Pénztárosok! Amikor bankkártyával fizet a vásárló meg kell néznetek a kártyán szereplő nevet? Csak akkor fogadhatjátok el nőtől, ha női név van rajta, férfitól pedig akkor ha férfi név szerepel rajta?
Mi van akkor ha hormonzavaros a vásárló, vagy transzszexuális? Vagy egy párnak közös a bankszámlája, a bankkártyája is, és csak az egyikük neve szerepel a kártyán. Amelyikük régebb óta dolgozik, és ő nyitotta; időközben lett párja, és ő is oda utaltatja a fizetését.
Hogyan büntetnek meg titeket, ha engedtek fizetni egy vásárlót bankkártyával, ha ti az ellenkező neműnek gondoljátok őt?
Pedig az se nagy bizonyosság, ha csak a nemeket nézitek.
Készpénzzel engedhetitek fizetni, tudom, pedig akkor is arról fog készpénzt felvenni.
Elvileg meg kéne, engem sosem érdekelt. Főleg mióta van paypass kezembe sincs a kártya, szóval...
"Mi van akkor ha hormonzavaros a vásárló, vagy transzszexuális? "
Ez azért ritka kivétel lehet inkább...
"agy egy párnak közös a bankszámlája, a bankkártyája is, és csak az egyikük neve szerepel a kártyán"
Semmi, a banki szabályzat egyértelmű, a kártyát csak és kizárólag a kártya tulajdonosa használhatja. Ilyen esetben kérjenek társkártyát a banktól, ha már nem képesek 2 számlát fenntartani.
"Hogyan büntetnek meg titeket, ha engedtek fizetni egy vásárlót bankkártyával, ha ti az ellenkező neműnek gondoljátok őt?"
Mivan? Sehogy amúgy, én még nem is hallottam a cégünknél ilyesmit, hogy ezért bárkit büntettek volna az elmúlt 3 évben.
Én korábban dolgoztam pénztárban, de gondolom, nem változott a dolog. Igen, megnéztük, és nem, nem fogadtuk el, ha ellenkező nemű volt. A hormonzavaros/traszszexuálishoz nem tudok hozzászólni, én csak olyaokkal találkoztam, akiknek egyértelműen meg lehetett állapítani a nemét - egyszer volt egy nagyon ronda nő, és már majdnem szóltam volna, hogy nem fogadom el, mikor nyújtotta a személyijét (asszem 20 ezer felett kértünk személyit a kártyás fizetésnél).
Azt nem tudom, mi lett volna a bünti, ha mégis elfogadnom, ill ha lebukok. Ahol tök egyértelmű volt, ott nyilván elfogadtam, pl ha együtt vásárolt a család, csak anyuka már épp elindult a kisgyerekekkel kifelé, mikor apuka anyuka kártyájával fizetett.
Ha a párnak közös bankszámlája van, pont nem hatott meg egyszer sem. És ha nem igaz, csak pont válnak, és az egyik pont le akarja nyúlni a másikat? Engem hagyjon mki ki az ilyen ügyeimből - ha közös számlájuk van, csináltassanak maguknak külön kártyát.
Gránit Most bankkártyán nincs is név.
Paypassnal nem is kell odaadni a kártyát.
Mobillal fizetésnél (pl. Gránit Pay) meg pláne.
és aki pl. tescoban önkiszolgáló kasszánál fizet, azzal mi van? ki ellenőrzi? senki...én nem tudom, hogy mennyire kötelessége ezt bárkinek is ellenőrizni, de én meg például a céges bankkártyával szoktam a cégnek bevásárolni, amin rajta van a főnököm neve és a cégünk neve is.
most ha hivatalos akarok lenni, akkor írni kéne mindig egy meghatalmazást, hogy xy-nak engedélyezve van a kártya használata?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Igen, sok helyen teljesen önállóan fizetünk, nemcsak önkiszolgáló pénztáraknál, hanem ahol ki van téve az egész POS terminál, és nem adom ki a kezemből a kártyát.
Egyszer mondta egy pénztáros, hogy nem engedhet fizetni bankkártyával, mert pl. nem férfi név van a kártyán, én pedig férfinek tűnök, és őt megbüntetik, ha engedi nekem. Szval vissza kellett közösen mennünk. De az nem érdekelte, hogy valójában a tulajdonossal megyek-e. A nővéreim, és anyukám is jó volt. Idegen is jó lett volna. Nem ellenőrizte.
És vannak gyakori nevek, még ha személyi igazolványt kérnek a pénztárban, akkor sem lehetnek biztosak benne. Hogy van ez?
Csak azért érdekelt, hogy megtudjam, mégis mi az a büntetés, mert nem szeretnék büntetést okozni.
Nem kell megnézni, mióta van a paypass sokan ki se veszik a tárcából a kártyát. Sőt van aki szó szerint úgy tartja a kártyát, hogy még véletlenül se lehessen látni rajta a nevet.
Nyilván nagyon hülyén venné ki magát, ha elkezdene az ember ott szkanderozni a vásárlóval, hogy ugyan hagy lessem már meg a kártyáját...
Hivatalos helyeken nem tudom mi a helyzet, de sima kereskedelmi boltba tuti a kutya sem nézni mi van a kártyára írva.
Köszi!
Nagyon szemtelen pénztárosok is vannak! Van aki olyan kotnyeles, h kapargatja, tapintja a nevet, ha le van kopva, inkább feltartja a sort, de akkor is tudni akarja hogy hívják a vásárlót.
Pl. előfordult olyan is, hogy a páromat megjelölte Facebookon egy ismeretlen. Megkérdezte a párom tőle, hogy honnan ismerik egymást. A figura azt felelte, hogy tegnap nála fizetett bankkártyával, ő pedig megnézte, felírta a nevét, majd ismerősnek jelölte a közösségi oldalon. Szánalom! Belepofátlankodnak az életünkbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!