Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Vaterán eladtam egy gépet ami...

Vaterán eladtam egy gépet ami összetört a postán és most a vevő pénzt kér vissza, köteles vagyok visszafizetni?

Figyelt kérdés

1ft-os áron hirdettem meg, majd végül töredék áron jutott hozzá a vevő, de csak sima mpl csomagot fizetett (nem törékenyt) és megsérült a cucc. Jegyzőkönyveztette, majd visszaküldette, nekem az átvétel is pénzembe került... És most a teljes árat visszakérné amikor a posta + ő hibázott.

Én mondtam, hogy rendes leszek és felezzünk, de neki nem kell.. mit lehet kezdeni ilyenkor?

Normálisan be volt csomagolva, még bubis fólia is volt rajta bőven.

2014. máj. 12. 18:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha nem összetört gépet árultál, akkor illene kifizetni neki, nehogy már a vásárló hibája legyen, hogy nem azt kapja, amit rendelt.
2014. máj. 12. 18:22
 2/6 Tengor ***** válasza:

Felhívtad rá a figyelmét, hogy a posta költség nem törékeny csomagra vonatkozik? Ennek ellenére kérte, hogy így add fel?

Ha nem, akkor a te felelősséged, hogy nem csomagoltad megfelelően illetve nem a természetéhez megfelelően állapítottad meg a postázás feltételeit és összegét.

2014. máj. 12. 18:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha ő választotta a postai szállítás olcsóbb módját, akkor vállalta ennek kockázatát is. Rendezze a postával, ahogyan tudja.

/ezt csak az igazságérzetemre alapoztam, nincs ilyesmiben gyakorlatom sem vevőként, sem eladóként/

2014. máj. 12. 18:30
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem volt ilyesmi megállapítva előre, mert sokmindent töltök fel, hanem a végén mondtam h x ft ha posta, y forint ha futár, z forint ha személyes átvétel. ő ragaszkodott a postához pedig tudjuk milyenek..

most meg panaszkodik egy 10-en ezer ft-os terméket vett meg 2e -ért és a postára is sajnálta a pénzt..

2014. máj. 12. 19:36
 5/6 Tengor ***** válasza:

Ez a te felelősséged. Ha ő postával kéri, akkor azt neked úgy kell eljuttatni, hogy azt ő megkapja. Személyes átvételkor sem dobhatod a földre, majd hogy "bocsi, de remeg a kezem... tudja milyen vagyok, mondta volna, hogy küldjem a fiammal, akkor megkapta volna egyben!"

Ez bizony a te sarad.

2014. máj. 12. 20:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Még szép, hogy kártalanítod. Én feljelentenélek. Ugyanis egy vevő nem tudhatja, hogy nem tudsz csomagolni. Én ha olyan, becsomagolom, de engem is túlélne. MPL->csomag->DOBOZ használj dobozt. nem úgy küldted, te sarad. Indulj ki abból, hogy veszel valamit, és trehány csomagolás miatt hibásan érkezik. az eladó ugyaezzel indokol, nem kérte törékenyként. mit szólnél?

ha üveget/porcelánt küldesz akkor meg szó sem lehet nem törékeny kézbesítésről és meg kell fizettetni.

2014. aug. 11. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!