a birtokba adás ( ami ugye kb az önerőt is jelentené nekik) és vétel között hova menjenek ketten megint albérletbe?

2017. okt. 16. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!