Az Ebay-en köteles vagyok visszafizetni a pénzt? (többi lent)
Üdv!
A kérdésem, hogy ebay-en köteles-e vagyok visszafizetni a pénzt, ha már a vevő kifizette az árut, de meggondolta magát?
20 napos kezelési idő van megadva az árunál, tehát 20 napon belül adnám fel és kapná meg a követési számot a csomaghoz. Keresgéltem e-bayen, olvastam ezt-azt, de nem vagyok benne biztos, hogy mindent megtaláltam.
Az ebay Money Back Guarantee meg elvileg csak akkor érvényesül, ha a vásárló nem kapta meg a csomagot a kezelési költség + szállítási idő után.
Tehát, ha a vevő még kezelési időn belül, vagy szállítási időn belül pénzvisszafizetést kér, akkor az ebay, vagy a paypal, jogosan kötelezhet rá engem?
Köszönöm a válaszokat
Köszönöm a segítséget, de kérlek tudnátok linket is adni, vagy valamit ahova ez le van írva? Mert én akárhogy kerestem nem találtam. És biztosra szeretném tudni.
Köszi
De miért nem fizeted vissza neki? Kifizette, meggondolta magát, te még úgysem küldted el, akkor visszajár a pénz.
Ha mást nem az ebay megfog keresni, ha benyomja a request-et.
"Még nem hallottál arról, hogy neten rendelt cuccot indok nélkül lemondható/visszaküldhető 14 napon belül?..."
Ez csak webáruházakra igaz. Ha magánszemélyként adsz el akkor nem vagy köteles visszavenni a cuccot és visszafizetni az árát.
Ezt találtam ebay-re : Buyers can submit a cancellation request within 1 hour of paying for an item—as long as you haven’t uploaded tracking or marked the item as “shipped”. You will have 3 business days to accept the cancellation request, so you can check to make sure the item hasn’t shipped before you approve the request. If you don’t do anything after 3 business days, the request will “time out” and close—and the transaction will proceed as normal (with no refund given). In the new after-sale process, buyers who wish to cancel an order more than 1 hour after the transaction can contact the seller directly as before. The seller can then choose whether or not to cancel the order.
[link] FAQ 4. pont.
Utolsó, nagyon szépen köszönöm a kielégítő választ. Végre valaki aki nem csak belém kötni akart, vagy bármi mást csak nem a kérdésre választ adni.
Tisztázásként leírom, hogy ez az egész csak elméleti kérdés volt, hogyha netán megtörténik tudjam mit kell tennem, illetve mire kötelezhet az ebay. De azért köszönöm mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!