Mennyit költ a családotok élelmiszerre havonta?
Hány főre?
Csak azért érdekel, hogy összehasonlítsam a mi költségeinkkel.
Mi ugyan külföldön élünk, a bolti àrakban kètlem, hogy lenne számottevő eltérés, így forintba àtszàmolva mi havi 60 ezret költünk, vagy legalàbbis ez az ideàlis keret.
A férjem szerint rengeteg így is, viszont alig tudok vàltozatosan bevásàrolni (úgy, hogy főzök is).
Ő ragaszkodik hozzá, hogy mindig legyen otthon üdítő, több fèle friss gyümölcs és nasi is, emiatt sokszor havi 5-10 ezret bele kell fizetnem mèg a kiszàmolt kajapènzen túl.
Fogalmam sincs, hogy költhetnènk kevesebbet, úgy, hogy se a minősègben, se a mennyiségben ne legyen szàmottevő vàltozás.
(Elég alacsony az összbevételünk, mivel neki februàrig csak ösztöndíj és diákmunka a teljes bevétele, nekem meg csak diákmunka. Viszonyításképp: 900-1000€ körül van a létminimum egy főre, mi ketten vagyunk kb 1600€-ra, amiből megtakarítani is kell)
50 ezer + 10 ezer Szèp kártya.
Húst, tojást ingyen kapunk.
Ketten vagyunk.
Tisztító mosószer havi 50€
Takarítás 50€
Zöldség gyümölcs 50€
Élelmiszer 70€
Tejtermék 30€
Hús 10€ (nagyon keveset eszünk)
Felvágott tojást kenyér 65€
Kávé 30€
Kb. 355€ két személyre
en egyedul elek, becsben diak vagyok itt es bevallom lesütött szemmel annyit költök egy emberre mint masok 2-3 emberre. 2 het alatt el tud reppeni 600 euro elelmiszerre, ebben benne van mondjuk a tusfurdo es ilyenek. mondjuk most meg könnyen beszelek mert a szuleim tamogatnak de nemsokaig lesz ilyen hawaii...azt tudom.
en azt veszem eszre, hogyha Pesten vagyok akkor kevesebb penzbol is kijövök ha atszamolom. olyan mintha Becsben pl többe kerulnenek a markas termekek (veszem azt a kindercsoki vagy a cola) de lehet csak bekepzelem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!